| |
| Autor |
Mesaj |
dorin Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007 Mesaje: 356 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Iun 09, 2008 10:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
bai, nu mai introduceti omul in oroare!!!!
La ESPL, in prima faza clasificarea se face in functie numarul si dimensiunea subwooferelor, astfel:
Nr Subwoofere.......................Grupa Clasificare
1 subwoofer de 25 cm ( 10 inch ) = 1 woofer
1 subwoofer de 30 cm ( 12 inch ) = 2 woofers
3 subwoofere de 20 cm ( 8 inch ) = 2 woofers
1 subwoofer de 38 cm ( 15 inch ) = 3 woofers
1 subwoofer de 46 cm ( 18 inch ) = 4 woofers
Aceasta este impartirea de baza, in functie de dimensiunea subwooferului. In cazul in care in masina sunt instalate mai multe subwoofere, se face multiplu de grupa clasificare (Ex: o masina are 2 subwoofere de 30 cm, 2 x 2 Woofers = 4 Woofers - Grupa in care va fi incadrat concurentul)
Apoi, mai sunt alte 6 grupe dupa care se incadreaza concurentii:
ESPL ENTRY - destinat pentru concurentii care participa prima oara in aceasta competitie si vor sa afle detalii despre potentialul sistemelor pe care le detin.
ESPL EXPERIENCED
In aceasta categorie este permisa inscrierea tuturor competitorilor cu notiuni medii in ceea ce priveste competitia ESPL si al caror sistem are o sansa reala de a concura. Incepand cu aceasta categorie se organizeaza o finala nationala, iar castigarea finalei nationale permite competitorului participarea in cadrul Finalei Europene EMMA.
Conditii ce trebuiesc indeplinite de competitor pentru a fi inclus in categoria ESPL EXPERIENCED:
• Sistemul audio poate fi instalat de un instalator profesionist.
• Nu sunt permise echipamente modificate.
• Subwooferele nu au voie sa fie instalate in afara compartimentului portbagajului.
• Habitaclul autoturismului trebuie sa ramana aproximativ ca originalul.
• Maxim 2 canale de amplificare sunt permise pe un subwoofer instalat (doua canale in punte sunt clasificate drept un canal)
ESPL ADVANCED
Urmatoarea categorie dupa ESPL Experienced, destinata competitorilor cu sisteme mai complexe si cu o mai mare parte modificata a autoturismului.
Conditii ce trebuiesc indeplinite de competitor pentru a fi inclus in categoria ESPL ADVANCED:
• Sunt permise echipamente modificate.
• Subwooferele trebuiesc instalate in spatele stalpului central al masinii.
• Autoturismul trebuie sa ramana aproximativ cu originalul de la stalpul usii spate spre fata. Instalarea echipamentelor nu trebuie sa depaseasca nivelul banchetei spate
• Maxim 2 canale de amplificare sunt permise pe un subwoofer instalat (doua canale in punte sunt clasificate drept un canal)
ESPL ADVANCED PLUS
Urmatoarea categorie dupa ESPL Advanced, se analizeaza si designul si aspectul sistemului.
Conditii ce trebuiesc indeplinite de competitor pentru a fi inclus in categoria ESPL ADVANCED PLUS:
• Autoturismul trebuie sa ramana aproximativ cu originalul de la stalpul usii spate spre fata. Instalarea echipamentelor nu trebuie sa depaseasca nivelul banchetei spate
ESPL MASTER
In aceasta categorie se vor incadra sistemele de top prezente in competitie, masini de referinta pe plan national si international.
Conditii ce trebuiesc indeplinite de competitor pentru a fi inclus in categoria ESPL MASTER:
• Masina poate fi modificata in totalitate, insa trebuie sa poata fi condusa si pusa in miscare de motorul propriu
• Cel putin scaunul soferului trebuie sa ramana instalat
• Nu exista limita asupra voltajului bateriilor (poate fi mai mult de 14,4V)
ESPL EXPERT
Urmatoarea categorie dupa ESPL Master, se analizeaza si designul si aspectul sistemului.
Conditii ce trebuiesc indeplinite de competitor pentru a fi inclus in categoria ESPL EXPERT:
• Masina poate fi modificata in totalitate, insa trebuie sa poata fi condusa si pusa in miscare de motorul propriu
• Nu exista limita asupra voltajului bateriilor (poate fi mai mult de 14,4V) |
|
| Sus |
|
 |
dorin Priceput

|
Trimis: Lun Iun 09, 2008 10:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
| yo_tibitzu a scris: | | m-am lamurit...este perfect akum sunt total in ceata...prefer sa astept regulamentu'...trebuie sa apata pe 4tuning... |
ce nu se intelege?
1 subwoofer de 38 cm (15 inch) = 3 woofers
cate ai tu in masina? doua subwoofere, deci 2x3 woofers = 6 woofers
e prima oara cand vii la emma? DA! deci ESPL Entry 6 woofers.
Alta intrebare? |
|
| Sus |
|
 |
yo_tibitzu Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 21/Noi/2007 Mesaje: 173
|
Trimis: Lun Iun 09, 2008 10:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pe 4 tuning cred ca Dorin de aici sau daca nu el atunci alt dorin a postat...
Competitia EMMA Romania este structurata momentan pe 2 categorii: SQ ( Sound Quality ) si ESPL ( EMMA Sound Preasure League ).
La ESPL, in prima faza clasificarea se face in functie numarul si dimensiunea subwooferelor, astfel:
Nr Subwoofere.......................Grupa Clasificare
1 subwoofer de 25 cm ( 10 inch ) = 1 woofer
1 subwoofer de 30 cm ( 12 inch ) = 2 woofers
3 subwoofere de 20 cm ( 8 inch ) = 2 woofers
1 subwoofer de 38 cm ( 15 inch ) = 3 woofers
1 subwoofer de 46 cm ( 18 inch ) = 4 woofers
Aceasta este impartirea de baza, in functie de dimensiunea subwooferului. In cazul in care in masina sunt instalate mai multe subwoofere, se face multiplu de grupa clasificare (Ex: o masina are 2 subwoofere de 30 cm, 2 x 2 Woofers = 4 Woofers - Grupa in care va fi incadrat concurentul)
Apoi, mai sunt alte 6 grupe dupa care se incadreaza concurentii:
ESPL ENTRY - destinat pentru concurentii care participa prima oara in aceasta competitie si vor sa afle detalii despre potentialul sistemelor pe care le detin.
ESPL EXPERIENCED
In aceasta categorie este permisa inscrierea tuturor competitorilor cu notiuni medii in ceea ce priveste competitia ESPL si al caror sistem are o sansa reala de a concura. Incepand cu aceasta categorie se organizeaza o finala nationala, iar castigarea finalei nationale permite competitorului participarea in cadrul Finalei Europene EMMA.
Conditii ce trebuiesc indeplinite de competitor pentru a fi inclus in categoria ESPL EXPERIENCED:
• Nu sunt permise echipamente modificate.
• Subwooferele nu au voie sa fie instalate in afara compartimentului portbagajului.
• Habitaclul autoturismului trebuie sa ramana aproximativ ca originalul.
ESPL ADVANCED
Urmatoarea categorie dupa ESPL Experienced, destinata competitorilor cu sisteme mai complexe si cu o mai mare parte modificata a autoturismului.
Conditii ce trebuiesc indeplinite de competitor pentru a fi inclus in categoria ESPL ADVANCED:
ESPL ADVANCED PLUS
Urmatoarea categorie dupa ESPL Advanced, se analizeaza si designul si aspectul sistemului.
Conditii ce trebuiesc indeplinite de competitor pentru a fi inclus in categoria ESPL ADVANCED PLUS:
ESPL MASTER
In aceasta categorie se vor incadra sistemele de top prezente in competitie, masini de referinta pe plan national si international.
Conditii ce trebuiesc indeplinite de competitor pentru a fi inclus in categoria ESPL MASTER:
• Nu exista limita asupra voltajului bateriilor (poate fi mai mult de 14,4V)
ESPL EXPERT
Urmatoarea categorie dupa ESPL Master, se analizeaza si designul si aspectul sistemului.
Conditii ce trebuiesc indeplinite de competitor pentru a fi inclus in categoria ESPL EXPERT:
• Nu exista limita asupra voltajului bateriilor (poate fi mai mult de 14,4V) |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun Iun 09, 2008 10:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
| dorin a scris: | | yo_tibitzu a scris: | | m-am lamurit...este perfect akum sunt total in ceata...prefer sa astept regulamentu'...trebuie sa apata pe 4tuning... |
ce nu se intelege?
1 subwoofer de 38 cm (15 inch) = 3 woofers
cate ai tu in masina? doua subwoofere, deci 2x3 woofers = 6 woofers
e prima oara cand vii la emma? DA! deci ESPL Entry 6 woofers.
Alta intrebare? |
Ok ms...am cautat si am gasit pe 4 tuning...si nu trebuie sa fi asa de dur cu raspunsul asta...Normal ca nu se intelege nimik daca nu se explica...
Ultima modificare efectuată de către yo_tibitzu la Lun Iun 09, 2008 10:26 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
dorin Priceput

|
Trimis: Lun Iun 09, 2008 10:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu am fost dur, am mentinut raspunsul simplu sa se inteleaga. Sorry
Cine mai are intrebari cu privire la regulament, clasificari, etc, sa ma intrebe. o sa urmeze maine si clasificarile de la SQ
Ultima modificare efectuată de către dorin la Lun Iun 09, 2008 10:27 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Lun Iun 09, 2008 10:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
am inteles de pe 4 tuning ca a fost explicatia formulata corect... |
|
| Sus |
|
 |
Sharkky Audiofil

Data înscrierii: 11/Mar/2007 Mesaje: 1891 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Iun 11, 2008 1:22 am Titlul subiectului: |
|
|
| Cred ca pot spune ca voi veni si eu ... |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mie Iun 11, 2008 4:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Trebuie... ...Dorin...vreau detalii despre inscriere,taxe,daca se poate veni de sambata...unde se expun masinile...si cand...Se poate iesi seara cu masina...sau trebuie lasata acolo... |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar Iun 24, 2008 11:35 am Titlul subiectului: |
|
|
Valorile Maxime Atinse De Participantii La Espl
emma Espl
babanu - 144.8 Db
Yo_tibitzu (eu) -142.8 Db
Mgm2000ro - 141.6 Db
Catalin Mirica-140 Db
Radu Gadea -134.1 Db
Car Sistems - 139.1 Db
Sharkyy - 133 Db
Vasile Adrian - 132.3 Db
emma Loudest Car
babanu - 146.6 Db
Mgm2000ro - 143.9 Db
Yo_tibitzu (eu) -142.2 Db
Ultima modificare efectuată yo_tibitzu la Mar Iun 24, 2008 12:15 pm, modificat de 3 ori în total |
|
| Sus |
|
 |
zolll Pasionat
Data înscrierii: 25/Apr/2008 Mesaje: 51
|
Trimis: Mar Iun 24, 2008 11:44 am Titlul subiectului: |
|
|
| Cam mici rezultatele, banuiesc ca e din cauza masurarii diferite fata de db Drag sau competitii similare. Tibitzu: cu ce ai scos rezultatul tau? |
|
| Sus |
|
 |
Sharkky Audiofil

|
Trimis: Mar Iun 24, 2008 11:49 am Titlul subiectului: |
|
|
In comparatie cu dB Drag, la EMMA nu se folosesc tonuri, se folosesc melodii de pe cd-ul oficial EMMA ESPL.
Au fost numai comentarii de fiecare data de genul "daca era ton scoteam mai mult" ... |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar Iun 24, 2008 11:52 am Titlul subiectului: |
|
|
| zolll a scris: | | Cam mici rezultatele, banuiesc ca e din cauza masurarii diferite fata de db Drag sau competitii similare. Tibitzu: cu ce ai scos rezultatul tau? |
2 kicker l7 15' ... nerodate si fara curent |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Mar Iun 24, 2008 11:55 am Titlul subiectului: |
|
|
| Sharkky a scris: |
Au fost numai comentarii de fiecare data de genul "daca era ton scoteam mai mult" ... |
Da! ai dreptate... eu unul sunt foarte multumit pentru prima data si in conditiile in care a fost asa cum a fost sistemul meu... |
|
| Sus |
|
 |
Sharkky Audiofil

|
Trimis: Mar Iun 24, 2008 12:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Oricine ar fi dat pe sinus cred ca ar fi scos mai mult ... |
|
| Sus |
|
 |
zolll Pasionat
Data înscrierii: 25/Apr/2008 Mesaje: 51
|
Trimis: Mar Iun 24, 2008 12:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cu cele 2 kickeruri poti sa scoti muuult mai mult, dar intr-adevar, le trebuie amplificare ca lumea, si sa au curent cat mai mult
Eu cu 2 L5-uri + amplif GZ 2500W RMS pe MUZICA am scos 146 dB, intr-o cutie mica, ca nu mai am loc in portbagaj pentru ceva mai mare, in plus cutia nu ii facuta pt SPL. |
|
| Sus |
|
 |
|