Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Difuzoare potrivite Player Pioneer
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
mateyon
Priceput

Data înscrierii: 02/Mar/2014

MesajTrimis: Dum Mar 02, 2014 11:16 am    Titlul subiectului: Difuzoare potrivite Player Pioneer Răspunde cu citat (quote)

Am achizitionat un cd player Pioneer DEH-1500 UBA si acum as vrea sa-i cumpar niste difuzoare potrivite ca sa-l folosesc fara amplificator. Oferta este foarte generoasa,dar principiile de alegere sunt diverse. Aprope ca m-am hotarat pentru Coustic sistem de 16,5 pe fata si 6x9 pe spate. se vorbeste numai de bine despre ele, pacat ca cei sfatuiti sa le cumpere nu au pus si parerile lor si si-au lasat topicurile in aer.
Acum problema e ca nu stiu daca playerul meu le poate sustine decent sau o sa trebuiasca amplificare, lucru care deocamdata nu intra in discutie. Ca sensibilitate stau destul de bine (93 db), ar trebui sa le miste un pic.
Nu sunt inca lamurit unde se face diferenta intre doua playere Pioneer, in afara de functii (bluetooth, usb, iphone etc), majoritatea, ca si al meu, avand 4x50 MOSFET. Ar trebui sa-mi fac griji in privinta puterii? Ma intereseaza parerile doar in privinta acestor dif-uri deocamdata. Va multumesc.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Coustic/CX693/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Coustic/CS652/
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ionuutzuu
Priceput

Data înscrierii: 15/Iul/2013
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Dum Mar 02, 2014 1:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In acest buget si in setup-ul tau eu zic ca sunt decente.
mateyon
Priceput

MesajTrimis: Dum Mar 02, 2014 3:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din ce am mai citit pe aici mai toata lumea recomanda Hertz, DLS. Ai facut un sacrificiu si ai rezolvat problema. Din pacate nu ma pot apropia decat de gama entry de la ei. De-asta Coustic mi se pare ca impaca si capra si varza. Practic tinta mea ar trebui sa vizeze sensibilitea cat mai ridicata.
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Dum Mar 02, 2014 9:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Și eu tot pe Hertz am mers. Un sistem de 16.5 gama Dieci dar depĂŁșește bugetul tĂŁu cu tot cu ovale tot de la Hertz. PĂąnĂŁ la urmĂŁ cĂąt dai (probabil) atĂąta face. Singura problemĂŁ e cĂŁ toți cumpĂŁrĂŁm fĂŁrĂŁ sĂŁ ascultĂŁm și ĂŁsta e un mare dezavantaj.
mateyon
Priceput

MesajTrimis: Dum Mar 02, 2014 11:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu am scris nicaieri de un buget anume, desi admit ca as vrea sa ies mai ieftin. Am citit postarile tale din alte discutii si cam stiu ca tu sustii doar sistem pe fata. Acuma poate e doar o chestie de gust,dar eu simt nevoia sa vina sunet si din spate. Am mai facut ceva sapaturi si lumea e foarte multumita de Coustic, le-am vazut un pic si la lucru. Nu sunt inca hoatrat, nici banii nu sunt toti, deci mai cercetam.
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Lun Mar 03, 2014 6:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, e corect. Dpmdv boxele ovale in polita din spate sunt strict pt. pasageri, ele doar completeaza sunetul si ai un sistem 4.0

Eu as merge pe un sistem pe fata amplificat + o insonorizare daca e buget, merita toti banii.

hexis
Pasionat

Data înscrierii: 04/Noi/2013
Locație: PLOIESTI

MesajTrimis: Lun Mar 03, 2014 6:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionuutzuu a scris:
Da, e corect. Dpmdv boxele ovale in polita din spate sunt strict pt. pasageri, ele doar completeaza sunetul si ai un sistem 4.0

Eu as merge pe un sistem pe fata amplificat + o insonorizare daca e buget, merita toti banii.

asta e si parerea mea.
Sus
mateyon
Priceput

MesajTrimis: Mie Mar 05, 2014 2:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Coustic nu se mai importa. Am optat la sugestia consultantului pentru mac audio apm fire 2.16 . Stiu ca nu sunt hertz dar nu-mi da mana pentru ele. Am citit de bine despre ele, unii le iau in ras, ma rog. Deocamdata merg doar cu fata cum ati zis si voi, apoi mai vedem. Fac si minimul de insonorizare plus inele mdf deja pe drum.
Sus
ionuutzuu
Priceput

MesajTrimis: Joi Mar 06, 2014 8:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

SĂŁ nu te aștepți de la cine știe ce sunet.... Boxele alea nu știu sĂŁ cĂąnte.
mateyon
Priceput

MesajTrimis: Vin Mar 07, 2014 12:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Acum ca sa fiu sincer poate nici eu nu stiu ce e sunetul adevarat.

Azi le-am primit si am pus un pic de proba ca sa vad daca le misca playerul.
Pot spune ca promit. Sunt incantat. Probabil ca voi merge tot pe linia asta cu ovale pentru spate.

Am vazut ca sunt si rotunde coaxiale de 20 de cm...ce spuneti. Sunt mai eficiente decat ovalele? Le-ar sta destul de bine acolo.
Sus
stoica22
Priceput

Data înscrierii: 04/Aug/2012

MesajTrimis: Vin Mar 07, 2014 12:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Stai linistit ca au mai fost useri pe aici care au avut mac pf pe masini si au fost multumiti, binenteles ca au fost si amplificate.
Raport calitate pret este foarte bun

mateyon
Priceput

MesajTrimis: Vin Mar 07, 2014 12:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am tot visat la Hertz si de Craciun era sa-mi fac un cadou. Dar cred ca pentru ele se cere o insonorizare si o amplificare capabile, iar astea nu mi le pot oferi si sincer nici nu vreau.

Am mers pe mana consultantilor care mi-au spus ca sunt mai bune decat alpine sau jbl din gama aceasta. Pentru mine a fost de ajuns. Cred ca la o adica pot suporta si o amplificare mai cuminte.

Astept inelele mdf si vreme buna ca sa ma apuc de treaba. Insonorizant voi folosi doar pentru locasul difuzorului si poate o folie pentru tabla exterioara.
Pe fata de plastic PEE (folie parchet) subtire.
Sus
mateyon
Priceput

MesajTrimis: Vin Mar 07, 2014 2:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce sa aleg pentru spate? fara amplificator...deocamdata.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Mac-Audio/APM-Fire/APM-Fire-69.3/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Mac-Audio/APM-Fire/APM-Fire-16.2/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Mac-Audio/APM-Fire/APM-Fire-20.3
Sus
cynegeticos
Priceput

Data înscrierii: 18/Noi/2009
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Vin Mar 07, 2014 3:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Strict din cele prezentate mai sus eu as merge pe cele de 20cm doar din considerentul suprafetei de con mai mare...
mateyon a scris:
Acum ca sa fiu sincer poate nici eu nu stiu ce e sunetul adevarat.

Asta e de fapt marea problema prin care trecem toti la un moment dat!
Stai linistit ca multi dintre noi nu ajungem vreodata la performanta de a avea un sunet corect in masina!
Eu, de exemplu, am ramas la stadiul in care vreau muzica sa se auda foarte tare si foarte bine dar asta nu inseamna ca se aude si corect!
Sus
mateyon
Priceput

MesajTrimis: Vin Mar 07, 2014 4:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cynegeticos a scris:
Strict din cele prezentate mai sus eu as merge pe cele de 20cm doar din considerentul suprafetei de con mai mare...

Si pe mine ma incanta alea, spatiul nu este o problema. Cred ca ar lasa 'loc' si de o statie pe mai tarziu.

Dar sistem de 16,5 cu tweetere instalate undeva mai sus inspre plafon nu ar merge?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următoare
Pagina 1 din 5

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum