Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Putin ajutor va rog

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
cristian

Data înscrierii: 21/Apr/2007
Locație: Suceava

MesajTrimis: Dum Aug 19, 2007 6:09 pm    Titlul subiectului: Putin ajutor va rog Răspunde cu citat (quote)

Am si eu un tun de bass ( http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Magnat/Neoflex/Neoflex_230/ ) mentionez ca am 2 iesiri la el, e modificat de mine ca el din fabrica are doar o iesire.Amplificator ( http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAGNAT/RX/RX_44/ ) si inca 2 difuzoare ( http://www.cardomain.com/item/INFREF9603I ). Casetofon ( http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/SONY/CDX-GT200/ ). Problema mea sta in felul urmator: la un volum mai tare aproximativ 28 din casetofon ascult circa 20 - 25 minute dupa care imi intra statia in stand by.Precizez ca e calda de nu pot tzine mana pe ea. Poate careva sa imi spuna ce nu e bun ... ce are ce as putea face ?Va multzumesc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
tud.
Priceput

Data înscrierii: 23/Sep/2006

MesajTrimis: Dum Aug 19, 2007 7:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

verifica impedanta la care ai legat statia...din cele spuse de tine asta ar fi cel mai probabil cauza pentru care intra statia in protectie,daca ai un multimetru ar trebui sa iti fie foarte usor!
Sus
purebhp
Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Dum Aug 19, 2007 7:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si eu tind sa cred ca statia intra in protectie din cauza impedantei prea mici. Daca ai legat difuzoarele in punte pe iesirile amplificatorului nu trebuie sa scazi impedanta sub 4 ohmi. ( 4 ohmi in punte: 2 x 325W RMS (2 x 650W max) - asta spun specificatiile amplificatorului tau)

Da mai multe detalii ... cum ai legat subwoofer-ele, difuzoarele, ce impedanta au ele, etc.

Bafta
Sus
danijblbass
Priceput

Data înscrierii: 08/Feb/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Aug 19, 2007 8:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si am aceeasi banuiala...si cred k ai gresit cu impedantza la subwoofer ...daca ai zis tu k "l-ai modificat " presupun k ai pus dif. suburilor in paralel si cred k ai ajuns la 2 ohmi pe subwoofer..iar impedantza asta nu cred ii convine statiei in varianta punte...daca erau minim 4 ohmi cred k nu se mai intra in protectie......

acum nu stiu..poate o fi altceva ..dar presupun k dif le-ai legat p fiecare cu canalul lui.....
Sus
cristian

MesajTrimis: Mar Aug 21, 2007 12:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La tun am facut urmatoarea modificare: fiecare difuzor cu cablurile lui.Am 2 difuzoare si 4 fire (nu ma pricep prea mult la asa ceva). Ideea este ca nu stiu cum sa vad ce impedantza are doar un singur difuzor de la tun.Celelalte 2 boxe infinity (din ce am vazut pe site`uri) is de 4 ohmi, insa nu stiu cum sa vad ce impedata are un singur dif de la tun. Eu am desfacut tunu si am luat de pe un difuzor o serie care o avea pe el si am cautat pe internet dar nu l-am gasit (ce scrie pe diffuzorul din tun: Art. Nr. 153323 MSW 300 PP 2110 I-F asta este scris pe difuzor) Eu cred ca s-au modificat putin impedantele deoarece tunul original are 2 difuzoare si o singura iesire, banuiesc ca erau legate in serie inauntru tunului, dar facand inca o iesire pentru al doilea difuzor banuiesc ca am modificat impedanta.Tin sa precizez ca am facut niste teste in felul urmator: am legat la statie doar boxele de pe spate alea infinity si am lasat volumul la 28 din casetofon. Au mers mult fara sa intre statia in protectie.Apoi am legat doar tunul la statie si efectul a fost cel de a intra statia in stand by dupa 20 - 25 de minute de ascultat la acelasi volum sonor, plus ca aceasi problema o aveam si cand tunu era fara nici o modificare.Nu stiu ce sa ii mai fac is ingrozit cum cu una merge si cu tun fara nimic pe statie doar tunu nu mai merge.Poate ma ajuta si pe mine cineva.Va multumesc
Sus
purebhp
Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mar Aug 21, 2007 2:34 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cristian a scris:
La tun am facut urmatoarea modificare: fiecare difuzor cu cablurile lui.Am 2 difuzoare si 4 fire (nu ma pricep prea mult la asa ceva). Ideea este ca nu stiu cum sa vad ce impedantza are doar un singur difuzor de la tun.Celelalte 2 boxe infinity (din ce am vazut pe site`uri) is de 4 ohmi, insa nu stiu cum sa vad ce impedata are un singur dif de la tun. Eu am desfacut tunu si am luat de pe un difuzor o serie care o avea pe el si am cautat pe internet dar nu l-am gasit (ce scrie pe diffuzorul din tun: Art. Nr. 153323 MSW 300 PP 2110 I-F asta este scris pe difuzor) Eu cred ca s-au modificat putin impedantele deoarece tunul original are 2 difuzoare si o singura iesire, banuiesc ca erau legate in serie inauntru tunului, dar facand inca o iesire pentru al doilea difuzor banuiesc ca am modificat impedanta.Tin sa precizez ca am facut niste teste in felul urmator: am legat la statie doar boxele de pe spate alea infinity si am lasat volumul la 28 din casetofon. Au mers mult fara sa intre statia in protectie.Apoi am legat doar tunul la statie si efectul a fost cel de a intra statia in stand by dupa 20 - 25 de minute de ascultat la acelasi volum sonor, plus ca aceasi problema o aveam si cand tunu era fara nici o modificare.Nu stiu ce sa ii mai fac is ingrozit cum cu una merge si cu tun fara nimic pe statie doar tunu nu mai merge.Poate ma ajuta si pe mine cineva.Va multumesc

Mai mult ca sigur acel subwoofer are 2 difuzoare de 4 ohmi .. si tu le-ai legat in paralel de unde rezulta o impedanta de 2 ohmi .. de aceea statia intra in protectie. Daca tu zici ca ai modificat incinta si ai pus conectori separati pentru fiecare difuzor incearca sa conectezi cate un difuzor pe canal. Amplificatorul tau are 4 canale : 2 le folosesti pentru difuzoarele spate si celelalte 2 pentru difuzoarele din incinta (nu legate in bridge ... separat fiecare difuzor pe cate un canal).

Succes.
Sus
cristian

MesajTrimis: Mar Aug 21, 2007 12:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Exact asa sunt legate fiecare difuzor pe cate un canal al statiei si nu legate in bridge si tot asa imi face.Am mai incercat sa scot basu de pe boxele din spate .. si sa las bas numa pe tun si tot asa imi face
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mar Aug 21, 2007 2:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

magnat are un mod mai ciudat de a masura impedantele suburilor. vezi 130, cu 4 ohm dar un singur dif, si 230, cu 2 difuri si tot 4 ohm. pune manuta pe un multimetru si masoara impedanta fiecarui sub. e foarte usor, daca nu ai tu cum sa masori, roaga pe cineva ce poseda un multimetru, electrician, intr-un service, gasesti usor. in orice caz, statia e normal sa se solicite mai mult cand amplifica sub decat difuzoare normale, e vorba de sarcini mai mari. eu unul ma indoiesc ca fiecare sub sa aibe 2 ohm, si sa fie legati din fabrica in serie, modul cel mai popular de conectare din fabrica a suburilor cu doua difuzoare fiind in paralel, nu in serie. inclin sa cred ca totusi fiecare dif are 4 ohm.
de ce intra statia in protectie? nu ma mira, fiecare canal e solicitat, 2 pe difuzoare, 2 pe sub, deci e normal sa se incinga tare. daca locatia nu permite o ventilatie corespunzatoare, e normal sa se supraincinga. daca impedanta totala a ambelor difuzoare e este de 2 ohm, era foarte normal sa intre aproape instantaneu in protecte si inainte de a-i face tu 2 randuri de borne, sau daca le legi in punte in paralel. nu te mai juca cu focul, pune mana pe un multimetru sa vezi exact cu ce ai de-a face. mergi intr-un service si roaga pe unu din baietii de acolo sa-ti masoare impedanta difurilor separat. e treaba de cateva secunde.

Sus
cristian

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 8:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc.Am sa merg astazi sa imi masoare impedantza pe fiecare diff in parte si dupa ce masor va tin la curent poate ma ajutati in continuare si imi spuneti ce este de facut.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 11:04 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu uita sa masori la rece. daca e fierbinte bobina, iti va indica o valoare mai mare decat cea normala.
Sus
cristian

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 1:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am fost si am masurat un dif la tunu de bass si are doar 2 ohmi un difuzor, si celelalte2 boxe pe spate... infinity is de 4 ohmi una.Acuma poate ma ajuta cineva .. sa le si leg. sau daca se poate face asa ceva.Va multumesc
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 10:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sa inteleg ca fiecare dif de sub are 2 ohm? pai in cazul asta, punand fiecare dif pe un canal, scoti cam tot ce poate amplificatorul. e normal sa se solicite destul de tare, asa ca asigura-i o ventilatie corespunzatoare. are macar 20 cm liberi deasupra?
Sus
cristian

MesajTrimis: Mie Aug 22, 2007 10:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Statia e pusa pe bancheta din spate in portbagaj. Are distanta fata de tun. Cineva imi spunea sa pun un ventilator dar ideea e ca nu stiu unde sa il amplasez pe statie.Altcineva mi`a spus ca este o pasta gri care raceste ca la calculatoare si se pune pe final si nu se mai incalzeste. Ideea e ca daca desfac statia pierd garantia si nu prea vreau asta.Mentionez ca am un audi a4 si e cam izolat portbagaju si fonic si termic. Inafara sa demontez statia mai exista vre`o posibilitate sa ii fac ceva?aaa si inca ceva eu nu am condensator deloc si as dori sa stiu cam ce face condesatorul respectiv.Multumesc anticipat
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum