|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
theodanila
Data înscrierii: 21/Iun/2007 Mesaje: 17
|
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Joi Apr 03, 2008 3:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
1.da de unde stii ca playerul scoate 22w,i-ai masurat cumva
2.care este legatura intre putere si sunet
3.de ce vrei totul alpine,mai ales cand nu le stii decat din poze?
eventual (si ti-as si recomanda) sa cumperi altceva pe fata ,pe spate pt ceva bas ar merge sps(dar nu pt ca au 50w)
ce?,cateva indicii ,buget,ce asteptari ai,ce asculti(ce ai mai ascultat si nu ti-a placut,anume ce)..chestii irelevante ,dar care in lipsa posibilitatii de a asculta mai multe modele pe viu,iti pot aduce sfaturi mai concrete
Intrebarea frecventa - care sunt mai bune - nu arata decat indecizia de a alege ceva cu propriul cap si habarnismul.Sper ca nu ai de gand sa ne lovesti cu ea  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
theodanila
|
Trimis: Joi Apr 03, 2008 3:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
CBI, crede-ma ca din ce ai scris, jumatate nu inteleg. dar voi incerca totusi sa raspund:
1. playerul, mai exact amplificatorul acestuia, are puterea de 22W pentru ca asa scrie in cartea lui tehnica; si cam asa este la fiecare player care are intre 45 si 50W putere MAXIMA de iesire... stii, exista amplificare maxima si amplificare sinusoidala
2. zau ca nu inteleg ce vrei sa zici cu asta: "care este legatura intre putere si sunet "; poate imi explici si voi reusi sa raspund
3. alpine vreau tocmai, nu pentru ca le stiu din poze, ci pentru ca le-am auzit; plus ca este o dorinta idioata de a mea
pana la urma, nu ai raspuns in nici un fel la intrebarea mea. ai vreun raspuns, vreun sfat avizat? nu din auzite, ca asa mi-am luat si eu casa la snagov ca cica e liniste... |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Joi Apr 03, 2008 3:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
22w la 10% thd ce-ti sugereaza? dar la 30% ,de headroom ai auzit(adica rezerve pt varfuri de dinamica)
exista putere rms(adica aia sinusoidala la o anumita frecventa) si cam atat te intereseaza la ampuri
puterea maximala ?? care presupun ca e aia muzicala conteaza mai mult la difuzoare
Cum nu intelegi ce legatura e intre putere suportata si sunet? ai intrebat de ce ai cumpara ceva care tine puterea dubla fata de ce ai sa -i dai? Adica cum ca daca ai doar 22w si alea tin 100,dai banu degeaba pe watii in plus.nu?asta se intelege
Apoi daca le-ai auzit , ce sfaturi mai vrei,trebuia sa observi ca ambele sunt slabe,mai ales seria E,vrei sa-ti confirme cineva ca asa e,sau sa aleaga in locul tau?
Sfatul meu este sa te orientezi spre altceva ,chiar daca acea dorinta idioata te macina
Daca esti croit pe alpineuri,seria S ovale pe spate merg bine pe player,in special pe partea de joase
Pe fata iei ce doresti,ce recomandari as putea sa-ti dau cand sistem de la alpine bunicel e doar la seria R,dar la banii aia exista alternative muuult mai bune
Daca te-ai fi uitat peste cateva sugestii de ale mele din urma,ai fi vazut ca nu recomand scobitori,si ignor subiectul.Astfel de lucruri se pot cumpara de pe toate drumurile,se pot asculta,nu au nevoie de prea multa reclama _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
theodanila
|
Trimis: Joi Apr 03, 2008 3:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
credeam ca pe forumul asta trebuie sa ne ajutam reciproc cu raspunsuri pertinente, si nici nu m-am gandit ca diversi "priceputi" vor incepe sa ia peste picior oameni cu intrebari, care poate nu sunt chiar atat de priceputi. ca altfel, de ce ar intreba?
va rog mult, in continuare, pentru cei care stiu sa raspunda, sa ma scoata totusi din intunericul acesta care acum, dupa ce am primim doua raspunsuri de la CBI, este si mai opac. |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Joi Apr 03, 2008 4:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poate daca spuneai de la inceput bugetul si ce asteptari ai,nu te mai deranjam cu raspunsurile mele pertinente
Sper sa iesi din acesta 'dilema' in care esti
Cand o sa intelegi ca watii firma si in special pretul nu sunt in stransa legatura cu sunetul,o sa intelegi ce incercam eu sa-ti explic
Tu cumperi firma in cazul de fata,ca altfel nu pot sa-ti mai explic
Asteapta si alte raspunsuri,ca presupun ca tu vroiai ceva de genul ia-o paia ca e mai buna de la cativa necunoscuti care au ascultat numai difuri de toata 'lauda' si vorbesc din auzite
Optiunile tale sunt restranse,esti deja 'corupt' , tu vrei doar o confirmare a alegerii facute si optiunile tale sunt f simple
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-17CS/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-69C2/
Nu are rost sa dai banii pe mai mult
Nu mai am nimic de sugerat,bafta _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
theodanila
|
Trimis: Joi Apr 03, 2008 4:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
CBI, hai sa reluam in termeni amiabili
am avut, pe recomandari de la oameni foarte priceputi, o pereche de boxe ovale MTX, nu mai stiu ce model, care se auzeau mai mult decat prost.
am asculat alpine, si se aud foarte bine, pentru mine. paote pentru altii, nu.
din ceea ce mai cunsosc si eu, seria R trebuie amplificata, deci iese din discutie din start.
asa ca revin la intrebarea mea, poate reusesti sa imi explici totusi:
care este diferenta intre E si S? eu ce am asculatat era E, si repet, imi placea foarte mult.
deci? care este diferenta? |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Joi Apr 03, 2008 4:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Serie E este mai slab lucrata,atat la parametrii cat si la sunet,si cam normal uitandu-ne si la pret.Daca le tii in mana se observa si manopera(tipic chinezeasca dupa cerintele firmei)
S difera atat la puterea suportata,cat si la tw.Sunt si ceva mai sensibile,lucru de luat in considerare.Suna putin mai transparent,dar sunetul per total este sub mediu,nu au detalii si au gaura pe medii
Woferele au coloratii mari pe voce si instrumente,suna a plastic rau de tot,posibil si din cauza filtrelor(inexistente)
E-urile au basul mai tzeapan la sunet,S mai moale,mai nedefinit dar mai placut.
Per total sunt difuri de galagie,manele si haos(haus..).
NU se simte nici o diferenta intre mp3 la 128kbs sau un wav
Seria E difera la sunet fata de S,si cum nu gasesti sistem de 16 la seria S,iei seria E.Nu ti-am recomandat seria E pe fata si S pe spate pt ca fata o sa sune mai prost si nu asa e bine
Seria R au sensibilitate mica si putere mai mare,ar cam trebui amplificate,dar sunt alternative mult mai bune
In loc de alpine spre exemplu ai putea sa te uiti si la coustic,au sistem de 16 si ovale cam la acelsi pret
Totusi daca vrei MUZICA,sub DLS C6 nu ti-as sugera nimic.Chiar daca costa cat tot ce vrei sa iei,diferentele sunt considerabile
Nu au acel sunet sters,fad si fara definitie.Dar daca iti place monotonia si totul sa sune la fel,indiferent de sursa,alegerea e a ta
Faptul ca niste difuri au tw de matase asta nu insemna ca au avantaje fata de unul de policarbonat,daca au aruncat acolo o fleasca de carpa inmuiata in zmoala rezultatul e zero.Nu toti stiu sa faca difuzri sa reproduca muzica,chiar daca au un marketing 'convingator'
In alegeri trebuie sa fii foarte reticent si deschis la sugestii,iar fara o referinta buna,orice pare bun.Ideile fixe nu aduc decat belele
Una e sa asculti ceva timp la tine in sistem.,alta e sa te iei dupa recomandari sau auditii de 3 minute la altul
Fapul ca nu ti-au placut mtx nu insemna mare lucru.Poate cel care le avea nu stia sa le regleze,avea carente mari la aparatura/instalare sau inregistrari suspecte.Asta nu inseamna ca firma mtx e de toata jena.Nu zic ca nu au si ei oile lor negre,la preturi mici,TOTI au
O sugestie ceva mai ieftina ar fi Helix seria DB
Fata conteaza enorm,din spate nu vin decat ecouri din geam si bas.Fara fata nu obtii mare lucru inafara de galagie
Nu stau sa ma complic sa-ti explic 'cum suna',pt ca fiecare are perceptia proprie asupra sunetului,iar sunetul nu se poate descrie prea mult in cuvinte.De asemenea urechea se educa si apar alte gusturi.Ideea ramane aceeasi - redarea sunetul real,nu recomnpunerea lui cu diverse trancote,dupa gusturile personale.Sunetul este unul,restul sunt doar interpretari in fucntie de posibilitati.
Daca nu asta cauti,si vrei sunet 'personalizat',e bine sa asculti 'aparatele de facut muzica',pt ca e bine sa te asptepti la orice _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
theodanila
|
Trimis: Joi Apr 03, 2008 5:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
acum intr-adevar un raspuns multumesc.
mai este o problema... alpine sunt singurele care intra in gaurile originale din spate; nu am cum sa fac altele, ar presupune sa tai tabla, sa scot tot placajul si sa il inlocuiesc cu altul. lucru pe care nu il fac, si cred ca este de inteles.
am avut pe fata, pana ieri-alaltaieri, sistem JBL GT5-650C, si se auzeau sub orice critica, mult mai prost decat originalele, care erau ceva englezesti model de vreo 10-15 ani.
asa ca decizia este foarte dificila, mai ales ca nu pot proba nici o varianta, si risc, ca si pana acum, sa le cumpar si sa nu-mi placa, sa le vand si sa pierd iar bani. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|