| |
| Autor |
Mesaj |
ronix4000
Data înscrierii: 28/Dec/2006 Mesaje: 9
|
Trimis: Joi Dec 28, 2006 1:04 am Titlul subiectului: Ajutor configuratie cu 2 subwoofere Infinity |
|
|
Am nevoie de ajutorul vostru.Am doua subwoofere Infinity REF1042W (10" subwoofers, fiecare cu bobina dubla de 2x4ohm).As avea nevoie de o recomandare de amplificator pentru ele de pe site-ul be-loud.
Mentionez ca vreau sa le montez pe amandoua pe masina dar nu stiu in ce fel le pot conecta...seria, paralel, punte...etc..etc.. si ce amplificator sa cumpar pentru ele
Aici este un link pe site-ul infinity cu un model aproape identic cu al meu pentru ca din cate vad modelul 1042W l-au inlocuit cu modelul 1052W dar fara sa observ diferente: http://www.infinitysystems.com/caraudio/product.aspx?ProdId='REF1052W'&Ser=REF&Cat=SUB |
|
| Sus |
|
 |
George Pasionat
Data înscrierii: 15/Noi/2006 Mesaje: 127 Locație: Pitesti
|
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Joi Dec 28, 2006 9:56 am Titlul subiectului: |
|
|
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/MAGNAT/RX/RX_Mono/
si modul de conectare astfel:
legi la fiecare woofer bornele in paralel (plus cu plus minus cu minus), o sa rezulte 4 capete din care 2 le unesti (plusul de la un difuzor ce minusul de la celalalt difuzor) si celelalte 2 o sa vina bagate in amplificator.
impedanta finala ca fi de 4 ohmi.
sper ca ai inteles. |
|
| Sus |
|
 |
ronix4000
|
Trimis: Joi Dec 28, 2006 12:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
o&g , daca impedanta finala trebuie sa fie de 4 ohm atunci m-am gandit sa leg in serie bornele fiecarui subwoofer si asta rezulta 8 ohm pe fiecare sub. iar apoi sa leg in paralel subwooferele intre ele si rezulta o impedanta totala de 4 ohm ca in schema alaturara: http://www.infinitysystems.com/caraudio/2-4-4.aspx
Mai exista cumva si o alta varianta de amplificator in afara de un amplificator mono ???
Eu ma gandeam daca nu pot cumpara un amplificator pe 2 canale (stabil in 2 ohm pe fiecare canal) si sa leg cate un subwoofer de 2 ohm (conectat cu bobinele in paralel) pe fiecare canal....Asta daca nu spun o prostie si iese ceva aiurea  ... |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Joi Dec 28, 2006 2:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
e prefect daca legi asa cum este prezentat in linkul ala.
eu zic ca merita sa iei un monobloc ca lumea si nu mai ai treaba cu nimic...mai ales in 4 ohmi poti sa il lasi sa cante pana sa schimba banii ca nu il incingi daca e reglat corect(in special levelu).
pe langa asta cand vrei sa faci o imbunatatire a sistemul de bass ai si o rezerva de putere care se poate folosi(folosesti monoblocul in 2 ohmi si ai mai multi W )...
bafta |
|
| Sus |
|
 |
ronix4000
|
Trimis: Joi Dec 28, 2006 6:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce inseamna Monobloc ???
Varianta la care m-am gandit eu cu un amplificator pe 2 canale si cu fiecare subwoofer pe cate un canal nu este buna ???? (sa inteleg ca amplificator mono e singura optiune buna pentru mine??) |
|
| Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Joi Dec 28, 2006 6:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| cauta un amplificator cu un canal (monobloc) care este destinat amplificarii subwooferului. |
|
| Sus |
|
 |
ronix4000
|
Trimis: Joi Dec 28, 2006 7:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lamuriti-ma si pe mine: pentru subwoofere se folosesc doar amplificatoare mono ???
Amplificatoarele cu mai multe canale la ce se folosesc atunci ??? |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Joi Dec 28, 2006 8:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Amplificatoarele cu 2 sau mai multe canale se folosesc in principiu pentru difuzoare full range, coaxiale sau sisteme...
Pentru woofere sau sisteme de woofere cu o impedanta finala de 4 ohmi se pot folosi amp monobloc si amplificatoare stereo (adica 2 canale) legate in punte.
Pentru woofere sau sisteme de woofere cu impedante sub 4 ohmi (2, 1) se pot folosi numai amplificatoare monobloc.
Pentru situatia ta ai mai multe optiuni:
1 - legi atat bobinele cat si difuzoarele in paralel si obtii o impedanta de 1 ohm. In cazul asta iti va trebui neaparat o statie monobloc stabila in 1 ohm.
Variante accesibile ca pret: DLS CA12 sau Magnat Rock 1000 Mono
2 - legi bobinele in paralel si difuzoarele in serie sau bobinele in serie si difuzoarele in paralel - in ambele cazuri obtii 4 ohmi.
In cazul asta cea mai eficienta solutie de amplificare din punct de vedere al pretului este o statie de 2 canale care legata in punte sa dea 500-600W (asta ar insemna o statie de aproximativ 2 x 175W - 2 x 200W la 4 ohmi).
Variante: Magnat Hot Rod 2500, JBL PX600.2 (varianta ideala dar cam scumpa)
3 - lasam difuzoarele cu bobinele in paralel dar separate, fiecare pe un canal al unei statii puternice de 2 canale, stabila in 2 ohmi. Puterea ar trebui sa fie ceva gen 2 x 250, 2 x 300W la 2 ohmi. Aici e de fapt aceiasi statie ca la punctul 2... difera doar modul in care sunt legate fizic wooferele.
E important ca prin tot circuitul sa treaca acelasi semnal. Daca ai amplifica un difuzor cu o statie si pe celalalt cu alta statie ar fi imposibil sa faci aceleasi reglaje si difuzoarele nu ar fi perfect sincronizate, lucru care ar afecta grav atat nivelul sonor cat si calitatea sunetului. |
|
| Sus |
|
 |
ronix4000
|
Trimis: Vin Dec 29, 2006 1:17 am Titlul subiectului: |
|
|
Mihai, m-ai lamurit perfect.Iti multumesc pentru raspuns.
Ramane totusi sa te intreb un lucru esential: tu in locul meu ce varianta de conectare ai alege-o dintre cele 3 enumerate de tine?? Care crezi ca este cea mai avantajoasa din punct de vedere pret-calitate sunet.
In al doilea rand vreau sa spun ca mi se par un pic cam scumpe variantele de amplificatoare recomandate de tine dar banuiesc ca ai avut un motiv cand mi le-ai recomandat...totusi acest amplif. de exemplu crezi ca nu s-ar descurca cu subwooferele mele?? http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/JBL/CS300.1/ |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Vin Dec 29, 2006 1:20 am Titlul subiectului: |
|
|
| 300.1 cu amandoua nu s-ar descurca in mod cert,dar pe unu dintre ele l-ar misca bine... |
|
| Sus |
|
 |
ronix4000
|
Trimis: Vin Dec 29, 2006 4:16 am Titlul subiectului: |
|
|
Am observat ca toata lumea recomanda in principal Magnat dar sincer sa fiu nu stiu cata incredere sa am in aceasta firma....
Sunt intr-adevar bune aceste amplificatoare ??? |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

|
Trimis: Vin Dec 29, 2006 9:26 am Titlul subiectului: |
|
|
| ronix4000 a scris: | Am observat ca toata lumea recomanda in principal Magnat dar sincer sa fiu nu stiu cata incredere sa am in aceasta firma....
Sunt intr-adevar bune aceste amplificatoare ??? |
da,sunt amplificatoare bune avand in vedere si pretul lor. |
|
| Sus |
|
 |
ronix4000
|
Trimis: Sâm Dec 30, 2006 2:32 am Titlul subiectului: |
|
|
| tot nu stiu ce varianta sa aleg dintre cele 3 enumerate mai sus de mihai.... |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Sâm Dec 30, 2006 10:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Dupa parerea mea varianta de 4 ohm e mai de fidelitate. Chiar a fost undeva pe forum o discutie de genul, si reiesea ca 1 ohm nu este cea mai de preferat solutie din mai multe motive.
Din solutiile lui mihai varianta 2 este cea mai buna. (parerea mea) |
|
| Sus |
|
 |
|