Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Teste Juice JA1800D
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2008 12:35 am    Titlul subiectului: Teste Juice JA1800D Răspunde cu citat (quote)

In urma discutiei legata de Juice JA1800D de pe un topic recent, m-am angajat sa fac un test al acestui amplificator. Vreau sa fie de la bun inceput clare 2 lucruri si anume : nu am nici un interes legat de vre-un distribuitor / importator si testul nu a fost platit (deci ce exclude ideea de mita:P)

Testul s-a efectuat cu o baterie normala si o sursa de 12v 130A, frecventa folosita a fost 50hz, totul impins pana la pragul clipping-ului, la impedantele nominale de 1 ohm, 2 ohmi si 4 ohmi. Pe moment nu dispun de un clampmetru, asa ca rezultatele testului nu trebuie considerate o putere 100% reala (impedanta reala variaza pe plaja de frecvente, ceea ce face ca un test la 1 ohm nominal sa fie de fapt la 2-3ohmi). Este doar un test al potentialului pe iesirea amplificatorului. Folosind acelasi difuzor pentru teste este, parerea mea, cel mai sincer test de comparatie.

Aparatul de masura din dreapta afiseaza tensiunea la borne iar pe ecranul oscilosopului se poate observa in coltul de dreapta jos tensiunea pe iesirea amplificatorului. Masurarea pe iesire este realizata cu sonda pe modul x10, ceea ce inseamna ca pentru o valoare pe ecran de 4v, tensiunea masurata este de 40v.

Puterea se calculeaza dupa formula U*I( U=tensiunea pe difuzor) sau U*U / R. In acest test impedanta reala nu este cunoscuta asa ca puterea reala este putin sub valorile calculate cu formula.

Rezultate si poze :
4 ohmi nominal

12v tensiune la borne
35.9v tensiune pe difuzor.
~322w.

2 ohmi nominal

11.97v tensiune la borne
32.1v tensiune pe difuzor
~515w

1 ohm nominal

11.93v tensiune la borne
32.1v tensiune pe difuzor
~1030w

Repet, calculele puterii sunt putin "umflate" din cauza ca impedanta reala la frecventa la care am testat este putin mai mare decat ceva nominala. Deci testul nu trebuie interpretat in genul "s-a masurat 1030w". Aproximativ 900w este o cifra mai aproape de realitate.

La tensiunea disponibila in masina (13.8~14.4v) este de asteptat o putere mai mare, mult mai aproape de ce spune producatorul.

Am si ascultat putina muzica...pentru a vedea daca ar fi probleme de stabilitate la 1 si 2 ohmi, dar amplificatorul s-a comportat foarte bine. Nici un semn de stres, atat la testele de putere, cat si la cele pe muzica.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2008 10:14 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pune te rog si niste poze reale cu scula.
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2008 10:51 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g a scris:

Care scula ? Ampliful ?
Erau cam multe scule acolo Razz

Sus
Andry
Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008
Locație: Brasov

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2008 11:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pune poze cu sucul, sa vedem si noi cu ce te-ai delectat in timpul testelor te rog Smile

neaparat sa fie si din laterale, la intrari si iesiri . multumesc!

Waitin` for the Volvo, a new chapter!
Sus
raidaru_clonat
Utilizator pe cale de disparitie
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 27/Oct/2008
Locație: Arad

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2008 1:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

baga juice, poza cu interiorul Cool
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Dum Noi 02, 2008 10:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:
o&g a scris:

Care scula ? Ampliful ?
Erau cam multe scule acolo Razz

pai banuiesc ca osciloscopul ala nu o sa il desfaci doar asa...aiurea, iar de asemenea banuiesc ca poze cu interiorul lui nu ai Laughing

ma refeream la poze cu amplificatorul Idea

ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 12:05 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Alte poze

Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 6:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1350W nu o avea pe o plaja de frecventa de 20hz pana la cat zic ei, dar cum s-a si masurat, si avand in vedere ca consuma maxim 80A, la un voltaj de 14,0v, ar scoate o putere nominala (teoretic) de 1018W rms, avand in vedere eficienta unui amplificator digital, adica 90%

Eu consider ca e un amplificator capabil la pretul lui

sunt amplificatoare pe piata cu sigurante de 120A care nu scot deloc bine, dar marketingul e folosit in orice domeniu.

un exemplu de amplificator cu 80A pe sigurante ar fi focal FP150.2, care in punte scoate 400w, iar in cartea tehnica arata clar ca trece de 500w, iar DLC CA12 scoate 500W cu 60A pe sigurante si culmea tot clasa AB e si unul si altul.
Sus
Body28
Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008
Locație: Panciu/now Iasi

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 12:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

raidaru_clonat a scris:
baga juice, poza cu interiorul Cool

http://www.be-loud.ro/forum/download,id,4191.html
http://www.be-loud.ro/forum/download,id,4190.html
Sus
ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2008 2:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Audi_A6 a scris:
1350W nu o avea pe o plaja de frecventa de 20hz pana la cat zic ei, dar cum s-a si masurat, si avand in vedere ca consuma maxim 80A, la un voltaj de 14,0v, ar scoate o putere nominala (teoretic) de 1018W rms, avand in vedere eficienta unui amplificator digital, adica 90%

Eu consider ca e un amplificator capabil la pretul lui

sunt amplificatoare pe piata cu sigurante de 120A care nu scot deloc bine, dar marketingul e folosit in orice domeniu.

un exemplu de amplificator cu 80A pe sigurante ar fi focal FP150.2, care in punte scoate 400w, iar in cartea tehnica arata clar ca trece de 500w, iar DLC CA12 scoate 500W cu 60A pe sigurante si culmea tot clasa AB e si unul si altul.

Argumentul cu sigurantele mi se pare unul foarte aiurea. In special din cauza faptului ca eficienta reala nu o cunosti si din cauza ca o siguranta va rezista la mai mult curent decat cel inscris pe ea inainte sa se arda. Eu nu am ars sigurantele, si am lucrat la 12v

Cat despre puterea la 20hz, eu zic ca este ok raspunsul in frecventa Smile

Sus
Barsy
Priceput

Data înscrierii: 31/Mai/2007
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi Noi 06, 2008 10:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut SSRLI! in urma testului pe care l-ai realizat, si din cunostintele tale cred ca ai fi mai mult decat in masura sa imi recomanzi un amplificator dintre cele 2 obtiuni ale mele Smile si anume : Juice JA1800D si Magnat RX mono. Initial am fost comvins sa merg pe magnat dar acum ma cam tenteaza si juice-ul.. Astept un sfat ... si eventual si o motivatie pentru care ar trebui sa il aleg pe unu si nu pe celalalt. Merci anticipat si o zi buna tuturor!
gigi_kent86
Priceput

Data înscrierii: 31/Oct/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Noi 06, 2008 11:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si pe mine ma intereseaza niste argumente pro si contra pentru

RX mono si Suc-ul !

nitrouxboy
Pasionat

Data înscrierii: 21/Aug/2008
Locație: Moldova Noua

MesajTrimis: Joi Noi 06, 2008 11:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssril,ai intervenit la momentul potrivit,doream chiar si eu sa te intreb ce ar fi mai bun tinand cont ca ai testat ambele amplificatoare (Rx mono si Juice-ul) as dori o recomandare din partea ta,tinand cont ca vreau sa folosesc amplificatorul pe un Pio TS-W3004SPL... multumesc anticipat !
Bafta ! Laughing

ssrli
Audiofil

MesajTrimis: Vin Noi 07, 2008 4:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu comentez pe tema comparatiei, din cauza ca nu le-am ascultat / testat ambele in aceleasi conditii (Rx l-am ascultat la 0.5 si la 2 ohmi, Juice la 1 si 4 ohmi, pe subwoofere diferite).
Deci, din pacate, alegerea intre ele nu e clara Smile

Sus
mgm2000ro
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007

MesajTrimis: Vin Noi 07, 2008 8:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

e una clara !
sa caute testul facut de mine la rx mono
Rx mono este mai slab!
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Următoare
Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum