Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Ajutor upgrade golf 3

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
wazzabi
Pasionat

Data înscrierii: 05/Dec/2010
Locație: Craiova

MesajTrimis: Lun Mar 05, 2012 2:48 pm    Titlul subiectului: Ajutor upgrade golf 3 Răspunde cu citat (quote)

Ok situatia sta in felul urmator. Ce am eu pe masina:

-HU Alpine 9855R
-Sistem de difuzoare InPhase XT6C (75W RMS) - prinse de fata de plastic a portierei din pacate, twitterele in bord
-amplificator MAC Audio MPX 4000 - 4 canale putere RMS: 4 x 60W (4 ohmi) 2 x 160W (4 ohmi, punte)
-subwoofer Alpine 1244BP - 250 W rms bandpass

Bugetul meu este de ~2000 lei. La ce m-am gandit eu:
-insonorizare + rigidizare portiere fata
-sa schimb difuzoarele cu unele mai mici ca putere (ceva de genul Helix Dark Blue 50 w rms)
-sau sa pastrez difuzoarele si sa pun un amplificator mai "potent"

Astept sugestiile voastre. Multumesc anticipat!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
kido22
Pasionat

Data înscrierii: 11/Mar/2012

MesajTrimis: Mar Mar 13, 2012 2:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut.cat iti dau pe mp3? Very Happy
Sus
wazzabi
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2012 10:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hehe Smile
nu e de vanzare Razz
Sus
kido22
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mar 14, 2012 11:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bine domnu, daca nu vrei, nu vrei Very Happy .sa ma tii la curent cu ce schimbari mai faci pe partea audio Very Happy
Sus
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Vin Mar 16, 2012 2:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Uite o recomandare din partea mea :

-schimba boxele cu astea de la Hertz : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Energy/Energy_ESK_165.4/
chiar daca puterea este mai mare au o sensibilitate foarte buna.

-insonorizeaza usile
Sus
kido22
Pasionat

MesajTrimis: Vin Mar 16, 2012 6:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hertz Energy + Mac MPX =)))
Sus
wazzabi
Pasionat

MesajTrimis: Vin Mar 16, 2012 11:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Razvy_Zeus a scris:

-schimba boxele cu astea de la Hertz : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Energy/Energy_ESK_165.4/

-insonorizeaza usile

pai stai putin ... aia "75 W" de la amplificator sunt W Mac Audio .. clar nu sunt atatia .. imi recomanzi difuzoare Hertz de 100W ? mi se pare cam ciudat sincer... nu voi face greseala sa iau asa ceva.

Eventual, pe viitor, cand o sa iau un amplificator separat pentru difuzoare voi merge pe ceva sh de la microprecision, brax sau digital designs. Dar astea sunt planuri pe termen lung. Nu vreau sa repet greseala pe care am facut-o cumparand petardele astea InPhase.

Cat despre insonorizare, caut pe cineva care se pricepe si e cam problematic ... ca eu sunt din Craiova si nu gasesc pe nimeni aici. Cu deplasarea mai greu ...
Sus
Robert Marooni
Pasionat

Data înscrierii: 08/Feb/2012
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Mar 19, 2012 8:23 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

wazzabi a scris:
Razvy_Zeus a scris:

-insonorizeaza usile

pai stai putin ... aia "75 W" de la amplificator sunt W Mac Audio .. clar nu sunt atatia .. imi recomanzi difuzoare Hertz de 100W ? mi se pare cam ciudat sincer... nu voi face greseala sa iau asa ceva.

Eventual, pe viitor, cand o sa iau un amplificator separat pentru difuzoare voi merge pe ceva sh de la microprecision, brax sau digital designs. Dar astea sunt planuri pe termen lung. Nu vreau sa repet greseala pe care am facut-o cumparand petardele astea InPhase.

...

Recomandarea lui Razvy_Zeus este foarte buna si pacat ca nu o iei in consideratie. Bozele Hertz sunt excelente si au o sensibilitate foarte buna. Asta inseamna ca indferent cata putere bagi in ele, se vor auzi extrem de bine.
In cazul in care ti se par prea mult 100W (e la fel ca la masina, cu cat mai mult cu atat mai bine) atunci poti alege unele ceva mai putin puternice dar tot de la Hertz (Brax sau Focal mai sunt de asemenea foarte bune). Ai grija ce brand alegi, pentru ca toti producatorii au specificatii bune, dar majoritatea le au doar pe hartie.

Multa bafta si sa ne tii la curent!

wazzabi
Pasionat

MesajTrimis: Lun Mar 19, 2012 9:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok cu difuzoarele m-am cam convins
Problema mare este cu insonorizarea.
La mine difuzorul e prins pe buzunarul de plastic al portierei.
Ce am eu nevoie este sa il prind cumva pe scheletul metalic prin inele adaptoare. Asta ar insemna fata de usa modificata cu fibra de sticla ca in link-ul urmator:
http://www.talkaudio.co.uk/ipb/index.php/topic/324576-mk3-golf-install/

Eu sunt din Craiova. Aici am inteles ca nu este nimeni care sa se priceapa la asa ceva. Ce fac ? Unde sa ma duc ?
Sus
Robert Marooni
Pasionat

MesajTrimis: Mar Mar 20, 2012 2:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ideal ar fi ca in link-ul respectiv, dar exista si o solutie de compromis, pe care am aplicat-o eu pe masina prietenei mele: Smart ForFour. Comparativ cu Golful, Smartul este o conserva de tabla care vibreaza la vant.

La fel ca si Golful tau, Smart-ul are fete de plastic si acolo se prind boxele. Eu am facut in felul urmator:
1. Am antifonat tot plasticul de pe usa, inclusiv intre boxe si plastic, cu o folie de tip Aluband, dar cu proprietati ceva mai bune. Unde era moale plasticul, am aplicat 2,3 straturi. De asemenea am antifonat si fata metalica a usii. Totul a devenit rigid si nu mai vibreza nimic. Deja boxele puteau fi setate din amplificator mai jos ca frecventa, fara sa distorsioneze, dar nu am facut asta.
2. Am setat boxele ceva mai sus, pana la punctul in care scoteau medii si inalte foarte clar si placut, fara cea mai mica distorsiune.
3. Am antifonat portbagajul si am setat amplificatorul sa scoata un bas puternic si fara distorsiuni.

Rezultatul este fenomenal. Nimic nu distorsioneaza sunetul, iar toate frecventele sunt acoperite asa cum trebuie.
La un volum inalt, simti ca inaltele iti taie timpanul, iar basul iti apasa sternul in plamani, asta intamplandu-se inainte sa apara distorsiunile.

Este atat de clar sunetul si lipsit de distorsiuni, incat am descoperit o vibratie la rulare creata de o defectiune a amortizorului stanga fata si asta in timp de muzica mergea cu volumul peste medie.

wazzabi
Pasionat

MesajTrimis: Mar Mar 20, 2012 12:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cred ca pana la urma ma apuc sa fac eu insonorizarea...cumpar material insonorizant..dynamat extreme cred ca o sa iau..si pasta brax x-vibration sa dau pe interiorul fetei de usa.
O sa aplic material insonorizat si acolo pe plasticul de langa difuzor.
Trebuie sa iasa ceva..nu se poate sa fie ca inainte dupa ce insonorizez nu ?
Sus
Robert Marooni
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mar 21, 2012 4:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu este ca si cum ai antifona pentru NASA. Nu este deloc complicat.

Te poti apuca linistit de treaba si o sa economisesti ceva banuti din manopera (cam 50% din valoarea materialelor).

Spor la munca!

wazzabi
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mar 21, 2012 5:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am o intrebare:
Oare s-or potrivi aceste inele pe scheletul metalic al portierei ? Vad ca au la baza un fel de placaj. Am nevoie sa stiu daca fac priza pe schelet. Ar fi super. O sa atasez niste poze cu inelele si cu usa mea desfacuta:

inele MDF

http://img805.imageshack.us/img805/8927/img2079q.jpg
http://img684.imageshack.us/img684/6128/img2084uf.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/6578/mg2150u.jpg

Astept parerile voastre. Ms anticipat
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum