Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Pioneer amplif+sub Laguna 2
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
moga_mihai
Priceput

Data înscrierii: 19/Iul/2007
Locație: Bucuresti !

MesajTrimis: Lun Feb 16, 2009 3:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

400 lei ? de banii astia vb cu bau-bau si iti face una calumea Wink si o sa sune mult mai bine ca una standard !! (o sa-ti mai ramana si ceva bani Very Happy )
dan_ghetau
Pasionat

Data înscrierii: 04/Feb/2009
Locație: Focsani

MesajTrimis: Lun Feb 16, 2009 3:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

CU TOT cu difuzor!
De cite adaproare am nevoie pina la urma ca se pierde intrebarea.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Lun Feb 16, 2009 5:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca esti foarte interesat de o incinta in locasul acela, eu pot sa iti fac una la fix.
Aceeasi chestie cu incinta ce ti-am aratat-o.

Am nevoie doar de o poza din spate a masinii, sa ma asigur ca e exact acelasi model ca si Laguna II la care am eu acces.

Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Lun Feb 16, 2009 5:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai ce sa zic...banuiesc faptul ca nu mai e nevoie de dimensiuni,te duci la o Laguna 2 face-lift model dupa 2006 si daca se poate insera un ce crezi tu (257d2 sau 307d2) in asa fel incit sa se asigure volumul de incinta...
Am inteles ca 257d2 ar avea unele probleme cu acordarea si cu gainul (am retinut si am preluat termenii fara sa stiu in totalitate ce inseamna).
Pentru cultura mea,acel spatiu va trebui sa fie pina sub bec,pina la pasajul rotii,adica exact primele 2/3 din lateralul portbagajului.
Acel elastic poate fi acoperit de incinta.Functie de volum alegem diful.Cam ce volum estimat este in acel spatiu?Cine are o formula de calcul al volumului unei incinte trapezoidale ale carei dimensiuni sint cunoscute,tinind cont si de grosimea peretilor?
Statia va fi un 5300T legat in punte.

Laguna 2.jpg
 Description:
 Filesize:  4.23 KB
 Viewed:  1092 Time(s)

Laguna 2.jpg

Laguna 1.jpg
 Description:
 Filesize:  29.61 KB
 Viewed:  266 Time(s)

Laguna 1.jpg

Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Joi Feb 19, 2009 7:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Fantastic,nu stiam ca GM5300T are intrari de nivel inalt...are o mufa numita speaker input.
Mi s-a spus ca trebuie adaptoare pentru HU OEM.
Chiar pe beloud nu scrie...asa este???
Sus
Body28
Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008
Locație: Panciu/now Iasi

MesajTrimis: Joi Feb 19, 2009 8:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da asa este. Are high-input. Detalii aici. Pagina 8.
Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Joi Feb 19, 2009 9:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si acum,ca sint cu sistemul original ce sa fac:sa caut un 5300t si un sub de 257d2 sau 307d2 sau sa merg pe GZ la care pot sa iau asa:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Ground_Zero/Titanium/GZTB_25ACT/
la care pot sa mai amplific difurile de pe fata eventual astea:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Sisteme/GZRC_130FX/

Avantajul GZ e ca pot amplifica si o pereche de boxe fata si are un bass cu reglare in timp real,din telecomanda.
Care din cele 2 marci le recomandati?
Sus
Body28
Audiofil

MesajTrimis: Joi Feb 19, 2009 9:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ssrli sau baubau te pot ajuta cu o incinta buna (mult mai buna decat cea de la supermarket). Parerea mea este sa mergi pe 5300t si 307d2.

p.s. Din pacate in focsani nu ai nici cea mai mica sansa sa asculti un sistem sau ceva decent in nici un magazin. Te-ai putea convinge mai usor de unele diferente.
Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2009 9:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

OK insa cu acest sub amplificat de la GZ elimin cablurile de la statie la incinta,volumul ocupat e mult mai mic,pot lua semnal de la difuri direct (eu am HU OEM) pe care pot sa le si amplific,de ex in fata.
Am corectie de bass din telecomanda.
Eu ascult foarte incet in masina (mai sint atent si la trafic,nu se stie niciodata cind te poti urca pe o salvare Sad ) si ma gindeam ca asta ocupa un spatiu mic,ma ajuta in ceea ce vreau eu si anume completarea cu joase,discret.
Stiu ca ma pot ajuta multi si stiu ca sistemul Pioneer format din cele 2 piese suna altfel e si normal...
Dar daca obtin un pret bun pe acesta si pe un set de difuri fata tot GZ de 90wRMS ceva de genul GZRC130FX (sistem 13cm si tweeter 25mm) cu adincime buna de instalare...chiar sint de aruncat???Kit de instalare GZ de 1 sau 2mm.
In plus e facut de fabrica si au aspect mai bun decit orice incinta custom...
Si faptul ca in Focsani nu prea sint baieti care fac intradevar meserie,prefer sa iau facut de fabrica...asa,iau produsul,il instalez si gata.
Chiar asa de prost sa fie acest GZ25ACT???
NU va luati dupa pret!225wRMS pt sub nu asigura un bass discret in masina?
Sus
Body28
Audiofil

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2009 1:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce sa iti zic de GZTB 25ACT... Nu l-am auzit niciodata, nu am auzit de nimeni care l-ar detine, asa ca nu stiu unde sa te trimit. Insa, e totusi din seria titanium de la gz (gama de jos) si mi se pare ca face multe, prea multe as zice, pentru a fi si bun. Nu e vorba de pret.
dan_ghetau a scris:

Am corectie de bass din telecomanda.

Nu e asa relevant.. Nu te uita dupa asta, ca nu e asa important.
dan_ghetau a scris:

Eu ascult foarte incet in masina...

Din ce stiu eu la laguna (eu stiu doar una, ma poti corecta daca nu are acelasi sistem audio, dar eu am mers cu laguna modelul 3.0 benzina) are un sunet bun chiar. Eu sincer nu inteleg insa de ce ai renuntat la componentele pioneer. Am citit primul post (chiar de mai multe ori) dar am ramas in ceata.
dan_ghetau a scris:
Kit de instalare GZ de 1 sau 2mm.

Poftim? De 10 sau 20 poate.
dan_ghetau a scris:

In plus e facut de fabrica si au aspect mai bun decit orice incinta custom...

Foarte, foarte gresit! Exclamation Si sunt aici nenumarate exemple!
dan_ghetau a scris:

Si faptul ca in Focsani nu prea sint baieti care fac intradevar meserie,prefer sa iau facut de fabrica...asa,iau produsul,il instalez si gata.

Sincer, nu cred ca un transport cu fan courier e asa mult. Mai mult, cred ca o sa regreti ca nu ai facut-o. (Parere strict personala -> din experienta).
Sus
dan_ghetau
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 20, 2009 2:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Laguna 3.0 era versiunea veche,nu stiu ce sunet are aia.
Nu am observat diferente majore fata de difurile de fabrica asa ca am hotarit sa le dau ca sa mai pot lua ceva pe ele.Probabil ca au cam aceleasi specificatii,oricum,au absolut acelasi sistem de filtre si pe difuri si pe tweetere.Dupa cum am spus,chiar cu amplificare nu am rezolvat mare lucru.Preferam sa recuperez parte din bani si sa-i bag eventual intr-un sub.

Partea cu FanCurierul e ok insa daca mi-ati putea trimite "sunetul" si nu produsele...eu la asta m-am referit,ca unii nu se baga iar cei care se baga probabil sint amatori mai mult sau mai putin.
Pentru mine e suficient sunetul din masina,eram curios insa cam cum ar suna un bass pe masina MEA,nu la altul.Probabil ca voi merge pe mina unei statii si a unui sub dedicat dar mai vedem.
Acuma ati inteles de ce am dat difurile Pioneer la vinzare?Nu aveam nici un beneficiu major care sa justifice investitia...de banii astia iau o statie si un sub.

Aceasta distractie m-a costat cca 150 lei,atit am pierdut la revinzare.
Probabil voi merge pe mina GZ.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum