Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Hu vs difuzoare - care este mai important?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere

Autor Mesaj
barladi

Data înscrierii: 05/Ian/2012
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Joi Ian 05, 2012 2:00 am    Titlul subiectului: Hu vs difuzoare - care este mai important? Răspunde cu citat (quote)

Salut. Sunt nou atat pe acest forum, cat si in domeniul audio pentru masini, insa pot recunoaste destul de usor un sunet de calitate. Intentionez in viitorul apropiat sa modific putin instalatia audio a masinii, singurul lucru cautat fiind calitatea sunetului si mai putin puterea lui maxima.
As vrea pentru inceput sa schimb fie unitatea fie difuzoarele, si pentru asta am nevoie de putin ajutor din partea voastra, bazandu-ma pe cunostintele si pasiunea voastra, clar mai mari decat ale mele. Din punctul vostru de vedere, ce credeti ca este mai important sa fie schimbat prima data: HU sau difuzoarele? Sunt convins ca cel mai bun rezultat se obtine daca se schimba ambele piese, eventual daca se completeaza cu un amplificator si etc.... Dar daca ati putea schimba o singura piesa, care ar fi aceea?

Si ca sa detaliez un pic problema, masina in cauza este un VW Passat, model 2003, la care in prezent am un SONY CDX-GT300 si difuzoarele originale doar in usile din fata. Care este cauza, nu stiu, insa sunetul din prezent este un dezastru. Nu imi dau seama daca unitatea este ceva foarte prost , sau difuzoarele au vreo problema (cu toate ca in trecut am avut alt Passat, cu unitate Panasonic si difuzoare originale fata- spate iar muzica era destul de placuta in masina).
Ideea este ca in viitor as vrea sa achizitionez o unitate Alpine CDE 123R SAU o pereche de difuzoare DLS Classic C6A pe care le voi monta in fata. Exclus din start posibilitatea unui amplificator.
In conditiile date, ce ma sfatuiti sa aleg? Sau daca aveti o alta propunere, o ascult cu placere Smile

PS : Repet: ma intereseaza calitatea sunetului, nu cat de tare se aude[/b]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
DaniD

Data înscrierii: 01/Dec/2009
Locație: Satu Mare

MesajTrimis: Joi Ian 05, 2012 3:49 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salutare!
Prima data schimba HU. Cel ales de tine este o alegere buna!
O zi buna!
Sus
antidotu79
Priceput

Data înscrierii: 28/Mai/2008

MesajTrimis: Lun Ian 09, 2012 11:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In banii astia player-ul este alegerea perfecta, singura caracteristica ce pe mine (repet PE MINE) ma nemultumeste sunt cei 2V de pe iesire, insa banuiesc ca daca nu esti in cautarea sunetului perfect nu incurca foarte tare, nu?

Mai mult de atat ai spus ca nu te intereseaza (momentan) amplificare deci nu ar trebui sa fie o problema.

Cat despre difuzoare... regula spune ca ca pentru a avea un sunet cat mai placut (in cazul in care nu doresti amplificare) trebuie sa folosesti difuzoare cu sensibilitate cat mai mare (pt ca ele sa poata fi miscate cu succes si cu puterea data de HU); cele alese de tine nu cred ca se vor diferentia foarte tare de alte difuzoare componente, decat in momentul folosirii unui amplificator.

Spui ca este exclus din start (deci banuiesc ca pe viitor intentionezi achizitionarea unui amplif) asadar alegerea facuta de tine nu cred ca ar avea de ce sa dea gres.

barladi

MesajTrimis: Vin Ian 13, 2012 1:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru raspunsuri. Difuzoarele am incercat sa le aleg dintre recomandarile facute aici pe forum, si am sperat sa faca parte din asa zisa categorie de difuzoare bune. Din caracteristicile expuse pe site, am vazut ca acele DLS-uri au o sensibilitate ok, iar puterea nu este foarte mare, astfel incat sa necesite neaparat o amplificare suplimentara. Daca cineva a comparat acele difuzoare cu altele, si i s-au parut mai bune celelalte, sunt deschis si la alte sfaturi si pareri. Interesul meu este sa am o muzica de o calitate cat mai buna, in raport cu banii investiti, si nu ma intereseaza alte caracterisitici , cum ar fi imaginea, firma sau altceva. Anticipat va multumesc pentru ajutorul dat Smile
Sus
DaniD

MesajTrimis: Vin Ian 13, 2012 7:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O data infectat de acest virus al "tuning"-ului, nu mai scapi. Ce vreau sa spun, ca vei fi multumit un timp de orice sa-ti cumperi acum, dar data viitoare vei vrea altceva. Cel mai ok este sa te mai documentezi si tu, sa cunosti principii si la urma sa scoti maximul din bugetul tau.
Degeaba iti recomanda lumea sa-ti cumperi un produs anume care are anumite caracteristici ce e bine sa le aiba, daca nu cunosti ce fac si nu le vei folosi. Pe langa ca-ti cumperi un player, acela se si seteaza. Degeaba multitudinea de setari pentru care ai dat un ban in plus la player, daca nu sti care ce face si nu le folosesti. Ai inteles ce am vrust sa spun?
Dupa ce aduni cunostinte, iti va fi si tie mai usor sa-ti alegi playerul sau difuzoarele optime ca performanta/buget.
Sus
barladi

MesajTrimis: Sâm Ian 14, 2012 3:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Microbul tuningului il am mai de mult timp Very Happy In cazul de fata, intentionez sa vand masina anul asta si cam asta este motivul pentru care nu vreau sa investesc foarte mult. Nici nu sunt genul care atunci cand vinde ceva sa las pe urma masina cheala si sa iau de pe ea ce am investit. Dar macar lunile astea cat mai este la mine sa ascult si eu o muzica decenta Smile
In privinta documentatului, sunt total de acord, si mereu am facut asta inainte de a arunca niste intrebari care pot fi prea banale. Mai ales ca daca mi se raspunde, trebuie sa inteleg si eu raspunsul ala, altfel as fi la fel de "in pom" ca prima data Smile)
Sincer abia astept sa imi iau playerul si sa umblu un pic la setari, ca macar am la ce umbla, spre deosebire de cel pe care il am acum care nu are nici macar reglaje de bass-treble Smile)))
Sus
DaniD

MesajTrimis: Sâm Ian 14, 2012 4:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Are rost sa investesti intr-un player bun dupa care sa bagi in difuzoare si dupa care sa dai masina la cineva care nu aprecieaza? Eu nu as face asta!
Sus
barladi

MesajTrimis: Dum Ian 15, 2012 10:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu are. Tocmai de-aia vreau sa achizitionez fie player, fie difuzoare. Daca nu vroiam sa vand masina, luam setul complet Smile
Sus
barladi

MesajTrimis: Vin Feb 03, 2012 10:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Zilele trecute am avut ocazia sa testez un player original de VW, sa fac un pic comparatie cu ce am au pe masina. Sunetul era clar mult mai bun, mult mai rotund si mai clar. E drept ca dupa un anumit nivel isi pierdea din fidelitate si incepea si sa distorsioneze, dar oricum asta se intampla ceva mai tarziu decat se intampla cu playerul pe care il am acum
Sus
Robert Marooni
Pasionat

Data înscrierii: 08/Feb/2012
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Feb 19, 2012 4:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu as zice difuzoare, dar sa fie unele de calitate (noi sau sh). Astfel vei simti o diferenta considerabil mai mare decat daca ai schimba playerul.

Alege cu grija, iar cand o sa vinzi masina, poti sa le pui la loc pe cele vechi.
Sus
zander
Pasionat

Data înscrierii: 13/Ian/2010
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Feb 23, 2012 10:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ai gresit ordinea robert ...
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum