|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Vali
Data înscrierii: 04/Oct/2006 Mesaje: 49
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 1:09 pm Titlul subiectului: 8 ohm |
|
|
Salut.. am 2 difuzoare (diamentru: 20 cm) de la un pick-up.. vechi, dar difuzoarele sunt noi noutze, n-au nik si din cate vad yo au membrana groasa si rezistenta.. zic yo... Dar sunt de 8 ohmi.. merg pe player, dak playeru suporta 4-8 ohmi ?
Dif sunt impreuna cu 2 dif mici pt inalte si cu 2 sigurante care leaga un dif de altu pt a nu se arde.. in fine, n`amd e gand sa pun si alea, doar dif alea mai mari.
si vreau sa ma ajutati, cu un sfat sa stiu dak le pot pune pe spate la o Dacie 1310.
Player am un Pioneer DEH-2900MP
Multumes so astept raspund...
P.S. si dak se pot pune pe masina ajuta cu ceva sigurantele alea dak sunt legate de boxe.. ?? sau merg puse si asa fara sigurantele alea ? |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 1:54 pm Titlul subiectului: Re: 8 ohm |
|
|
lasa si "sigurantele" care de fapt sunt filtre, compuse din bobine si condensatori. au rolu de a "separa" frecventele pentru fiecare difuzor in parte, lasand doar inaltele pentru tweetere (difuzoarele "alea mici") si frecventele joase/medii pentru woofere (cele mari). faptul ca sunt pe 8 ohm nu iti afecteaza playerul, dar tine minte ca vor primi foarte putini W, la 4 ohm playerul avand 25W , la 8 ohm avand probabil putin mai mult de jumatate din puterea la 4 ohm. _________________ ptr intrebari legate de comenzi/stoc
0788.315.434 / 0788.269.156 / 021.569.26.06
NU PE MP |
|
| Sus |
|
 |
Vali
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 2:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| aha am inteles.. si pt a primi aceeasi putere ca la 4 ohi trebuie amplificate ? |
|
| Sus |
|
 |
Vali
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 2:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
si dak dif scoate 100 sau 50W RMS de exemplu.. la 4 ohi un player ii da 22-25W RMS si la 8 ohmi ii da 10W RMS, e vreo teorie intre wattii difuzorului si wattii player-ului ca sa rezulte puterea difuzorului ??
P.S. - orice player/casetofon suporta dif de 8 ohmi ? |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mar Apr 17, 2007 3:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Watii RMS reprezinta puterea pe care o suporta un difuzor, nu puterea pe care "o scoate".
Amplificaotrul "scoate" putere. difuzoarele doar o consuma pentru a scoate sunet care se masoara in decibeli, nu in watti.
Nu e nici o problema dpdv tehnic daca legi difuzoarele de 8 ohmi la un player auto. Doar ca vor suna incet... fata de potentialul lor. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|