| |
| Autor |
Mesaj |
Rooler
Data înscrierii: 26/Sep/2010 Mesaje: 19
|
Trimis: Sâm Oct 16, 2010 5:39 pm Titlul subiectului: 2 baterii masina |
|
|
| salut, am un bmw 316 i, daca pun 2 baterii pe masina afecteaza alternatorul cu ceva? am o baterie varta de 80Ah si mai am una de 60Ah a 2-a vreau sa o pun separat la statie in spate.. cu una imi ia mult din curent amplificatoru .. daca o pun pe a2 in spate.. afecteaza ceva la alternator ? si a 2 vreau sa o folosesc numai pt muzica .. |
|
| Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Sâm Oct 16, 2010 8:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. Alternatorul va fi ok.
2. In mometul in care le legi amandoua in paralel, le vei folosi pe amandoua pentru muzica. Ceea ce e si mai bine. _________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
| Sus |
|
 |
Rooler
|
Trimis: Dum Oct 17, 2010 2:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mersi, deci nu afecteaza alternatorul da? si bateriile le leg amandoua una cu una + cu + si una - cu - nu? |
|
| Sus |
|
 |
blacired Priceput
Data înscrierii: 14/Noi/2009 Mesaje: 269
|
Trimis: Dum Oct 17, 2010 3:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da! + cu + prin cablu de minim AWG3, - cu sasiu la amandoua baterii prin cablu AWG0!
Vezi sa nu faci legaturi gresite! Pericol de BUMM! |
|
| Sus |
|
 |
Rooler
|
Trimis: Dum Oct 17, 2010 6:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
ai idee unde gasesc cablu din asta AWG3 ? ) |
|
| Sus |
|
 |
blacired Priceput
Data înscrierii: 14/Noi/2009 Mesaje: 269
|
Trimis: Lun Oct 18, 2010 12:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Sunt, de exemplu, cablu de sudura de 27mm>2 = AWG3, am si eu pe masina pentru alimentarea unui amplif. |
|
| Sus |
|
 |
wxp
Data înscrierii: 21/Oct/2010 Mesaje: 22
|
Trimis: Joi Oct 21, 2010 10:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
anyway daca depasesti capacitatea cablurilor cu care alternatorul este legat in sistem poti sa pui si cabluri de 70mm pentru ca este inutil
dubleaza cablurile alternatorului si poate iti va ajunge o singura baterie pentru inceput
recomand schimbarea alternatorului sau montajul unui deep cycle, s-au ieftinit sensibil in ultimul timp, exista oferte speciale la Stinger si Optima |
|
| Sus |
|
 |
ludovicbmw1 Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2010 Mesaje: 689 Locație: slobozia
|
Trimis: Vin Oct 22, 2010 9:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu ai cum sa o folosesti doar pentru muzica, a doua baterie, decat daca este incarcata de un alternator separat , si daca faci mai multe modificari la instalatia electrica...destul de greu , dar daca te duci la un electrician bun rezolvi ... dar , am spus doar cu un alt alternator separat ... e greu ce spun eu aici , dar ai spus ca vrei sa o folosesti a doua baterie , doar pentru muzica .... |
|
| Sus |
|
 |
Rooler
|
Trimis: Lun Oct 25, 2010 10:25 am Titlul subiectului: |
|
|
| pai da vreau sa folosesc o a 2 baterie pt muzica, nu stiu ce naiba cand dau muzica tare imi ia tot curentul de la masina si alternatorul face foarte urat , acul de la turatii scade mult, am masurat alternatorul si arata ca incarca bine.. trebuie sa ma duc sa il desfac sa vad ce ii in el.. am schimbat si baterie si tot si tot acelasi lucru imi face |
|
| Sus |
|
 |
ludovicbmw1 Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2010 Mesaje: 689 Locație: slobozia
|
Trimis: Mie Oct 27, 2010 10:38 am Titlul subiectului: |
|
|
| da pentru ca necesarul de curent care iti trebuie pentru amplifuri sau ce ai tu acolo este insuficient.... ori iti trebuie o baterie deep sau inca un alternator ... de scazut imi scade si mie turatia , dar incearca sa tii accelerat la 2000 rpm ca alternatorul sa bage la capacitate mai mare ... la ralanti nu baga cum trebuie , este si normal daca tii cont ca la ralanti ai in jur de 700-950 rpm alternatorul se invarte mai incet la 2000 alternatorul se invarte mai repede si baga mai mult curent ... |
|
| Sus |
|
 |
|