| |
| Autor |
Mesaj |
lil_wayne189
Data înscrierii: 08/Noi/2011 Mesaje: 9
|
Trimis: Mar Noi 08, 2011 9:17 pm Titlul subiectului: Alegere sistem 2.1 profesional URGENT PARERI!!! |
|
|
| Salut tuturor! Cu ce sa incep...deci am nevoie de un sistem pentru acasa (camera 4 pe 3) care sa.l pot conecta la pc. Momentan am un Z5500 dar vreau sa.l vand, sa mai pun niste bani si sa iau ceva 2.1 profesional! In primul rand caut un subwoofer cu un bass puternic care sa nu distorsioneze la volum mare (~sa zicem 120-130 db). Stiu ca logitechul asta are incinta subwooferului bass reflex si imi place cum se aude (ascult in special hip-hop si disco) dar nu din toate unghiurile! daca il pun in mijlocul camerei bassul e aproape inexistent ,plesnit fara pic de vlaga, mai rau aud distorsiunile; cel mai bine se aude cand e pus in colt si stai in celalalt colt...daca merg in alta camera se aude iar plesnit si naspa rau! Deci caut in special un subwoofer activ la care daca stai in fata lui iti vibreaza plamanii si se aude uniform in toata camera...unul cu incinta bandpass ar putea face asta?? Precizez ca am gasit la o persoana un sistem profesional MPA 2.1 cu subwoofer de 15 " bandpass la 1000 ron dar nu am cum sa il ascult...astept niste sugestii daca ma puteti ajuta! |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Audiofil

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1596 Locație: Constanta
|
Trimis: Mar Noi 08, 2011 10:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
din ce ai spus tu..... si in general, problema este camera . nu sistemul .
ia pune-l intr-o camera 5x7 sa vezi cum se schimba situatia . _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
criss_bike Priceput
Data înscrierii: 13/Mar/2008 Mesaje: 225 Locație: arad
|
Trimis: Mie Noi 09, 2011 12:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
aceias problema o am si eu! la mine ,,5 pe 3'' un pic mai rau
ai nevoie de un difuzor pro de 18(daca vrei ceva mai ok) sau unu pe 15'' de preferabil sa nu iti cumperi avioane... unu mare si slab ... ca sa nu ai nevoie de putere mare pt el. o incinta br acordata mai jos, cu niste porturi mai mari ... nu are rost sa faci Bph :1 greu de costruit ,2grea in sine,3 si nu o sa fie usor de mutat(asta e valabil la curatenie) si pt bph de obicei ai nevoie de un difuzor bun,care costa! un difuzor pe 15 sau 18 ar costa max 5 mil(s-h sau nou depinde de oferte)si mergi frumos in piata si iti iei un amp hi fi la 2 mil si te mai invarti de niste satelit si un amp pt iei si asta ee tot!
eu de ex asa asc muzica in casa am un difuzor pe 15 tunat cam tot-spider ,con,bobina 4'' si il asc la maxim 10,15w si sunt foarte multumit! si vecinii!
 _________________ EASCA Arad 2009 - 1st Mini 133,9 dB
EASCA Baia Mare 2009-1st FUNI - 139,4 dB |
|
| Sus |
|
 |
lil_wayne189
|
Trimis: Mie Noi 09, 2011 1:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
http://www.conrad.de/ce/de/product/304978/MPA-MARLIS-20-MK-III-AKTIV-PA-SET Un set de boxe din astea am gasit...caut ceva mare (de 15" ar fi ok subwooferul) pentru ca vreau sa scap de acele distorsiuni la volum mare si sa obtin acel "punch in stomac" care sa te si zdruncine putin mai mult )! deci cu o incinta bandpass (cumparata nu facuta de mine) as putea obtine asa ceva? Deci nu vreau subwofer de "1000w" care sa fie prastie, ci o chestie draguta, micuta de care sa zici "vai de bass belea scoate"...poate o sa ma inteleaga cineva si o sa.mi mai zica niste obtiuni! |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Audiofil

|
Trimis: Mie Noi 09, 2011 1:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| lil_wayne189 a scris: | | ...nu vreau subwofer de "1000w" care sa fie prastie, ci o chestie draguta, micuta de care sa zici "vai de bass belea scoate".... |
nu exista asa ceva, adica subwoofer de 1000w deja nu e prastie...
iar un subwoofer de 100-200w "dragut care scoate bass belea" sigur e prastie _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
lil_wayne189
|
Trimis: Mie Noi 09, 2011 1:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu ai inteles...eu am uitat sa pun ghilimele...deci ma referam la unul din asta chinezarie de "1000w" scrisi pe cutie...care nu scoate nici macar 300 RMS! Eu am auzit unul de 18" de 1000w si pot sa zic ca "te rupe" in 2 cuvinte! In fine...ceva sugestii cu privire la cerinta mea? |
|
| Sus |
|
 |
yoiedi Pasionat
Data înscrierii: 22/Apr/2010 Mesaje: 153
|
Trimis: Mie Noi 09, 2011 2:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu vei obtine mare lucru de la un subwoofer profesional..ca din cate vad cam spre asta te orientezi...un 18' intr-o camera asa mica nu are randament...in camera ta nu il vei auzi cine stie ce..in schimb pe vecini o sa ii termini. fiecare boxa/ difuzor este construit/a pt o aplicatie anume. boxele care le'ai prezentat tu sunt concepute pentru sali mari sau chiar in aer liber..in casa sigur nu suna ok si iti spun din proprie experienta..am avut ceva asemanator gen sub 18' bass reflex cu 2 top-uri de 12' + driver de 1'. in locul tau as alege 2 boxe de casa sau daca zici ca nu te intereseaza foarte mult puterea chiar 2 monitoare. eu am 2 boxe rusesti radiotehnika s-30 puse pe birou in fata mea..si sunt mai mult decat multumit. si daca vrei neaparat si subwoofer sa fie cel mult 12' pt o auditie decenta. |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Audiofil

|
Trimis: Mie Noi 09, 2011 2:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
confirm cele spuse mai sus. asta am vrut sa spun si in primul post, pana si z5500-le nu da randament bun in camera care o are acum, pt ca e cam mica . tot basul se aude in celelalte camere, in loc sa se auda la el in camera . daca vrea cu adevarat rezultate bune... trebuie doar sa lucreze la camera lui, nu la sistem . _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
lil_wayne189
|
Trimis: Mie Noi 09, 2011 2:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Chiar nu m.ar deranja daca i.as termina pe vecini...problema e ca stau la tara si nu cred ca se aude din casa asa tare incat sa deranjez vecinul din dreapta/stanga! Faza cu, camera...nu am cum s.o schimb...am incercat mai multe variante de pozitionare a subwooferului dar
-ori se aude prost cand stau eu la birou si asurzitor in camera vecina
-ori se aude asurzitor la mine iar in celelate camere se aude de zici ca ai boxe din alea 2.0 ieftine cu bas plesnit fara acuratete
-ori se aude prost si la mine si in celelalte camere )
Deci sa inteleg ca nu ar avea rost sa schimb sistemul? S.ar auzi mai rau poate cu boxele alea din link? |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Audiofil

|
|
| Sus |
|
 |
lil_wayne189
|
Trimis: Mie Noi 09, 2011 2:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Foarte interesant link.ul! Multumesc...in mare parte aveam idee despre ce e vorba dar in cazul meu nu prea am cum sa incerc mai multe variante pentru ca asta ar insemna sa mut si patul, biroul pt "facut teme )", biroul cu pc.ul si mai multe chestii! Deci cred ca o sa las biroul pt pc asa dar o sa mut z5500.le in coltul opus patului! deci cand o sa ascult muz o sa se auda si demential si o sa simt si basul in plin! Alta varianta nu gasesc! |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Audiofil

|
Trimis: Mie Noi 09, 2011 3:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
pune subwooferul in locul de auditie, si apoi vezi unde se aude cel mai bine in camera, apoi muta subwooferul in locul ala . _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Dj Dog Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 01/Feb/2008 Mesaje: 526 Locație: Bucuresti / titan
|
Trimis: Mie Noi 09, 2011 4:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca vrei bass in cameraia aia mica, merge pe subwoofer(e) auto
dupa nenumarate incercari cu difuzoare si boxe, am ajuns de parere ca la camera mea(sufragerie de bloc) cel mai bun bass il obtin cu subwoofer auto si , daca e BR, pus intr-un colt cu fata la perete
treba cu boxe profeionale in casa e cea mai mare prostie
la mine cand aveam asa ceva se auzea bassu ca niste tigai sparte iar vecinii erau exasperati ca le mutam lucrurile prin casa, la propriu  |
|
| Sus |
|
 |
lil_wayne189
|
Trimis: Mie Noi 09, 2011 8:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Sincer sa fiu daca as avea bani as lua un sistem profesional doar ca sa.mi supar vecinii sau mai bn zis sa ma laud cu "scula" mea profesionala! Dar banuiesc ca asta se intampla doar la bloc (deranjatul vecinilor). Macar s.ar merita sa dau z5500.le si sa le iau pt aer liber sau eu stiu pentru majorate, petreceri in sali mari? |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Audiofil

|
Trimis: Mie Noi 09, 2011 8:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
depinde ce vrei tu sa faci cu acel sistem...
dar asta e principala problema, majoritatea nu stiu ce vor . _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
|