|
|
|
Autor |
Mesaj |
zuzu11 Pasionat
Data înscrierii: 06/Mai/2012 Mesaje: 84 Locație: Timisoara
|
Trimis: Lun Iun 18, 2012 11:35 am Titlul subiectului: Ajutor la finalizarea/realizarea unei incinte br |
|
|
As dori si eu niste sfaturi de la niste minti mai luminate, sper ca le pot primi si in cazul in care nu doresc sa cumpar ceva anume de la beloud, am vazut ca topicurile cu subiecte de genul "alegere difuzoare", sfat-ce sa cumpar? ce-mi recomandati, etc, au parte de toata atentia, cu n-spe mii de reply-uri, dar problema mea e alta.
Am cumparat deja un difuzor, Pioneer TS-W309D4 , si am inceput constructia unei incinte,tip bass reflex. M-am gandit ca cea mai buna metoda sa nu dau gres este sa urmez specificatiile difuzorului.
Adica o cutie, din mdf de 18 (am facut o mica abatere, producatorul recomanda 19, dar nu am gasit niciunde), iar dimensiunile ei sunt 461x373x338(toate sunt dimensiuni exterioare).
Partea cu latimea 373 (respectiv 373x461) reprezinta partea in care va veni montat difuzorul.
Pioneer recomanda un tub tip bass reflex tip 127x76. Eu am gasit de 128x76. Ce ar trebui sa fac ? las asa ? dau cu smirghel,tai 1mm din lungime, etc?
A doua intrebare, ei recomanda folosirea unui material fonoabsorbant pe suprafetele interioare. Eu am luat un burete cofrat, de 4cm grosime. Este ok ? Care suprafete interioare trebuie acoperite ? (toate?!)
Si ultima intrebare, cum ar trebui pozitionate difuzorul si tubul bass reflex? La ce distanta de peretii incintei ? la ce distanta unul de celalalt ? la distanta sau aproape de buretele cofrat ?(ma refer aici in mod special la tubul bass reflex)
Va multumesc. |
|
Sus |
|
 |
doggovy Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 266 Locație: Timisoara
|
Trimis: Lun Iun 18, 2012 7:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
ti-am raspuns in sectiunea dedicata subwooferelor. _________________ Beware tha Dogg |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|