Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Ce forma pt incinta?
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
sor
Pasionat

Data înscrierii: 11/Iul/2006
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mar Sep 12, 2006 10:41 pm    Titlul subiectului: Ce forma pt incinta? Răspunde cu citat (quote)

Salut! I-mi fac si eu o incinta pt un bebe de 8"; puteti sa-mi spuneti daca exista o forma recomandata pt incinte? In sensul ca, are importanta daca incinta e mai degraba adanca decat inalta? Sunt nevoit sa o fac adanca pentru ca portul recomandat de producator e de 26cm lungime. Incinta va avea 21L. Intreb findca am vazut multe incinte "originale" mai degraba inalte decat adanci. Mersi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Fery_
Pasionat

Data înscrierii: 30/Iul/2006
Locație: deva

MesajTrimis: Mar Sep 12, 2006 11:45 pm    Titlul subiectului: sal Răspunde cu citat (quote)

pentru un difuzor de 8 inchi eu ti-as recomanda sa-ti construiesti o incinta bandpass pentru ca e mult mai eficienta ca si un bassreflex.....gandeste-te si la varianta asta si poti proiecta cu bassbox-u
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mie Sep 13, 2006 12:40 am    Titlul subiectului: Re: sal Răspunde cu citat (quote)

Fery_ a scris:
.....gandeste-te si la varianta asta si poti proiecta cu bassbox-u

total de acord cu tine ca BP e mai eficient decat BR,dar ai si un coeficient mai mare sa dai rateu in ceea ce priveste proiectarea,pt ca prgramele astea de simulat au si ele unele scapari si pot da rezultate eronate...asa ca atentie cu BP ca este un tip de incinta pretentioasa,dar eficienta cand e bince gandita.
Sus
sor
Pasionat

MesajTrimis: Mie Sep 13, 2006 12:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E prima mea cutie!! Band pass?! Nu de data asta. Mersi de sugestii, oricum. Inteleg ca nu voi vantura fustitele domnisoarelor de pe trotuar cu sistemul asta BR Sad , dar nu asta urmaresc Rolling Eyes ... Eu zic ca va fi suficient un BR pt cat am eu nevoie (Citroen Saxo), e totusi un baby de 200W. L-am auzit in lada originala, e ok.
Deci, are importanta forma cutiei? Suna sensibil diferit o cutie inalta fata de una adanca, la acelasi litraj?
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mie Sep 13, 2006 1:09 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

forma trapezoidala e mai buna cel putin in teorie...DAR la forma paralelipipedica nu conteaza cat de inalta/lata/groasa e atata timp cat iti incape difuzorul si tubu de bassreflex in ea(tubul se pune la o distanta egala cu diametrul lui fata de orice perete a incintei)adica daca tubu are 10cmdiametru el se va situa la ~10cm(MINIM 5cm) fata de cel mai aparopiat perete(ia in calcul si peretele in spatele tubului)
Sus
sor
Pasionat

MesajTrimis: Mie Sep 13, 2006 1:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mersi de precizare! Stiam de distanta fata de peretele opus portului (de aceea mi-a iesit cutia adanca, portul e lung de 26cm). Dar in manual, producatorul recomanda ca in cazul in care nu e loc, sa se puna portul intr-un colt, scurtandu-i lungimea cu ~30%. Distanta de cel putin 5cm fata de orice perete e universal valabila? Daca-l pun in colt, trebuie sa tin cont de ea?
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mie Sep 13, 2006 9:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

NU il pune pe colt ca ai sanse sa faca ceva zgomote si ai sanse sa nu se aseze k lumea....

NU e universal valbila treaba cu 5CM,dar sunt mai multe teori din catre care una zice ca portul tre sa fie la o distanta egala cu diametrul sau fata de orice perete,iar alta zice ca portul tre sa fie la MINIM jumate din diametrul lui fata de orice perete.(eu am zis mai sus 5cm ca dadeam exemplu un tub de 10cm in diametru)

portul se poate pune pe orice perete al incintei !

P.S ce dif e ?
Sus
sor
Pasionat

MesajTrimis: Mie Sep 13, 2006 10:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hertz ES200.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mie Sep 13, 2006 1:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bun dif...o sa ai un bas f placut...
Sus
sor
Pasionat

MesajTrimis: Mie Sep 13, 2006 1:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sper... o&g, sti cumva cum vine treaba cu porturile rectangulare? Mai exact, cele la care unul din pereti e chiar un perete lateral al incintei, gen JBL 1204BR, daca nu ma-nsel. Ca nu prea-mi iese nicicum incinta, daca e sa tin cont de distantele intre port si pereti... Volumul e de 20.4L, cu tot cu vol difului...
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mie Sep 13, 2006 1:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu stiu...initial si eu am vrut sa copiez disignu de la 1204BR,dar am abandonat si am ales sa il fac normal cu tub de bass...

cutia poati sa o faci mai mare cu 10 maxim 15% mai mare ca nu vr fi diferente sesizabile.

ai parametrii t/s ?
Sus
sor
Pasionat

MesajTrimis: Mie Sep 13, 2006 7:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sunt, dar mie nu-mi spun nimic Confused ...
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mie Sep 13, 2006 7:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pune-i pe forum...poate spun ei ceva cuiva (pate chiar mie daca insist) Wink
Sus
sor
Pasionat

MesajTrimis: Mie Sep 13, 2006 7:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

OK. Iaca:

D = 165mm;
Xmax = 9mm;
Re = 2,7 ohm;
Fs = 47Hz;
Vas = 7,86l;
Mms = 89,9gr;
Cms = 0,12mm/N;
BL = 10,89T-m;
Qts = 0,52;
Qes = 0,62;
Qms = 3,46;
Spl = 91dB (1m/2,83V).

Cam asta-i tot ce am. Mai zice ca incinta se acordeaza la 37Hz (daca asta inseamna Fb=37Hz).

O extensie de 10% la volumul cutiei ar fi destul, daca intr-adevar nu afecteaza rezultatul...
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mie Sep 13, 2006 7:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poti fi linistit ca nu il afecteaza !
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următoare
Pagina 1 din 8

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum