| |
| Autor |
Mesaj |
madutzuno1
Data înscrierii: 01/Sep/2011 Mesaje: 5
|
Trimis: Joi Sep 01, 2011 5:46 pm Titlul subiectului: subwoofer |
|
|
| din cate am auzit daca legi un subwoofer pe iesirile de la casetofon i se vor arde finalii acestuia.daca pui un filtru mai exista sansa sa arzi finalii casetofonului??? |
|
| Sus |
|
 |
madutzuno1
|
Trimis: Sâm Sep 03, 2011 10:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nimeni nu stie????? |
|
| Sus |
|
 |
JARRELL Priceput

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 272 Locație: TG JIU
|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 10:37 am Titlul subiectului: |
|
|
| Arzi finalii si cu filtru! |
|
| Sus |
|
 |
madutzuno1
|
Trimis: Lun Sep 05, 2011 12:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
| singura varianta ar fi achizitionarea unui amplificator....... |
|
| Sus |
|
 |
Mihai Cimpoeru Pasionat

Data înscrierii: 03/Mar/2011 Mesaje: 84
|
Trimis: Lun Sep 05, 2011 3:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca impedanta subwooferului nu scade sub impedanta minima suportata de casetofon nu se arde nimic nici cu filtru nici fara .
Problema este ca Cd-playerele nu prea au putere si nu o sa se aude cine stie ce . |
|
| Sus |
|
 |
madutzuno1
|
Trimis: Mar Sep 06, 2011 10:27 am Titlul subiectului: |
|
|
| casetofonul este pe 4 ohmi iar subwooferul este un blaupunkt tot pe 4 ohmi. sa inteleg k nu este nici o problema??? |
|
| Sus |
|
 |
Mihai Cimpoeru Pasionat

|
Trimis: Mar Sep 06, 2011 10:42 am Titlul subiectului: |
|
|
In teorie nu ar trebui sa patesti nimic, dar e posibil ca impedanta sa nu fie chiar aia .
Impedanta subwooferului este in functie de frecventa, iar impedanta aia de 4 ohmi este cea mai mica impedanta a lui la o anumita frecventa .
In momentul in care difuzorul e pus intr-o incinta basreflex , impedanta lui este influentata de de incinta si acordaj ( poate sa creasca sau sa scada ) si de aici pot aparea probleme daca scade cu mult sub impedanta suportata de amplificare .
Are rost sa iti zic sa nu il pui pe player ?
Sunt putine care depasesc 15w pe canal si sunt scumpe.
Uita-te pe la bursa ca sigur ai sa gasesti un amplificator ieftin pana in 200 ron, cat sa iti duca subwooferul . |
|
| Sus |
|
 |
JARRELL Priceput

Data înscrierii: 23/Mar/2011 Mesaje: 272 Locație: TG JIU
|
Trimis: Mar Sep 06, 2011 10:48 am Titlul subiectului: |
|
|
Depinde si de puterea ceruta de subwoofer ( ce model este mai exact?)
Pt. un subwoofer, sa zicem, de pana la 100w, poate ca playerul tau se va descurca (chinuit) cu difuzorul, dar o sa ai un sunet "nasol". Pt un subwoofer care cere cateva sute de watti, etajul final al playerului se va incinge si o sa-si dea duhul in cele din urma, dar mai exista riscul de a arde intai difuzorul!!! |
|
| Sus |
|
 |
Mihai Cimpoeru Pasionat

|
Trimis: Mar Sep 06, 2011 10:58 am Titlul subiectului: |
|
|
Omul a intrebat teoretic daca se arde cand il pune pe player .
Ca asa poti sa arzi un difuzor de 500w pe un amplificator de 500w daca dai in el pana cand intra in distorsiuni si semnalul devine dreptunghiular .
Atata timp cad nu intra cu playerul in distorsiuni nu o sa aibe probleme, dar o sa intre mai mult ca sigur pentru ca o sa i se para ca nu se aude tare .
Recomandarea mea si cred ca si a celorlalti useri de pe forum : cumpara-ti amplificator special pentru subwoofer . |
|
| Sus |
|
 |
madutzuno1
|
Trimis: Mar Sep 06, 2011 12:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
| oki;) mersi mult pt raspunsuri |
|