Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Difuri fata, 165, Alpine type R vs Hertz Hi-/Energy

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
Divi

Data înscrierii: 21/Aug/2012

MesajTrimis: Mar Aug 21, 2012 1:39 pm    Titlul subiectului: Difuri fata, 165, Alpine type R vs Hertz Hi-/Energy Răspunde cu citat (quote)

Va salut, astept pareri de la voi.

In prezent am urmatoarele componanete:
-Amplificator Mac Audio Fearless 1000D cu care alimentez un Alpine TypeR 1243, in incinta custom pe forma porbagajului,
-Amplificator MacAudio Fearless 4000D http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAC_Audio/Fearless/Fearless_4000D/ cu care alimentez o pereche SPG17c2 pe fata, si o perehe SPG69C3 pe spate.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-G/SPG-17C2/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-G/SPG-69C3/.

Vreau sa inlocuiesc typeG-urile cu ceva mai bun, mai intai as incepe cu cele din usi, ce imi puteti recomanda dintre modelele urmatoare:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-R/SPR-60C/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Energy/Energy_ESK_165.4/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Hi-Energy/Hi-Energy_HCX_165.4/

Mai mult ca sigur ca amplificatorul ar putea sustine 2 difuzoare a cate 4 ohmi pe canal, dar spatiul nu imi permite, asadar merg tot pe varianta cu o pereche pe fata si una pe spate... vreau unele care sa reziste la putere mai mare. In prezent amplificatorul e setat in HPF deoarece de la un anumit volum in sus incep difuzoarele sa distorsioneze.
Voi face cat de curand si o insonotizare in usi cu ceva materiale specializate gen STP, etc.

Astept pareri,
Numai bine.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
toboalpha
Audiofil

Data înscrierii: 12/Iul/2010
Locație: sibiu cluj

MesajTrimis: Mar Aug 21, 2012 2:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

as merge pe energy esk pe sistem Very Happy
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Mar Aug 21, 2012 4:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si eu tot pe varianta de sistem iti recomand sa mergi
Sus
doggovy
Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mar Aug 21, 2012 10:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

difuzoarele alea impart aceeasi incinta cu subwooferul?
Divi

MesajTrimis: Mar Aug 21, 2012 11:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

NU, cele ovale au incinta separata in subwoofer, altfel scade drastic eficienta;
singurul dezavantaj e ca incinta celor ovale e destul de mica, din cauza asta ma gandeam sa pun pe spate tot unele de 165 identice celor din usi.
In fine, cine a ascultat Alpine-urile spr60c ? imi poate spune cineva comparativ cu celelalte din categoria lor cum se aud?
Sus
toboalpha
Audiofil

MesajTrimis: Mar Aug 21, 2012 11:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

alpine spr-60c...nu cred sa sune rau, sincer Smile
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2012 1:22 pm    Titlul subiectului: Re: Difuri fata, 165, Alpine type R vs Hertz Hi-/Energy Răspunde cu citat (quote)

toboalpha a scris:
alpine spr-60c...nu cred sa sune rau, sincer Smile

Din ce cauza crezi sau nu crezi ca or sa sune bine sau rau, din cauza pretului sau poate a specificatiilor umflate?
Initiatorul topicului banuiesc ca are nevoie de raspunsuri la subiect de la cineva care a auzit macar o pereche de difuzoare din cele de care are el nevoie nu de generalitati! Tu poate esti bine intentionat dar mai este cazul sa ne si oprim din postat doar de dragul de a mai contoriza niste posturi!

Divi a scris:
Mai mult ca sigur ca amplificatorul ar putea sustine 2 difuzoare a cate 4 ohmi pe canal, dar spatiul nu imi permite, asadar merg tot pe varianta cu o pereche pe fata si una pe spate... vreau unele care sa reziste la putere mai mare.

Eu am amplificatorul precedent celui al tau, si anume Fearless 4000, singura diferenta dintre ele ar fi ca 4000d-ul are acel voltmetru in plus... Nu te arunca la difuzoare care accepta puteri foarte mari pentru ca acest amplificator nu are nici pe departe puterea declarata... Eu amplific doua seturi de midbasi SPL Dynamics sd 6.2 + tweetere din seria HF iar prin canalele spate 1 set de Mac Audio Olympic Gold si pot sa spun ca rezultatele sunt multumitoare dar departe de a suna bine, tocmai din lipsa de putere a amplificatorului...
Daca tot vrei sa faci o investitie buna incearca daca ai unde sa asculti difuzoarele acestea: Digital Designs VO M6, 6,5" midrange + tweetere Digital Designs VO B1 sau B2 si te asigur ca o sa ai rezultate mult mai bune decat cu modelele enumerate de tine si nu o sa mai simti nevoia nici de difuzoare spate!
Daca tot faci
Sus
toboalpha
Audiofil

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2012 1:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bah oameni buni nu mai tot faceti comparati icu alte posturi, vorbiti din perspectiva voastra si nu va mai umbafi in pene ca cine sunteti voi.

ms Very Happy scuze pentru cel are a deschis topicul, sper sa nu se supere.

bafta pe mai departe

cynegeticos
Priceput

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2012 1:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

toboalpha a scris:
bah oameni buni nu mai tot faceti comparati icu alte posturi, vorbiti din perspectiva voastra si nu va mai umbafi in pene ca cine sunteti voi.

Cine sunt eu? Am specificat eu undeva ca sunt "domnu' expert" (asta ca sa te citez din mesajul care mi l-ai dat mai devreme), dar mie nu mi-ar conveni sa cer niste sfaturi si sa primesc niste "raspunsuri" de la persoane care...sa fim seriosi, ia si citeste-ti toate posturile de pe forum si ai sa vezi ca mai toate posturile tale sunt date in necunostinta de cauza si despre componente care mai mult ca sigur nu le-ai ascultat niciodata dar totusi le recomanzi...
Sus
Divi

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2012 2:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru implicare.

@cynegeticos: DD M6 alea mi-au atras atentia, din caracteristici am observat ca suporta 150W, si au sensibilitate FOARE mare 98dB, inteleg ca suna foarte tare. Intrebarea e daca se comporta bine la nivel mare al volumului si nu distorsioneaza...
Dezavantajul ar fi ca sunt exclusiv pentru medii, raspuns in frecventa de la 100Hz in sus, iar eu duc lipsa de bas de 60...100Hz. Unele de genul asta ar trebui sa pun in locul celor ovale din spate, pentru ca acolo incinta e foarte mica (nu ma deranjaza daca sunetul vine si din spate). Alt dezavantaj ar fi ca tweeterele trebuiesc cumparate separat, si mai costa si alea in jur de 5-600 ron.
In usi vreau unele care sa reproduca de la 60Hz in sus, din cauza asta am dat eu de exemplu spr60c, asta banuiesc ca se comporta bine la frecvente joase, pentru ca si subwooferul, tot typeR, e unul reusit cred, eu unul sunt multumit. Dezavantajul la Alpine-uri e sensibilitatea scazuta...
Stie cineva magazine/showroom-uri, unde se pot asculta si face comparatie intre cateva tipuri de difuzoare?

Arpopo de puterile amplificatoarelor, am inteles ca multe dintre ele sunt "umflate"... intrebarea care se pune, un amplificator poate dezvolta puterea rms la toata plaja de frecvente in care lucreaza, sau numai in anumite frecvente? si o observatie, puterea aia "umflata" in W rms poate fi atinsa de amplificator dar cu un anumit nivel de distorsiuni care derajnaza. Banuiesc ca valoarea puterii e impusa prin tema de proiectare a amplificatorului, si ulterior verificata prin teste, nu cred ca e numai marketing la mijloc...
Sus
DaniD

Data înscrierii: 01/Dec/2009
Locație: Satu Mare

MesajTrimis: Joi Aug 23, 2012 11:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut

Fa un test. Masoara cu un volt-metru sau potentiometru puterea ce o baga ampliful tau in difuzoare, la diferite niveluri de volum. Vezi cati volti (V) iti indica, inmulteste cu aceeasi valoare si inparte la impedanta difuzoarelor si asa primesti watti rms. De ex: daca iti indica 32V atunci 32x32=1024/4(ohm) 256w rms.
Cred ca va fluctua in functie de frecvente.
Sus
Divi

MesajTrimis: Vin Aug 24, 2012 12:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

consumul de putere al unui difuzor alfat intr-o incinta comprimata e acelasi cu cosnumul unui difuzor in aer liber? Ca sa nu exoste dubii, ar merge facut experimentul cu un rezistor de 2 ohmi, confectionat din sarma de nichelina de la un radiator. Semnalul la intrare ar trebui sa fie sinusoidal, la 50Hz, pentru ca e posibil ca aparatele de masura in c.a. sa aibe precizie buna la aceasta valoare a frecventei. Can o sa am timp, si chef o sa incerc sa vad ce imi iese. Very Happy
Sus
cynegeticos
Priceput

MesajTrimis: Vin Aug 31, 2012 10:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Divi a scris:
@cynegeticos: DD M6 alea mi-au atras atentia, din caracteristici am observat ca suporta 150W, si au sensibilitate FOARE mare 98dB, inteleg ca suna foarte tare. Intrebarea e daca se comporta bine la nivel mare al volumului si nu distorsioneaza...

Putere suporta destula si se aud poate exagerat de tare si clar! Chiar astazi am fost la cineva si mi-a facut cateva teste cu ele si chiar suna tare, poate mult peste asteptarile mele. Le mai ascultasem pe cateva masini si imi placusera dar acum chiar m-am convins 100% de ele si saptamana asta o sa mi le cumpar impreuna cu tweeterele B1 si mediile DD de 20 cm si sper sa iasa ceva atat cantitativ cat si calitativ.

Divi a scris:
Dezavantajul ar fi ca sunt exclusiv pentru medii, raspuns in frecventa de la 100Hz in sus, iar eu duc lipsa de bas de 60...100Hz. Unele de genul asta ar trebui sa pun in locul celor ovale din spate, pentru ca acolo incinta e foarte mica (nu ma deranjaza daca sunetul vine si din spate). Alt dezavantaj ar fi ca tweeterele trebuiesc cumparate separat, si mai costa si alea in jur de 5-600 ron.

Din pacate kickbas nu prea ai cum sa obtii din ele, sunt difuzoare de medii si cam atat, dar media aceea o reda foarte, foarte bine!
Am ascultat si woofer-ele de 20cm astazi in free-air si pot sa spun ca amplificate cu pana in 50w rms chiar suna impresionant si fac pereche foarte buna cu mediile M6 si tweeter-ele B1, cel putin pe mine m-au impresionat foarte placut incat sa ma faca sa le cumpar!
Sus
Divi

MesajTrimis: Sâm Sep 01, 2012 12:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cynegeticos a scris:
Am ascultat si woofer-ele de 20cm astazi in free-air si pot sa spun ca amplificate cu pana in 50w rms chiar suna impresionant si fac pereche foarte buna cu mediile M6 si tweeter-ele B1, cel putin pe mine m-au impresionat foarte placut incat sa ma faca sa le cumpar!

Prea tarziu, deja mi-am luat alpinurile SPR60c. Wooferele suporta putin mai multa putere decat typeG-urile pe care le aveam inainte, si evident se aud putin mai tare, insa au avantajul ca au tweeter separat. (oricum, inca nu au apucat sa se rodeze).
Referitor la amplificator, nu stiu dece zici ca nu are nici pe departe puterea precizata, daca selectez full range si dau volum la bass mare, difuzoarele incep sa paraie (parait fizic de membrana care loveste in ceva, nu distorsiune de amplificator), pe langa asta magnetii se incalzesc puternic.

Dupa ce montezi DD-urile poate ne vedem sa le ascult si eu, pentru ca sunt tare curios cum se aude un difuzor care are o sensibilitate atat de mare.

P.S. acum m-am apucat sa-mi insonorizez usile, merge al dracu de greu, pentru ca am descoperit ceva rugina, pe care trebuie sa o elimin, pe urma grund, si abea dupa aceea panorurile insonorizante; fac treaba temeinic Very Happy
Sus
cynegeticos
Priceput

MesajTrimis: Sâm Sep 01, 2012 8:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Divi a scris:
Referitor la amplificator, nu stiu dece zici ca nu are nici pe departe puterea precizata, daca selectez full range si dau volum la bass mare, difuzoarele incep sa paraie (parait fizic de membrana care loveste in ceva, nu distorsiune de amplificator), pe langa asta magnetii se incalzesc puternic.

La mine chiar se simte din plin lipsa de putere cel putin la Mac Audio Olympic Gold, se vede ca nu are destula putere sa le impinga... Cele din fata sunt mai eficiente putin dar le lipseste dinamica si ma enerveaza teribil. Le-am amplificat si cu alte amplificatoare, cel mai mult mi-a placut cum suna pe un Audison, dar nu mai stiu exact modelul, cu acela chiar se simtea o diferenta majora, ata pe parte de SPL cat si de "SQ"...
Divi a scris:
Dupa ce montezi DD-urile poate ne vedem sa le ascult si eu, pentru ca sunt tare curios cum se aude un difuzor care are o sensibilitate atat de mare.

Luni o sa le cumpar si or sa stea pe bara ceva mai mult timp pana o sa-mi schimb masina. Intai o sa ma apuc de o insonorizare totala si apoi o sa trec la instalarea componentelor, dar dupa ce o sa o termin cu cea mai mare placere facem o auditie!
Divi a scris:
P.S. acum m-am apucat sa-mi insonorizez usile, merge al dracu de greu, pentru ca am descoperit ceva rugina, pe care trebuie sa o elimin, pe urma grund, si abea dupa aceea panorurile insonorizante; fac treaba temeinic Very Happy

Bafta in continuare si sa-ti iasa sistemul exact asa cum doresti!
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum