| |
| Autor |
Mesaj |
PaulM Pasionat

Data înscrierii: 21/Sep/2006 Mesaje: 130 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 12:20 pm Titlul subiectului: ce sub recomandati ptr o statie mp8000 ? |
|
|
| Am o statie mp8000 cica 1x400w acum va intreb pe voi care mai stiti cum se aud modelele care le vand baietii cam ce ar merge pus pe statia asta ca sub ? |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
|
| Sus |
|
 |
PaulM Pasionat

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 8:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
| singura dif intre cele 2 este cutia de rezonanata una cu beculete alta fara nu ? daca asa este imi puteti spune care este pe stoc din cele 2 ? |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 8:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Diferenta dintre ele e ca una este bass-reflex (BR) iar cealalta este band-pass (BP). Sunt incinte de principii diferite cu parametri ai sunetului diferiti. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
PaulM Pasionat

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 9:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
| tnx ptr info , in porbagajul unui espero care este destul de bine izolat fonic cam care din cele 2 s-ar auzi mai bine ? aveti idee ?! |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 9:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
| BP mai galagie, BR mai clar. amandoua o sa-ti umfle tabla la aripile spate. |
|
| Sus |
|
 |
PaulM Pasionat

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 9:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
uite ce am gasit eu pe net la o cautare rapida :
"Incinta Bass Reflex ofera un randament sporit prin eficienta portului care poate in unele cazuri sa ofere pana la 80% din randamentul total, daca incinta e bine calculata. Face posibila atacarea difuzorului cu o putere mai mare datorita volumului variabil de aer pus la dispozitia difuzorului. Dezavantajul este ca e mai pretentioasa la proiectare, mai ales cand vine vorba de timpii de raspuns si frecventa de acordaj. Aceasta trebuie sa fie cu putin sub frecventa de rezonanta in aer liber a difuzorului (Fs). Tot ce este sub aceasta frecventa face difuzorul sa lucreze ca si cum ar fi in Free Air....adica practic fara sa simta incinta. De aceea la acest tip de incinte sunt extrem de necesare filtrele subsonice care sa taie tot ceea ce este sub frecventa de acordaj a incintei. Dezavantajul acestora e ca fac difuzorul de bas mult mai predispus la defecte din cauza folosirii incorecte sau in suprasarcina. Avantajul e ca au randament (SPL) mai mare.
Incintele Band-Pass au in componenta un minim de 2 camere (in cazul celor de ordin 4), una dintre ele fiind Sealed si cealalta Bass-Reflex. Sunt mult mai dificil de calculat si realizat, marja de eroare permisa fiind extrem de mica. In cazul Band-Pass-urilor de ordin 6 (cu 3 sau mai multe camere de rezonanta) marja de eroare este aproape inexistenta. Avantajul este ca actioneaza ca si un crossover natural reducand tot ce este peste o anumita frecventa, au un randament mai mare decat incintele Bass-reflex intr-o anumita gama de frecvente si in cazul unui cuplaj isobaric (cuplaj push&pull) ofera un control excelent al difuzorului. Dezavantajele ar fi ca in cazul unor calcule gresite, incinta are randament foarte slab, controleaza difuzorul foarte prost si ofera timp de raspuns cu mult peste limitele admise (max 20 ms in functie de frecventa) oferind un sunet lipsit de acuratete si atac. "
este adevarat ce am gasit ? ca daca da parca as opta ptr un BP , dar daca este cum zici u mai multa galagie atunci aleg un BR
Tnx ptr info si promtitudine 
Ultima modificare efectuată de către PaulM la Joi Sep 21, 2006 9:46 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 9:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
n-am spus ca e NUMAI galagie, doar ca e mai galagios decat BR. poate m-am exprimat gresit. sincer, dupa ce le-am ascultat mult si bine (eu in momentul asta am un BR), pot spune ca mare diferenta nu e intre ele, doar ca BP suna o idee mai tare. si BR....cel mai bine incearca sa le asculti pe amandoua si sa-ti faci o impresie proprie, nu sunt chiar niste produse ieftine, ar fi mai bine sa stii exact ce cumperi.
legat de ce ai gasit tu, chiar a fost tema de discutie mai demult, si anume ca BR are spl-ul mai mare, dar in realitate, cel putin in cazul astora 2, se pare ca e mai pe dos |
|
| Sus |
|
 |
PaulM Pasionat

|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 9:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
bien ar fi sa pot sa le incerc inainte pe ambele dar sunt din Pl. si tre sa ma hotarasc asa din vorbe pe care sa il comand sau sa vin pana la Buc. (sper sa ma descurc sa ajung la baieti la magazin) si sa vad daca ma lasa sa le incerc baieti inainte sa le cumpar  |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Joi Sep 21, 2006 11:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu te lasa sa testezi ia-ti BR. Are ca atu pretul mai mic.
Atuul BP este ca arata spectaculos, dar are ai de platit pentru fereastra aia.
Nu ca nu as avea incredere in cei care au proiectat incinta BP, dar intotdeauna varianta bass-reflex e mai sigura in ciuda multitudinii de dezavantaje pe care le-ai gasit. Eu zic ca BP are mai multe si mai grave.
Bafta. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
PaulM Pasionat

|
Trimis: Vin Sep 22, 2006 11:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Despre incintele inchisa ce parere aveti ? nu de alta da as iesi mai estetic nu stiu si daca si mai ieftin sa cumpar direct un dif si sa imi construiesc singur o incinta inchisa ptr nu a imi ocupa prea mult spatiu , ptr a pastra subiectul discutiei ce dif. imi sugera-ti ca ar merge acceptabil pe statia asta MP8000 ( sa nu am probleme gen dif ars sau staie arsa )
long story short : cam ce dif se preteaza la statia asta , nu cred ca este o statie prea desteapta si nu vreu sa cumpar un super dif ptr ea dar nici sa iau unu care sa se auda ca o galeata |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
|
| Sus |
|
 |
PaulM Pasionat

|
Trimis: Vin Sep 22, 2006 11:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Uau dif. te cred si eu ca este bestial doar este Infinity dar oare nu imi bat joc de el cu statzia pe care o am ?!
Ultima modificare efectuată de către PaulM la Vin Sep 22, 2006 11:19 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Vin Sep 22, 2006 11:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
| iti bati joc de el cu o statie mai mica. a ta e....acceptabila. avand in vedere ca mac oricum masoara puterea la 14.4v, tensiune f greu de sustinut la o masina normala si consum mai mare, eu zic ca va suna destul de bine. se poate si mai bine, dar si muuult mai rau. |
|
| Sus |
|
 |
PaulM Pasionat

|
Trimis: Mar Sep 26, 2006 9:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hai ca pana la urma al luat jbl-ul varaianta BP .. inca ma dor urechile ce senzatie tampita , aripile spate nu se umfla deloc in schimb plasticele alea care sunt pe usa de la porbagaj zici ca vor sa isi ia zborul , oricum in masina se aude tare frumos (calitativ nu galagie ) ... afara nu se aude nimic inafara de zdranganeala de la plasticele alea care cred ca o sa dispara cat de curand
Acum nu stiu daca am configurat bine statia mea am dat pe LPF din selectoru ala , pe MONO si restu de butoane la jumatate pana una alta o sa incerc maine dim sa mai tunnez la sunet daca mai am ce
PS: nu are neon are 4 beculete (leduri) albe , care dupa parerea mea arata ca draq macar de erau si ele rosii sau albastre  |
|
| Sus |
|
 |
|