| |
| Autor |
Mesaj |
NicK
Data înscrierii: 10/Oct/2006 Mesaje: 5
|
Trimis: Mar Oct 10, 2006 2:52 pm Titlul subiectului: Ajutor |
|
|
Salutare fratilor!
Am o mare rugaminte la voi...vreau sa achizitionez un sistem audio in valoare de 1000e : dif fata spate amplificate, subw aplificat si un hu
mentionez ca am o dacia solenza deci nu stiu ce boxe sa imi pun ca sa nu se loveasca de geam magnetul va rog am nevoie de ajutor daca se poate!
desigur vreau sa se incadreze in bani si condensator cabluri montaj etc am un buget limitat...  |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
|
| Sus |
|
 |
NicK
|
Trimis: Mar Oct 10, 2006 3:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
asus iti multumesc! o sa astept si parerea lui mihai in cazul acesta
dif spate 2 ohmi iar fata 4 ohmi merge asa? desi as fii mai incantat daca mi-ati recomanda ceva sa le pun in locul lor in spate fara sa mai pun ovale sa dau gauri |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mar Oct 10, 2006 3:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
| fiecare difuzor vine pe canalul lui. amplificatorul e stabil de la 2 ohm in sus. ti-am recomandat ovale, ptr ca au o suprafata mai mare si suna mai bine pe frecventa 100-150Hz, adica asa zisul kick bass parca. subwooferele de obicei sunt taiate din filtru la frecventa asta. |
|
| Sus |
|
 |
NicK
|
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mar Oct 10, 2006 6:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
da, eu tot cu solenza...
eu sincer nu recomand ovale pe spate, e drept ca ovale am si eu dar le-am pus acum mai bine de un an cand nu stiam ce stiu acum.... si nu ascultam pe vreamea aia sfaturile celor mai priceputi.
Pentru o auditie buna nu iti trebuie difuzoare pe spate. Ca sa auda mai multa muzica si cei care stau in spate insa poti sa pui ceva de 13/16 cm sau ceva 4 x 6.
Daca insa pui niste difuzoare de exceptie ca MS5 pe fata si le amplifici bine, neaparat trebuie sa investesti in insonorizarea usilor... Eu am DLS C5 pe fata amplificate si asta ar fi urmatorul pas la masina mea. trebuia facut mai de mult, usa tremura din ce in ce mai tare.
In plus, daca pui difuzoare ovale pe spate, placa aia de platic se curbeaza cu timpul si va vibra in draci din cauza woofer-ului si a difuzoarelor.
Recomandarile lui Asus sunt OK insa eu ti-as propune si o alta varianta:
MS5 fata + ceva mic si neamplificat pe spate (de maxim 200 RON)
JBL GTO 75.4 care sa amplifice fata si un woofer JBL GTO 1204BR si ca player ce-ti place de la Pioneer sau Clarion, minim 2 preout-uri sa aiba... As zice Pioneer 5800 sau 6800 sau Clarion 668...
Si cu restul de bani, insonorizare usi fata si ceva la portbagaj daca iti mai raman bani.
Daca nu amplifici si spatele ai sanse sa scapi fara condensator, oricum el poate fi adaugat mai tarziu usor.
Deci repet: baga bani in insonorizare... stiu ce vorbesc va conta mai mult decat amplificarea difuzoarelor de pe spate. |
|
| Sus |
|
 |
NicK
|
Trimis: Mar Oct 10, 2006 6:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si ca sa insonorizez usile si portbagajul ce imi recomanzi ?
apropo incap ms5 in usi ca vad ca sunt destul de adanci nu se lovesc de geam intreb deaorece multi mi-au spus sa tin cont de treaba asta...
pe spate spune-mi ce sa pun ca sunt multe posibilitati si vreau sa ascult parerea celor mai buni
Ultima modificare efectuată NicK la Mar Oct 10, 2006 7:07 pm, modificat de 2 ori în total |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
|
| Sus |
|
 |
NicK