Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, in masina sau acasa
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

subwoofer

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
madutzuno1

Data înscrierii: 01/Sep/2011

MesajTrimis: Joi Sep 01, 2011 5:46 pm    Titlul subiectului: subwoofer Răspunde cu citat (quote)

din cate am auzit daca legi un subwoofer pe iesirile de la casetofon i se vor arde finalii acestuia.daca pui un filtru mai exista sansa sa arzi finalii casetofonului???
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
madutzuno1

MesajTrimis: Sâm Sep 03, 2011 10:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nimeni nu stie?????
Sus
JARRELL
Priceput

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Dum Sep 04, 2011 10:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Arzi finalii si cu filtru!
Sus
madutzuno1

MesajTrimis: Lun Sep 05, 2011 12:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

singura varianta ar fi achizitionarea unui amplificator.......
Sus
Mihai Cimpoeru
Pasionat

Data înscrierii: 03/Mar/2011

MesajTrimis: Lun Sep 05, 2011 3:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca impedanta subwooferului nu scade sub impedanta minima suportata de casetofon nu se arde nimic nici cu filtru nici fara .

Problema este ca Cd-playerele nu prea au putere si nu o sa se aude cine stie ce .
Sus
madutzuno1

MesajTrimis: Mar Sep 06, 2011 10:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

casetofonul este pe 4 ohmi iar subwooferul este un blaupunkt tot pe 4 ohmi. sa inteleg k nu este nici o problema???
Sus
Mihai Cimpoeru
Pasionat

MesajTrimis: Mar Sep 06, 2011 10:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In teorie nu ar trebui sa patesti nimic, dar e posibil ca impedanta sa nu fie chiar aia .

Impedanta subwooferului este in functie de frecventa, iar impedanta aia de 4 ohmi este cea mai mica impedanta a lui la o anumita frecventa .

In momentul in care difuzorul e pus intr-o incinta basreflex , impedanta lui este influentata de de incinta si acordaj ( poate sa creasca sau sa scada ) si de aici pot aparea probleme daca scade cu mult sub impedanta suportata de amplificare .

Are rost sa iti zic sa nu il pui pe player ?
Sunt putine care depasesc 15w pe canal si sunt scumpe.
Uita-te pe la bursa ca sigur ai sa gasesti un amplificator ieftin pana in 200 ron, cat sa iti duca subwooferul .
Sus
JARRELL
Priceput

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Mar Sep 06, 2011 10:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Depinde si de puterea ceruta de subwoofer ( ce model este mai exact?)
Pt. un subwoofer, sa zicem, de pana la 100w, poate ca playerul tau se va descurca (chinuit) cu difuzorul, dar o sa ai un sunet "nasol". Pt un subwoofer care cere cateva sute de watti, etajul final al playerului se va incinge si o sa-si dea duhul in cele din urma, dar mai exista riscul de a arde intai difuzorul!!!
Sus
Mihai Cimpoeru
Pasionat

MesajTrimis: Mar Sep 06, 2011 10:58 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Omul a intrebat teoretic daca se arde cand il pune pe player .

Ca asa poti sa arzi un difuzor de 500w pe un amplificator de 500w daca dai in el pana cand intra in distorsiuni si semnalul devine dreptunghiular .

Atata timp cad nu intra cu playerul in distorsiuni nu o sa aibe probleme, dar o sa intre mai mult ca sigur pentru ca o sa i se para ca nu se aude tare .

Recomandarea mea si cred ca si a celorlalti useri de pe forum : cumpara-ti amplificator special pentru subwoofer .
Sus
madutzuno1

MesajTrimis: Mar Sep 06, 2011 12:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

oki;) mersi mult pt raspunsuri
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum