Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Alternativa la Hertz Dieci DSK 165

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
bebeko
Pasionat

Data înscrierii: 18/Mai/2007
Locație: Cluj-Napoca/Bistrita

MesajTrimis: Joi Apr 15, 2010 9:10 pm    Titlul subiectului: Alternativa la Hertz Dieci DSK 165 Răspunde cu citat (quote)

Buna, am o mare rugaminte la cei care ma pot ajuta :

Este vorba de o Skoda Fabia hatchback cu 8 difuzoare stoc si un head unit Clarion DXZ379RMP ( http://www.clarion.com/xe/en/products/2007/audio/source_unit/cd/DXZ378RMP/xe-en-product-pf_1172418810423.html ).
Am nevoie de un sistem pentru usile fata care sa mearga direct pe player, fara amplificare. Din cate am inteles, ideale erau Hertz Dieci DSK 165, dar nu se mai gasesc in Romania nici macar la importator ( cauza nu o stie nimeni ).
Ca si alternativa am gasit Helix DB 62.1 Dark Blue - http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/DB_62.1_Dark_Blue/ .
Intrebare:
1. cum sunt Helix comparativ cu Hertz ?
2. se va simti o imbunatatire semnificativa a sunetului fata de difuzoarele stoc ?

Multumesc anticipat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
blacired
Priceput

Data înscrierii: 14/Noi/2009

MesajTrimis: Joi Apr 15, 2010 10:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu neglija nici sistemele produse de DLS, Focal, MB Quart... Wink , dar fara amplificare separata de HU, rigidizare portiere, nu vei obtine un sunet decent din niciunul... Sad
Sus
bebeko
Pasionat

MesajTrimis: Joi Apr 15, 2010 10:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

M-am gandit si la un kit Dynamat Xtreme Speaker si inele mdf.

Dar totusi, dintre toate marcile, care ar fi mai recomandate ?
Se imbunatateste substantial sunetul fata de cele stoc ( repet fara amplificare separata de HU ) ?
Fara difuzoare amplificate separat sa raman mai bine pe cele stoc ?
Sus
s_64177

Data înscrierii: 01/Mar/2010
Locație: dulcele targ

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 8:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Acum ti-am vazut threadul si...Clarionul tau e posibil sa dea mai bine in ele decat Alpineul meu parlit!
Despre celelate recomandari iti spun asa. DLS recomand cu cea mai mare caldura...dar nu mai gasesti nicaieri! Focal vine pe locul 2...merg bine si pe HU si daca esti dispus sa platesti diferenta, ti le recomand in loc de DB 62.1, si locul 3 Helixurile de care ti-am zis in private. MB Quart nu am ascultat dar la ce sensibilitate au, iti garantez ca vor suna slab neamplificate!
Deci pe scurt Focal daca ai banuti, sau Helix daca nu prea.
Este parerea mea personala, poate ca altii m-ar putea contrazice. Very Happy
Sus
bebeko
Pasionat

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 8:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La Focal am inteles ca tweeterul are un sunet putin mai strident ?

Banuiesc ca despre Focal Acces 165 A1 este vorba - http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Sisteme/Access_165_A1/

In plus Focalul este posibil sa nu incapa in usile de la Fabia. Au adancimea de montare de 66mm comparativ cu 61 mm cum au Helix. Din cate stiu, cam 61 mm este adancimea maxima de instalare la Fabia ... Sad
Sus
s_64177

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 9:09 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La Focal in general ma refeream. INSA! Access 165 A1 este mai userfriendly ca DB 62.1, in sensul ca are crssoverul reglabil. Asa ca daca inaltele ti se par deranjante le mai poti scade din crossover. Diferenta de pret intre cele doua sisteme de la Focal si Helix se justifica datorita puterii superioare (60 RMS fata de 50), sensibilitatii superioare (92dB fata de 90...detaliu important daca folosesti amplificarea HU) si a crossoverului reglabil, toate in favoarea Focalului. Tweeterul e o chestie de gust.
Dar ca sa-ti usurezi putin decizia, suna mai bine la be-loud, vezi ce au pe stoc, povestestele exact ce te intereseaza si te vor indruma baietii spre cea mai buna alegere.
Eu am ales Helix in primul rand datorita bugetului si datorita tweeterului de matase! Rolling Eyes
Sus
s_64177

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 9:15 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si despre adancimea de instalare...solutia sunt inelele MDF care elimina problemele de adaptare. Plus ca ofera un suport mult mai rigid pt difuzor. In opinia mea inele MDF ar trebui sa folosesti indiferent de sistemul la care te hotarasti. Eu am pus la DB si se simte altfel. Impreuna cu insonorizarea rezultatele sunt notabile!
Sus
bebeko
Pasionat

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 9:21 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cu tot cu inele de mdf, adancimea maxima este de 61 mm Sad
Sus
blacired
Priceput

Data înscrierii: 14/Noi/2009

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 9:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bebeko a scris:
M-am gandit si la un kit Dynamat Xtreme Speaker si inele mdf.

Dar totusi, dintre toate marcile, care ar fi mai recomandate ?
Se imbunatateste substantial sunetul fata de cele stoc ( repet fara amplificare separata de HU ) ?
Fara difuzoare amplificate separat sa raman mai bine pe cele stoc ?

Nu cred ca imbunatatesti proprietatile tablei cu o folie de insonorizant Sad . Eventual daca-i faci tratament integral Smile .
Se va simti diferenta de nuanta fonica intre cele stock si sistemul care vei pune tu, daca respecti legile de montaj... Very Happy
Sus
s_64177

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 9:28 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bebeko a scris:
Cu tot cu inele de mdf, adancimea maxima este de 61 mm Sad

Ce grosime au inelele? Fa niste masuratori si vezi daca nu cumva incap inele de grosime mai mare. Adica daca iti mai incape fata de portiera in cazul in care adaugi inca cativa mm la inelul MDF.
Sus
tonu_adrian
Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008
Locație: TECUCI

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 11:35 am    Titlul subiectului: sal Răspunde cu citat (quote)

1 vot in plus pt helix db 62.1..dupa parerea mea sunt printre cele mai bune difuri entry...tweeter de 25 mm matase ff bun...la focal sa zic k midbasul e o idee mai bun dar tweeterul ala dak il mai combini si cu un player alpine..o sa iti lase urme pe creier... Cu diferenta de 120 ron pe care ai da-o in plus pt focal mai bn it mai iei insonorizant..iti faci inele.. ai iesi muult mai castigat.

@ s_64177 "Diferenta de pret intre cele doua sisteme de la Focal si Helix se justifica datorita puterii superioare (60 RMS fata de 50), sensibilitatii superioare (92dB fata de 90...detaliu important daca folosesti amplificarea HU) si a crossoverului reglabil, toate in favoarea Focalului" fsssss nu mai citi date de la producator..in realitate nu e chiar asa, si tare as vrea sa vad cate secunde rezista accesurile la 60 rms/canal...sau dieciurile la 80 rms/canal Laughing ..in skimb iti pot spune k am combinat tw de la hertz db si midbasii de la hertz energy amplifcat de gz nuclear gzna4350x...si ink mai canta!

leone
Priceput

Data înscrierii: 27/Feb/2007
Locație: Brasov

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 2:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

s_64177 a scris:

Despre celelate recomandari iti spun asa. DLS recomand cu cea mai mare caldura...dar nu mai gasesti nicaieri! Focal vine pe locul 2...merg bine si pe HU si daca esti dispus sa platesti diferenta, ti le recomand in loc de DB 62.1, si locul 3 Helixurile de care ti-am zis in private. MB Quart nu am ascultat dar la ce sensibilitate au, iti garantez ca vor suna slab neamplificate!
Deci pe scurt Focal daca ai banuti, sau Helix daca nu prea.
Este parerea mea personala, poate ca altii m-ar putea contrazice. Very Happy

Te cam inseli in privinta Mb Quart-urilor.Helix Dark Blue am,Dls-uri entry(in jurul sumei de 400 roni)am ascultat,Focal nu am avut ocazia sa ascult DAR cel mai impresionat am ramas de sunetul reprodus de Mb Quart Formula de 16 cm.Nu extrem de tare(asta si din cauza ca erau pe player) in comparatie cu Helix DB(amplificate) dar un sunet mult mai cald,mai placut.Asta nu inseamna ca Helix nu sunt bune,mi-au placut si imi plac,dar am facut o mica comparatie intre boxele din discutie
Sus
bebeko
Pasionat

MesajTrimis: Vin Apr 16, 2010 9:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pana la urma m-am hotarat la un prim aspect : am sa insonorizez toata fata interna a usii cu Dynamat Xtrem door kit. Este ok ?

Inelele de mdf au o grosime standard sau universala ? http://www.be-loud.ro/produse/Integrare_OEM/Skoda/Inele_MDF_Fabia_M702319/
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum