|
|
|
Autor |
Mesaj |
PeaceMAn
Data înscrierii: 17/Sep/2006 Mesaje: 15
|
Trimis: Dum Noi 26, 2006 11:25 pm Titlul subiectului: o mica intrebare |
|
|
pe majoritatea mp3 player-elor scrie 4x50w !acesti wati sunt rms? dak am de exemplu niste boxe de 50 rms ele nu functioneaza la putere de 50 rms?? ??? si mai am o nedumerire.... la unele boxe scrie crossover integrat iar la unele nu...de ex la niste boxe DLS scrie asta iar la niste boxe pionner (care sunt mai scumpe) nu scrie...asta c inseamna?nu pot seta acest lucru in mp3 player? |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Lun Noi 27, 2006 12:02 am Titlul subiectului: |
|
|
ce player ai ?
majoritatea playerelor pe care scrie 2x50W scot de fapt cam jumate.
din puterea aia RMS a unui dif eu zic sa lasi un minim de 15% rezerva de siguranta,pentru ca daca semnalul nu vine curat si tu dai cu 50W in ele o sa simti ca miroase a fum.
un lucru important este de asemenea domeniul de frecventa pe care le poate reda diful fara sa fie supra solicitat.de exemplu degeaba scrie pe dif 50W rms, ca daca ii dai 50W la 25hz l-ai distrus.el de fapt rezista la 50W numai la frecvente peste,de exemplu, 80hz...
treaba cu crossoveru nu stiu sigur,dar banuiesc ca toti producatorii vor sa isi protejeze oarecum produsele si ar trebui sa ofere crossovere,oricum daca ai player bun poti seta in oarecare masura si din player. |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Noi 27, 2006 1:47 am Titlul subiectului: |
|
|
crossoverele difuzoarelor nu au nici o treaba cu setarile din player.
Orice difuzor pe cel putin 2 cai are intr-o forma sau alta cel putin un filtru (crossover.)
Cea mai simpla varianta intalnita in general pe coaxiale este un condensator care taie < 1500-2000 Hz semnalul pentru tweeter.
Alte difuzoare au un filtru care taie din woofer frecventele redate de tweeter.
Difuzoarele mai bune (in general sistemele) au filtre din ce in ce mai mari si mai avansate care asigura o separare a frecventelor mai buna minimizand in acelasi timp efectele negative ale trecerii semnalului prin ele (putere, faza, liniaritate, etc ,etc). |
|
Sus |
|
 |
PeaceMAn
Data înscrierii: 17/Sep/2006 Mesaje: 15
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 7:47 pm Titlul subiectului: tx |
|
|
multumesc de rasp....dar totusi e ciudat ca niste difuzoare pionner de 2.5 mil sa nu aiba crossover si niste difuri dls la 1.3 mil sa aiba...o sa ma interesez mai bine inainte sa mi le cumpar!  |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|