|
Autor |
Mesaj |
TWISTER Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006 Mesaje: 127
|
Trimis: Vin Oct 20, 2006 10:59 am Titlul subiectului: Minunatul curierat Cargus |
|
|
Am primit comanda efectuata ieri prin telefon, respectiv un JBL GTO 75.4. In conditiile in care pretul be-loud.ro este de 680 RON, as vrea sa-mi explicati cum a putut curieratul Cargus sa coste 60RON, avand in vedere ca locuiesc in Constanta, la doar 250km de sediul Be-Loud.
Cumpararaea de produse Be-Loud (ma refer provincie), cu tot respectul, nu mai aduce nici un castig. La ****** (puteti edita cu ceva asterisc daca deranjeaza), adica la 500m de locuinta mea, puteam achizitiona statia la 750 RON, deci aveam la dispozitie instant acest produs, aveam service/garantie local si factura. Pt o diferenta de doar 20RON fata de pretul care l-am platit eu, credeti-ma ca merita.
Ca urmare a acestor neplaceri, rog sa-mi parvina factura in cel mai scurt timp, la precedenta statie achizitionata de pe Be-Loud (Mutant), nu am primit nici pana in ziua de azi nici un act. Evaziune fiscala? Inca mai cred in buna credinta a dvs...
Intentionam ca astazi sa comand o incinta JBL GTO 1200B de pe Be-Loud.ro, insa aceste venimente m-au decis sa-mi schimb optiunile. O voi cumpara din alta parte. Probabail curierul m-ar costa undeva pe la 200RON pt o incinta de 455 x 440 x 360...
Va multumesc, mult succes in continuare.
|
|
Sus |
|
 |
Vladutz Priceput
Data înscrierii: 11/Iul/2006 Mesaje: 493
|
Trimis: Vin Oct 20, 2006 11:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Stimate domn,
Ne cerem scuze pentru cele intamplate si va aducem la cunostinta urmatoarele:
- Factura va ajunge la dumneavoastra prin Cargus pe cheltuiala noastra (se trimite azi !)
- Se lucreaza la un contract cu societatea de curierat rapid Cargus (cheltuielile de transport mari ne deranjeaza si pe noi cel putin la fel de mult ca pe dumneavoastra)
Ne cerem inca o data scuze si vom reveni cu informatii privind datele expeditiei (nr AWB) in aceasta seara.
|
|
Sus |
|
 |
ELNA Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 411
|
Trimis: Vin Oct 20, 2006 11:53 am Titlul subiectului: |
|
|
asa este ... costa ceva cargusul ... dar vine repede
de ce nu lucrati si cu alte firme ? Nemo sau eu stiu ....
|
|
Sus |
|
 |
admin Site Admin
Data înscrierii: 15/Apr/2006 Mesaje: 92
|
Trimis: Vin Oct 20, 2006 12:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Costul de 60 RON pentru un amplificator in Constanta a fost exagerat.
Conform calculatorului de tarife de pe site-ul Cargus pretul pentru un colet de 10 Kg asigurat pentru 700 RON + ramburs pentru aceasta suma ar fi trebuit sa fie 46 RON.
(expeditie 15 RON + taxa 10 Kg 24 RON + asigurare 7 RON + taxa ramburs 15 RON = 46 RON).
Daca nu sunt verificate de destinatar, toate firmele fac la fel, unul e pretul estimat si alta e realitatea... Si cu Nemo e scump. Macar Cargus nu pierde pachete sau rambursuri. La altii s-a intamplat sa ia Gigel de la Satu Mare banii de ramburs ca avea nevoie el si noi i-am vazut dupa 2 saptamani de scandal... si in rate!
Cu Cargus am avut un caz in care cereau peste un milion pentru un colet... Ne-a sunat clientul pe loc si dupa 5 minute de "vorbe calde" si 10 minute de telefoane la sediul central s-a descoperit "eroarea" si costul a fost redus sub 50 RON.
Acum incercam sa negociem un contract astfel incat sa avem tarife fixe pe 3-4 tipuri de colete.. si preturi reduse. In felul asta noi vom fi cei care vom factura transportul - suma va fi cunoscuta de client din momentul trimiterii comenzii.
|
|
Sus |
|
 |
TWISTER Pasionat

|
Trimis: Vin Oct 20, 2006 4:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mea culpa, factura fiscala se afla in cutia amplificatorului (nota bene).
Cargus practica tarife exagerate, daca veneam eu personal cu masina de la Constanta sa ridic statia, ma costa dus-intors cu vreo 40RON mai mult decat expedierea prin Cargus.
E pacat de calitatea produselor si tarifele Be-Loud, acest avantaj este anulat de Cargus (ma refer la provincie). Sigur, sunt rapizi si "nu bruscheaza"
marfa, insa... Ciudat ca acum 1luna de zile am primit de la Be-Loud o alta statie, nu cu mult mai usoara decat JBL 75.4 si m-au taxat cu 27RON
In alta ordine de idei,sa presupunem ca as vrea sa comand la dvs incinta JBL GTO 1200B, la cat estimati costul curieratului?
Va multumesc.
|
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Vin Oct 20, 2006 4:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai dupa cum ziceam (admin=mihai), daca nu sunt trasi de maneca, agentii Cargus mai "gresesc" la calcule...
Sincer pretul de 27 RON pentru statia Mutant mi se pare mic in schimb.
30 RON inseamna numai livrarea unui colet + livrare ramburs.
La astea se mai adauga 1% asigurarea si ceva pentru kg in plus.
Data trecuta ai platit in avans (eliminand rambursul) sau ai ridicat coletul de la sediul Cargus? Altfel nu-mi explic cum de a fost asa ieftin... Daca nu, inseamna ca sunt retarzi rau astia de la Cargus.
Daca vrei sa iasa mai ieftin poti sa alegi servicul "Post Restant" care inseamna ca tu vei ridica pachetul de la sediul Cargus din Constanta. Asta aduce o economie de cel putin 5 RON.
Pentru o economie de 15 RON, plateste in avans prin banca... in felul asta nu mai exista ramburs (care este si el taxat).
Oricum, asta e teorie, in realitate nu sta nimeni cu lista de preturi in fata si de aia e bine sa-i tragi de maneca si sa le ceri sa justifice pretul cerut conform tarifelor publicate.
Pe baza experientei anterioare, un 1200B ar trebui sa ajunga pe la 60 RON. Daca sare de 70 deja miroase a "greseala" din partea lor.
Calculatorul de tarife de pe site-ul Cargus imi zice 62 RON pentru un pachet de 30 Kg cu o valoare de 500 RON.
Pentru a accesa calculatorul asta, vezi http://www.cargus.ro/#ComenzileMele_0
|
|
Sus |
|
 |
TWISTER Pasionat

|
Trimis: Vin Oct 20, 2006 4:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Data trecuta am ridicat coletul de la sediul lor, nu era nimeni la domiciliu. Asta a fost situatia si acum, insa deja plecase curierul in momentul in care i-am sunat eu, a trebuit sa stau acasa (e drept, a venit repede).
Nu stiam de diferenta de tarifare intre ridicarea de la sediu/ expedierea la domiciliu.
|
|
Sus |
|
 |
PaulM Pasionat

Data înscrierii: 21/Sep/2006 Mesaje: 130 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Lun Oct 23, 2006 8:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hai noroci 2 all !! O intrebare am si eu legat de trimiterea coletelor :
Daca vreu eu ca client sa imi trimiteti coletul prin Rocurier se poate ? sau Cargus este mult mai aproape de sediul firmei Dv si daia ii preferati pe astia ?
Am primit o groaza de chestii prin Rocurier : radiatoare auto (deci mari si voluminoase) , eleroane , diverse piese si niciodata nu a fost mai mult de 26 lei transportul ( asta a fost la radiator care dupa mine este cat 3 statii puse cap la cap )
Ptr o statie BLAUPUNKT GTA 275 care este costul transportului pana in Ploiesti ?!
|
|
Sus |
|
 |
Vladutz Priceput
Data înscrierii: 11/Iul/2006 Mesaje: 493
|
Trimis: Vin Dec 08, 2006 11:50 am Titlul subiectului: |
|
|
Costul aproximativ al transportului pentru GTA275 pana in Ploiesti este de 35Ron
|
|
Sus |
|
 |
Marius_89

Data înscrierii: 25/Ian/2007 Mesaje: 30 Locație: Bucuresti-Militari
|
Trimis: Joi Ian 25, 2007 9:32 pm Titlul subiectului: salut |
|
|
vreau si eu sami cumpar 2 Jbl gto1202D sii locuiesc in satul rosu (ilfov) e chiar Langa cartierul militari mentionez ca nu trece de centura bucurestiului, si din cate stiu in bucuresti transportul este gratuit ! As dori sa stiu si eu daca voi plati taxe de transport pentru aceste 2 produse !
|
|
Sus |
|
 |
AnDrU Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006 Mesaje: 377 Locație: Cluj-Napoca
|
Trimis: Sâm Ian 27, 2007 12:19 am Titlul subiectului: |
|
|
salut
pentru ca sunt in cunostinta de cauza as vrea sa lamuresc unele lucruri in legatura cu tarifele Cargus
coletele pana la un kg costa 15 lei si fiecare kg suplimentar costa 1 leu
in cazul serviciului ramburs se percepe o taxa de 8 lei (returul banilor) + 2% din valoarea declarata a coletului (1% comision de asigurare a coletului pana la destinatar + 1% comision de asigurare a expeditiei de retur a banilor)
nu se percepe taxa suplimentara pentru livrarea la domiciliu, dupa cum nici nu se beneficiaza de reduceri daca expeditia este ridicata de la sediu decat in unele situatii care probabil ies din discutie (expeditii cargo de mare volum/greutate si livrarea in "zona 2" de tarifare, adica la distanta relativ mare de centrele cargus (..20-30 km +) unde se percepe o taxa suplimentara de 20 lei)
serviciu Post Restant este valabil doar pentru plicuri si intr-adevar costa 10 lei
daca coletele sunt foarte voluminoase (nu e cazul produselor beloud), greutatea volumetrica se calculeaza: greutatea volumetrica = L x l x h (cm) / 6000
preturile nu includ TVA
exemplu concret: 1 colet (o statie ~ 4 kg, valoare 500 ron)
18 lei expeditia + 8 lei taxa de retur a banilor + 10 lei comision de asigurare = 36 lei fara tva = 42.8 lei tva inclus
din bucuresti coletele se livreaza in cursul zilei urmatoare oriunde in tara cu mici exceptii
cargus e recunoscut pentru promptitudinea livrarii si siguranta expeditiilor
mai multe detalii pe www.cargus.ro
|
|
Sus |
|
 |
kmnet
Data înscrierii: 07/Iul/2007 Mesaje: 1
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 12:30 am Titlul subiectului: SALL |
|
|
DE CE NU INCERCATI UN CONTRACT CU SPRINT CURIER
ARE LIVRARI LA 24 ORE IN TOATA TARA SI PRETURI MAI MICI SI NU DISTRUG COLETE PRECUM CEI DE LA CARGUS
Description: |
|
Filesize: |
98.87 KB |
Viewed: |
493 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
AnDrU Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006 Mesaje: 377 Locație: Cluj-Napoca
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 1:33 am Titlul subiectului: |
|
|
din poza aia ar trebui sa intelegem ca aia imping subwooferele pana la destinatie?
|
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Sâm Iul 07, 2007 12:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
funny
Dupa cum stiti de ceva timp lucram cu FAN Courier si toate comenzile de peste 200 RON au livrare GRATUITA in peste 400 de localitati din tara.
Topicul nu isi mai are rostul
|
|
Sus |
|
 |
|