Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

am o nelamurire
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
77zzz

Data înscrierii: 23/Ian/2008
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Sâm Ian 26, 2008 1:05 am    Titlul subiectului: am o nelamurire Răspunde cu citat (quote)

ce dif e intre un sub la 2 ohm si unu la 4 ohm..?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Sâm Ian 26, 2008 1:09 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Impedanta.
Sus
visina_ionut

Data înscrierii: 01/Feb/2008
Locație: cluj

MesajTrimis: Sâm Feb 02, 2008 12:43 pm    Titlul subiectului: salut Răspunde cu citat (quote)

nu e nici o diferenta! doar ca la 2 ohm, orice amplificator are putere mai mare...dar ce e farte important: sa ai aceiasi impedanta atat la difuzor cat si la amplificator(altfel risti sa se arda ori una ori alta).
otzy
Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Sâm Feb 02, 2008 12:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cum adica nu e nici o diferenta? Rolling Eyes
visina_ionut

Locație: cluj

MesajTrimis: Sâm Feb 02, 2008 12:50 pm    Titlul subiectului: Re: salut Răspunde cu citat (quote)

visina_ionut a scris:
asta e diferenta: la 2 ohm, orice amplificator are putere mai mare...dar ce e farte important: sa ai aceiasi impedanta atat la difuzor cat si la amplificator(altfel risti sa se arda ori una ori alta).

ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Feb 02, 2008 2:56 pm    Titlul subiectului: Re: salut Răspunde cu citat (quote)

visina_ionut a scris:
visina_ionut a scris:
asta e diferenta: la 2 ohm, orice amplificator are putere mai mare...dar ce e farte important: sa ai aceiasi impedanta atat la difuzor cat si la amplificator(altfel risti sa se arda ori una ori alta).

Exact Smile

Sus
otzy
Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Sâm Feb 02, 2008 10:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

deci e o diferenta! Smile)

Ultima modificare efectuată de către otzy la Dum Feb 03, 2008 2:09 am, modificat de 1 dată în total
Sus
raidaru
Priceput

Data înscrierii: 02/Feb/2008
Locație: arad

MesajTrimis: Sâm Feb 02, 2008 10:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Difera impedanta, iar diferentele de calitate sunt practic 0, eu am avut doua suburi pe 4 ohmi, le-am legat in paralel, adica la 2 ohmi si sunetul era acelasi, pot spune nici o diferenta.
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Feb 02, 2008 10:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Diferenta e in impedanta. Nu sunt diferente in sunet Smile
Sus
inovatorul

Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 6:38 pm    Titlul subiectului: raspuns tehnic si practic. Răspunde cu citat (quote)

Este o Foarte mare diferenta daca vrei sa ti cont de legile fizici aplicate (daca scazi rezistenta (pt. circ altenativ sau in cazul nostru oscilant) "impedanta " atunci soliciti finalul audio la un curent mult mai mare de unde rezulta ca 1) se poate bloca out audio adica finalul audio limiteaza curentul de out.2)sau crapa ceva la volum mare.a) de obicei crapa cel maiai scump si greu de gasit .b) se duce bobina oscilanta a difuzorului .Acesta varianta este pt. dif. Z<dect> dect indicatia amplif."se va auzi mai incet. Rolling Eyes INOVATORUL. cu 20~22 ani experienta.18ani de depanare si constructii de gadgeturi.
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 6:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Rolling Eyes

Deci, punem un amplificator stabil in 2 ohmi, capabil de 400w si un amplificator stabil in 4 ohmi, capabil tot de 400w, pe acelasi model de difuzor, unul cu bobina dubla de 4 ohmi (legate in paralel) si unul cu o bobina de 4 ohmi.

Fiecare amplificat corect.

Unde mai e diferenta ?

De foarte multe ori se scriu porcarii de genul : " 2 ohmi suna mai bine decat 4", care evident sunt aiureli.

Nu neg ca diferente intre 4 ohmi si 2 ohmi la acelasi amplificator sunt, dar ai ratat putin ideea Smile

Sus
inovatorul

Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 7:34 pm    Titlul subiectului: raspuns tehnic si practic. Răspunde cu citat (quote)

Fiinca aduci in discutie si Puterea max a finalului audio atunci tinem cont de legile scrise ale sistemelor audio (vezi BIBLIA) HI-FI Audio care spune :indicat este dimensionarea boxelor de 3ori mai mari dect Pmax.amplificator.Raspuns in ro. Da un amplif este oblig. sa fie conectat cu boxe de aceiasi impedanta. da se po conecta inpedante diferite numai cu adaptoare de imp. (transformatoare de impedanta ) nu bobine.
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 7:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Biblia dupa care te ghidezi e editie veche ? Shocked
Ultima data cand am citit se folosea un amplificator mai puternic decat difuzorul.

Mai explic o data.
Sa luam un amplificator capabil de aceeasi putere intr-o gama variata de impedante (sa zic JL 500/1, 500w la 1.5...4 ohmi) si 1 difuzor (observa ca este varianta dual 4 si single 4) http://www.soundsplinter.com/rli8_subwoofer_information.html

Nu exista diferenta acustica intre acele difuzoare legate la acel amplif

Hai, ca daca ratezi ideea si acum, sunt 3 ratari.

Sus
mgm2000ro
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 8:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Domnule " inovatorul " nu sunt deacorcu D-tra.
Va suspectez de " clona " , si ca idee e bine sa folositi ceva sa va ascundeti IP ul, ceva de genul http://www.sitesurf.net/

Razz Razz Razz
Sus
raidaru
Priceput

Data înscrierii: 02/Feb/2008
Locație: arad

MesajTrimis: Lun Feb 04, 2008 9:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ba io ii dau foarte mare dreptate Inovatorului, eu am pus odata impedante diferite la iesiri la statie si s-o ars pe loc. Mai bine nu incercati, eu unu nu mai incerc asta in veci...........
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum