| |
| Autor |
Mesaj |
muntos Pasionat
Data înscrierii: 10/Feb/2007 Mesaje: 112
|
Trimis: Sâm Feb 10, 2007 11:17 am Titlul subiectului: Ajutor in configurarea unui sistem audio |
|
|
Salutari!
Tocmai am achizitionat un C4 berlina si am mostenit si un sistem audio compus dintr-un amplificator Infinity 7520A si un subwoofer Infinity REF 1000B http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Infinity/REF_1000B/
Toate acestea conectate la sistemul audio CD default pe care-l are C4 (6 boxe, 4 fata si 2 spate parca)
Din cate am inteles amp + subwoofr-ul sunt conectate pe boxele din spate.
Ideea este ca nu prea-mi place cum se aude, nu mi se pare echilibrat sistemul, in sensul ca bass-ul este mult prea puternic pentru boxele din dotare.
Asa ca m-am gandit sa achizitionez si niste boxe, problema este ca sunt noob in domeniul asta si as avea nevoie de sfatul vostru !
1. Ce boxe imi recomandati?
2. Unde sa le montez ? Le inlocuiesc pe cele din fata, pe cele din spate, montez altele separat ?
3. Ce credeti voi ca ar mai fi necesar sa stiu....
Multumesc mult. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Sâm Feb 10, 2007 11:32 am Titlul subiectului: Re: Ajutor in configurarea unui sistem audio |
|
|
poti incepe prin inlocuirea sistemului fata (sistem = woofer + tweeter). partea proasta e ca nu vei obtine rezultate satisfacatoare decat cu o alta amplificare...asta presupune 2 variante:
1. inlocuiesti playerul original
2. ramai cu playerul original dar vei amplifica separat noul sistem din fata. aici poti folosi pentru a conecta amplificatorul de player adaptoare high-low sau aplici schema din http://www.be-loud.ro/forum/semnalul-de-intrare-t984.html. |
|
| Sus |
|
 |
muntos Pasionat
|
Trimis: Sâm Feb 10, 2007 2:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stai sa vad daca am inteles:
Varianta 1: inlocuiesc playerul original + achizitionez woofer & tweeter (inlocuiesc sistemul fata)
Varianta 2: pastrez playerul original + achizitionez woofer & tweeter + achizitionez adaptor high-low ?
Prespun ca varianta 1 are avantajul unui sunet mai putin distorsionat si este recomandata, dar atunci imi voi mai putea pastra comenzile de pe volan ? |
|
| Sus |
|
 |
AdySoLenZa Priceput
Data înscrierii: 24/Sep/2006 Mesaje: 340 Locație: Micul Paris...
|
Trimis: Sâm Feb 10, 2007 2:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru comenzile de pe volan exista adaptoare care insa costa destul depinde de masina. Da recomandat este sa schimbi playerul din fabrica pentru un sunet cat mai calitativ.
Asta ar fii o chestie urmatoarea e ca trebuie sa ne spui dimensiunile difuzoarelor si bugetul alocat. |
|
| Sus |
|
 |
dgdgaby Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 1202 Locație: BUCURESTI
|
Trimis: Sâm Feb 10, 2007 3:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu renunta la ideea de a schimpa playerul din fabrica doar pt comezi
o sa ai un sunet mult mai bun si are mai multe reglaje un player schimbat
eu recomand schimbarea playerului |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Sâm Feb 10, 2007 7:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
| muntos a scris: | Stai sa vad daca am inteles:
Varianta 1: inlocuiesc playerul original + achizitionez woofer & tweeter (inlocuiesc sistemul fata)
Varianta 2: pastrez playerul original + achizitionez woofer & tweeter + achizitionez adaptor high-low ?
Prespun ca varianta 1 are avantajul unui sunet mai putin distorsionat si este recomandata, dar atunci imi voi mai putea pastra comenzile de pe volan ? |
...nu m-ai inteles...amplificare separata presupune pe langa ce ai spus tu si un amplificator... |
|
| Sus |
|
 |
muntos Pasionat
|
Trimis: Sâm Feb 10, 2007 9:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
| asus a scris: | | muntos a scris: | Stai sa vad daca am inteles:
...nu m-ai inteles...amplificare separata presupune pe langa ce ai spus tu si un amplificator... |
Aveam eu o banuiala...deci ar fi doua amplificatoare... :)Nu-mi surade, umplu portabajul...
Mai bine atunci pe varianta cu schimbarea player-ului.
Eu vreau un sunet echilibrat, cu atat medii si inalte atat pentru pasagerii din fata cat si cei din spate.
Ce mi-a explicat cel de la care am luat masina : amplificatorul este legat la boxele din spate si ca sa controlez cat de puternic e bass-ul ma joc cu balansul fata-spate.Dar daca am pasageri in spate ei pur si simplu nu mai aud decat un bass puternic din portbagaj si atat.
Cum fac sa am atat sunet clar/nedistorsionat si bass (nu vreau ceva care sa bubuie masina) atat in fata si in spate ?
1.Ce configuratie sa aleg?
2.Ce player?
3.Ce difuzoare ? Repet ca nu stiu ce dimensiuni au difuzoarele actuale, stiu ca sunt 4 pe fata (2 in portiere si 2 tweetere pe bord) si 2 in spate si ca sunt cere care vin din fabrica pe Citroen C4
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Dum Feb 11, 2007 12:54 am Titlul subiectului: |
|
|
| problema ta cu balansul se rezolva cu schimbarea player-ului. subul va primi semnal de la iesirile/iesirea RCA care are volum separat. in plus si calitatea semnalului e net superioara. orice recomandare pleaca de la un buget pe care nu l-ai specificat. cat esti dispus sa dai pe player? dar pe difuzoare? (din start iti spun ca ai nevoie de sistem pe fata si coaxiale pe spate, si avand deja subwoofer, un player cu HPF ar fi perfect). dimensiunile incearca sa le masori (masoara diametrul exterior si spune-ne). |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Dum Feb 11, 2007 4:25 am Titlul subiectului: |
|
|
si dc schimba playerul si boxele, nu obtine mare diferenta pe medii si inalte fara o amplificare.
poti in schimb sa montezi un amplificator pe iesirile boxelor din fata si sa amplifici toate boxele din interior
ai nevoie de un adaptor hi-low:
si de un amplificator: http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/JBL/CS60.2/
balansul va avea aceeasi functie, de dat mai incet sau mai tare a bass-ului in raport cu volumul boxelor din interior, doar ca boxele din interior se vor auzii mult mai tare si clar totodata.
daca te decizi sa mergi pe varianta asta: amlificator si boxe originale, sa nu uiti sa selectionezi din amplificator HP la peste 80Hz, ca sa nu omori bozele cu bass  |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Dum Feb 11, 2007 8:35 am Titlul subiectului: |
|
|
| boxe care isi au puterea probabil in jur de 25-30W vrei sa le amplifice? si poti sa-mi spui si mie cum sa amplifice 4 difuzoare la amplificatorul recomandat de tine? cred ca e a mia oara cand ti se spune: NU MAI RECOMANDA 2 DIFUZOARE PE CANAL!. si legat de player...cum naiba compari un player de fabrica cu un MP40? (exemplu la intamplare) are sub...nu e unul deosebit de puternic, cu playerul de mai sus de ex, HPF la 80Hz te asigur ca va avea destule medii si inalte. |
|
| Sus |
|
 |
andrei006 Priceput
Data înscrierii: 05/Sep/2006 Mesaje: 338 Locație: bucuresti
|
Trimis: Dum Feb 11, 2007 12:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hai ca asta e chiar tare. Cine a mai auzit sa amplifici boxele stoc (cartoane ... ca altfel n use pot numi) ... care in cel mai bun caz au 30W rms. Aveam undeva niste poze cu boxele stoc de pe opel ... daca vrei ti le arata ca sa te lamuresti.
Eu fac pariu ca boxele stoc nu rezista mai mult de 30 de minute pe amplificator. |
|
| Sus |
|
 |
muntos Pasionat
|
Trimis: Dum Feb 11, 2007 4:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bugetul total eu zic ca este intre 1500-2000RON, dar se poate ajusta daca se merita.Am incercat sa masor dimensiunea exterioara, problema este ca masca nu este o forma rotunda...deci sa zic ca boxele pe fata (cele din portiere) au in jur de 13-14cm, cele de pe bord in jur de 8cm si cele pe spate cam tot 13-14cm.
1.Deci mi-ar trebui 1 player + difuzoare ? Amplificatorul existent trebuie schimbat si el sau e compatibil?
2.Ati precizat la un moment dat ca se pot pastra comenzile de pe volan dar costa? Cam cat? Trebuiesc componente suplimentare, player special sau totul se rezuma la service si montare? |
|
| Sus |
|
 |
andrei006 Priceput
Data înscrierii: 05/Sep/2006 Mesaje: 338 Locație: bucuresti
|
Trimis: Dum Feb 11, 2007 4:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Daca cumperi alt HU atunci vei avea nevoie de adaptor pentru comenzi. Daca il pastezi pe cel stoc ... nu vei mai avea nevoie nici de adaptor. |
|
| Sus |
|
 |
muntos Pasionat
|
Trimis: Dum Feb 11, 2007 5:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
| andrei006 a scris: | | Daca cumperi alt HU atunci vei avea nevoie de adaptor pentru comenzi. Daca il pastezi pe cel stoc ... nu vei mai avea nevoie nici de adaptor. |
Alt HU ?Ce inseamna ? |
|
| Sus |
|
 |
Turcuman Robert Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 309 Locație: Timisoara
|
Trimis: Dum Feb 11, 2007 5:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
| HU = head unit = CD/MP3 player |