|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
iulian1980 Pasionat
Data înscrierii: 23/Aug/2007 Mesaje: 121 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Vin Feb 10, 2012 11:24 am Titlul subiectului: Incinta type R sealed |
|
|
Salutare,
Am un Alpine Type R SWR-1242D in urmatoarea incinta:
http://www.fatboxusa.com/servlet/the-217/1%22-MDF-12%22-ALPINE/Detail , mai precis - 0.85 CU.FT. GROSS INTERNAL VOLUME
- 0.78 CU.FT. NET INTERNAL VOLUME
- DIMENSIONS: 14" HEIGHT, 14" WIDTH, 14" DEPTH . Problema mea este ca nu sunt total multumit de cum suna in aceasta incinta. Vreau o parere, un sfat, daca aceasta cutie este prea mica pt. acest difuzor si eventual daca ma poate ajuta cineva cu o alta incinta. Am avut inainte o incinta bass reflex, dar am dat-o din motive de spatiu(nu puteam scoate roata de rezerva). As reveni la bass reflex daca imi poate face cineva o incinta dupa niste dimensiuni precise,bineinteles daca aceste dimensiuni sunt de ajuns pt. un volum indeajuns incat sa sune si bine. Am vb. cu cineva de pe forum care face niste incinte de exceptie, dar as mai vrea niste pareri si eventual niste preturi inainte sa iau o decizie.
Multumesc !
| Description: |
|
| Filesize: |
86.5 KB |
| Viewed: |
38 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
iulian1980 Pasionat
|
Trimis: Lun Feb 13, 2012 5:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Chiar nu mai este nimeni pe forumul asta sa imi raspunda si mie? Era mai animat inainte!... Am si eu nevoie de un sfat de la cineva care chiar se pricepe , eventual sa imi faca si o incinta!
|
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2682 Locație: Cj-N
|
Trimis: Lun Feb 13, 2012 7:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Fugi pe AJ Sealed Online, baga acolo parametrii si urmareste un QTC de 0.7 - 0.65
Vezi ce volume obtii
_________________ Team SQNLL
Team FI |
|
| Sus |
|
 |
IM Priceput

Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 276
|
Trimis: Lun Feb 13, 2012 8:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu esti multumit de incinta inchisa din cauza extensiei in gama de frecvente sub-joase atunci incearca bas reflex... iar la un f3 de 33Hz precum afirma ei in manual, nu cred ca vei fi nemultumit!
Din manual ei iti recomanda o incinta de 1,7cf adica un pic peste 48litri... chiar decent pentru un 12inch. Ai inclusiv dimensiunile incintei.
http://support.alpine-usa.com/products/documents/OM_SWR-1242D.PDF
O astfel de incinta precum recomanda ei, pot sa iti ofet pentru 350Ron, MDF, coaste rigidizare la interior, fata duba (subwoofer ingropat), mocheta pro neagra...
Daca imi spui exact dimensiunile in care ai dori sa te incadrezi cu incinta, pot sa iti confirm daca este suficient volumul rezultat pentru incinta si sa recalculez costul incintei.
PS:EBP = 58 in cazul tau (Fs:Qes) - este un calcul din care rezulta
daca un subwoofer poate fi folosit cu succes intr-o incinta inchisa sau in incinta bas reflex.
EBP>100 subwooferul este recomandat pentru aplicatii in incinte bas reflex EBP< 50 subwooferul este recomandat pentru aplicatii in incinte inchise
Daca valoarea rezultata se situeaza intre, precum in cazul tau, subwooferul se preteaza pentru ambele tipuri de aplicatii... la tine cel putin matematic se preteaza mai mult pentru aplicatii gen incinta inchisa dar depinde si de gustul tau (genul de muzica pe care il asculti), pozitionarea in portbagaj, reglajele sistemului.
_________________ "Music is the shorthand of emotion" - Lev Tolstoy - p u r e m u s i c |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2682 Locație: Cj-N
|
Trimis: Lun Feb 13, 2012 10:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
350 lei pentru o incinta de 48L reflex...
Preturi absurde...parca urmaresti sa te imbogatesti de pe o incinta...
_________________ Team SQNLL
Team FI |
|
| Sus |
|
 |
IM Priceput

Data înscrierii: 27/Iun/2007 Mesaje: 276
|
Trimis: Mar Feb 14, 2012 12:13 am Titlul subiectului: |
|
|
Noi chiar producem incinte acustice de mai bine de 12 ani si da acesta este pretul nostru. Debitarea si frezarea este realizate pe freza industriala cu comanda numerica - CNC, imbinarea este prin dibli plati 20mm Virutex, MDF 19mm, coaste de rigidizare la interior gen panou fagure ce intra 5mm in peretii laterali, fata este dublata si vopsita in negru - vopsea speciala import Germania WB - Warnex 1K semi-matt... mocheta negra, cablu OFC 2 x 2,5mm...
Noi consideram un pret corect!
Aceasta incinta de 48L se poate realiza si in varianta standard pentru 180Ron.
In link incinta inchisa - coaste de rigidizare gen panou fagure:
http://www.car-hifi.ro/2008/12/04/incinte-inchise-sealed-subwoofer-box/
In imagini o incinta bas reflex fara coaste de rigidizare, fata dublata plus o incinta inchisa cu coaste de rigidizare gen panou fagure.
|
149.6 KB |
37 Time(s) |

|
|
149.55 KB |
10 Time(s) |

|
_________________ "Music is the shorthand of emotion" - Lev Tolstoy - p u r e m u s i c |
|
| Sus |
|
 |
iulian1980 Pasionat
|
Trimis: Mie Feb 15, 2012 10:40 am Titlul subiectului: |
|
|
Salut,
In primul rand multumesc pentru raspunsuri.M-au lamurit, intr-o mica masura, dar oricum e ceva...
Am avut prima data un bass reflex cu urmatoarele dimensiuni :
Lungine: 676 cm, latime(adancime): 361 cm si inaltime: 380. Nu stiu cati litri, acordaj (poate imi puteti spune voi)... Ideea e ca se auzea bine dar era cam incomoda, abia intra in portbagaj, nu puteam scoate roata de rezerva. Am facut ieri unele masuratori preliminare cam ce as vrea:
Lungime: 800cm , latime(adancime): 300, inaltime : aprox 400cm, eventual inclinat in spate dupa forma portbagajului si tot "eventual" in zona de unde se scoate roata de rezerva lasata ca o scobitura, sau inaltata in capete sa se poate umbla sub ea ; dar chiar si cu aceste masuratori nu sunt sigur ca va intra usor si voi putea scoate roata la nevoie. Bine era de vazut si de masurat de cineva care se pricepe. Oricum, o sa fac cand am timp o copie din carton cu aceste dimensiuni sa stiu cat de cat daca astea sunt dimensinunile finale. O sa incerc sa fac si un desen ceva...
M-am facut cat de cat inteles cam ce as vrea, ma puteti ajuta intr-un fel?
Multumesc!
|
|
| Sus |
|
 |
iulian1980 Pasionat
|
Trimis: Joi Feb 16, 2012 5:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va salut!
Raspundeti-mi si mie va rog nu ma lasati in pom; daca stiam sa calculez eu volum, acordaj etc...nu mai apelam la voi, imi faceam singur calcule si incinta. Din dimensiunile dat de mine, cati litiri ar iesi, deajuns pt un bass reflex sa sune decent? Precizez ca amplificatorul este un Alpine Mrp M-500, folosit la 2 Ohm 500W.
|
|
| Sus |
|
 |
iulian1980 Pasionat
|
Trimis: Joi Feb 16, 2012 6:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Unitatile de masura sunt in milimetri apropo. Scuze!
|
|
| Sus |
|
 |
iulian1980 Pasionat
|
Trimis: Joi Feb 16, 2012 6:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Am gasit un convertor pe net, la dimensiunile mele mi-a dat undeva la 96 de litri adica: 96 L = 3.39020 ft³. e corect?
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|