|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
ThomasCTK
Data înscrierii: 05/Feb/2016 Mesaje: 9
|
Trimis: Vin Feb 05, 2016 1:05 am Titlul subiectului: Achizitionare player... |
|
|
Salut tuturor,
Am un Peugeot 407 SW si vreau sĂŁ-i Ă®nlocuiesc tot sistemul audio. Ad vrea sĂŁ precizez ca nu ma intereseazĂŁ competițiile , vreau sa se audĂŁ tare , dar nu tind spre bubuiala. Tot ce tine de difuzoare si amplificare sunt Rockford, alcĂŁtuit din : pe fatĂŁ un sistem componente , pe spate coaxiale si un subwoofer de 10" care va veni Ă®ntr-o cutie dedicatĂŁ modelului de mașinĂŁ.
FatĂŁ : R165 S R1
Spate : R165 X3
Subwoofer : P3D4-10
Amplificator : R300x4 si R500x1 D
Am stat si am citit sute de pagini despre player-e dar oarecum sunt si mai confuz decât am fost inițial. M-am uitat Alpine , Pioneer , Clarion ... un amic mi-a recomandat Alpine pentru sq . M-am uitat si dupĂŁ 80prs , 88prs 2 , 117ri , 138bti , 178bti ...un model de la Clarion care cum e La testvĂ©re pe site La 600 si ceva de ron ... ideea este ca nu stiu dacĂŁ folosesc eu chiar toate funcțiile care le au modelele enumerate , nu stiu dacĂŁ meritĂŁ sa dau 1000+ RON.
Ce așteptĂŁri am eu de la HU : BT hands free , 3 preout uri si sa aibĂŁ funcția de steering wheel , sĂŁ-l pot lega cu adaptor la comenzile de pe volan. Aceste 3 funcții sunt vitale , Ă®n rest nu cred ca mĂŁ intereseazĂŁ altceva.
Aveți ceva sugestii ? PĂŁreri ?
V-as fi tare recunoscĂŁtor.
P.S : mașina va fi fonicizata toatĂŁ , Ă®n afarĂŁ de bord. |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locaţie: Pitesti
|
|
| Sus |
|
 |
ThomasCTK
|
Trimis: Vin Feb 05, 2016 3:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poi coaxialele spate sunt cumpãrate deja , toate le-am cumpãrat deodatã. Si încã un lucru : nu as vrea sa renunt la ele deoarece vreau sa se audã uniform peste tor chiar dacã nu stau în spate.
Referitor la player-e , de Pioneer vad ca nu zici nimic asa ca mĂŁ voi orienta cĂŁtre una din cele enumerate.
Mulțumesc de sfat. |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Vin Feb 05, 2016 5:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sunt ok pioneer..daca gasesti unul cu functiile pe care le cauti si iti place ..poti merge si pe aceasta marca. Ce am observat eu ca diferenta intre pioneer si alpine e ca alpine sta mult mai bine la calitatea semnalului pe preout. Proba facuta pe doua playere low cost cu 2v la preout ambele. Habar n.am la playerele mai scumpe cum e ..banuiesc ca nu se mai aplica.
tu daca folosesti amp..cred ca mai bine mergi pe kenwood. Alpine are alte chestii care e posibil sa te deranjeze (Limitarea nr melodiilor la 100 maxim per forder..schimba greu melodiile folosind "next"..si "search" lent) _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Vin Feb 05, 2016 6:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
@alecspc - Nu toti isi cumpara 2din la 5-600 lei care de fapt e un Panasonic sau LG (la modelele de top se schimba situatia).
In bugetul asta, bt53u e alegerea perfecta, face tot ce vrei sa faca in raport cu suma platita.
Cand ai peste 1000 lei, atunci mergi pe ceva alpine care chiar isi face banii, vezi modele enumerate mai sus.
Abia cand ai 1000 euro, iei un Pioneer gama DEX. Modele comerciale de la Pioneer suna prost dar sunt unele persoane care numai Pioneer ar asculta. Fiecare cu preferintele lui. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
| Sus |
|
 |
ThomasCTK
|
Trimis: Vin Feb 05, 2016 9:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poi am specificat ca m-am uitat si la gama Dex de la Pioneer 88prs2 , un model foarte vechi fĂŁrĂŁ funcțiile necesare mie. 80 prs are cam ce Ă®mi doresc , adicĂŁ BT , funcția comenzi la volan si 3 ieșiri de 4V. Nu am o obsesie fatĂŁ de un brand anume , linia am cumpĂŁrat-o toatĂŁ RF pentru ca am un amic cu linie RF pe mașinĂŁ si Ă®mi place s-a auzit , mai mult de atât ... am avut shipping 2 zile . Vreau ceva bun , nu ma intereseazĂŁ sa am 50 de reglaje din care eu sa folosesc 2 , 3 ... mai mult de atât , cumpar HU pentru mine , deci ma lasĂŁ rece si "gura lumii" .
KDC-BT92SD , KDC-BT53U ,CDE-178BT ,CDA-137BTi ,DEH-80PRS.
117ri nu ma intereseazĂŁ pentru ca necesitĂŁ adaptor separat pentru BT.
Grea alegere ... Calitate înainte de cantitate. |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locaţie: Prahova
|
Trimis: Sâm Feb 06, 2016 6:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Thomas-asculti mp3 sau flac sau wav, sau cda. Doar ultimele trei pot oferi un nivel de calitate satisfacator. Dar folosirea cda-urilor, si a wav-urilor este destul de neplacuta. Asadar in momentul de fata doar folosirea flac-urilor este variata castigatoare.
Daca vrei sa folosesti si coaxialele pe spate atunci nu prea se justifica un player scump fiindca nu vei putea trage scena in fata. Calitatea player-elor din jurul a 1000 de lei nu ofera in plus decat functii nu si sq in adevaratul sens al cuvantului.
Am observat ca sistemul de pe fata nu are crossover. Ma insel?
Daca nu are, atunci iti recomand sa achizitionezi separat condensatoare mai bune (decat cel pe care cred ca il vei gasi lipit pe tw) pentru tweeter-e.
Macar sa mai salvezi pe partea de inalte.
Daca o sa comunici din ce parte a tarii esti poate iti recomand pe cineva sa te ajute in alegerea condensatoarelor. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
ThomasCTK
|
Trimis: Dum Feb 07, 2016 2:02 am Titlul subiectului: |
|
|
| BunĂŁ remarcĂŁ dragos , asa este. Nu au filtre , a fost greșeala mea când le-am comandat , nu am observat lipsa filtrelor si cand mi-au ajuns am rĂŁmas cu gura cĂŁscatĂŁ. Am de gând sa achiziționez niște filtre pentru componente , dar nici schimbarea condensatorului nu este o variantĂŁ rea. Sunt din Oradea. DacĂŁ ai niște sugestii , sunt deschis.Player ul va fi achiziționat pe la Ă®nceputul lunii martie , sa ajung acasĂŁ. Inițial ma gândeam ca as putea filtra componentele si din amplificator , dar asta ar Ă®nsemna un al 3 amplif pentru tweeter e ... ceea ce nu ma Ă®ncântĂŁ. Nu as vrea sa schimb si alternatorul si bateria mașinii , Ă®n caz ca ar necesita. ĂŽn principiu ascult mp3 uri 320 pe cât posibil si track uri originale. Flac uri gĂŁsesc mai rar ... |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Lun Feb 08, 2016 1:29 am Titlul subiectului: |
|
|
Pentru filtrare midbass folosesti functia fph din amplificator, iar pentru tweeter , cel mai probabil are atasat un condensator, il desfaci si ii masori impedanta cu un multimetru mai de calitate( sau te duci la un electronist din oras); este posibil sa fie ceva de genul 4-2 uF. Dupa ce il masori poti da comanda la audioalchemy din cluj pentru doua condensatoare MKP cu valoare celor originale ( sau cat mai apropiata) si le inlocuiesti.
Atentie sa nu ti pistolul de lipit sau letconul prea mult pe lipitura-prajesti tweter-ul.
Asadar nu mai este nevoie de inca un amplif..
Aceeasi operatiun o poti face si pentru coaxiale.
Nu stiu pe nimeni in Oradea, cel mai aproape de tine ar fi in Arad-Norbert, sau in Cluj-Audioalchemy pentru componente filtrare.
Daca nu te intereseaza in mod special suport flac, atunci ar fi o idee sa mergi pe alpine. Modelul il alegi in functie de preferintele si nevoile tale _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
ThomasCTK
|
Trimis: Lun Feb 08, 2016 1:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Am sa merg pana în atelier si iau un multimetru ( numai cu fluke lucrãm) sa ma uit. De al 3lea amplificator am pomenit deoarece am avut cândva un fetish ... sistem full active , dar un momentul de fatã nu. Am sa ma uit pe Amazon ce gãsesc , ma iau dupã pret în cel mai rãu caz. Mersi oricum  |
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Lun Feb 08, 2016 12:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai poti si in momentul de fata, dar trebuie sa renunti la difurile din usile spate.
Folosesti ampliful in 4 canale, pe care il ai deja.
Oricum, full activ si difuzoare spate nu "joaca in acelasi film".
Din alt punct de vedere, nu prea te ajuta sistemul fata- trebuie sa fi constient ca face parte din categoria buget redus. Dar si asa nu inseamna ca nu trebuie sa valorifici la maximum.
Pentru a mentine notiunea de sistem simplu, dar eficient, recomandarea mea este sa renunti la difurile spate si sa cumperi un crossover ce iti permite reglarea frecventelor de taiere cat si reglarea nivelului stanga -dreapta. Astfel vei avea un sistem activ 2+1, caruia ii poti "aseza"scena. In alte cuvinte poti face un TA de baza.
Iar pe viitor cel mai probabil vei inlocui tweeter-ul cu unul mai performant, astfel vei putea sa obtii un sound general chiar bun.
Iti voi trimite mesaj cu un crossover pe care intentionez sa il folosesc. _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
ThomasCTK
|
|
| Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

|
Trimis: Lun Feb 08, 2016 5:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu iti este de nici un folos, acest "egalizator", are doar lpf la 60 si 90 _________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
| Sus |
|
 |
ThomasCTK
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteţi crea un subiect nou în acest forum Nu puteţi răspunde în subiectele acestui forum Nu puteţi modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteţi şterge mesajele proprii din acest forum Nu puteţi vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|