Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Alegere amplificatoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
fxg
Pasionat

Data înscrierii: 29/Iun/2011

MesajTrimis: Mie Noi 09, 2011 1:56 am    Titlul subiectului: Alegere amplificatoare Răspunde cu citat (quote)

Am jucariile astea, pregatite pentru masina:

Difuzoare:
Fata: sistem Soundstream RF-60c [180W RMS la 4 ohm]
Spate: coaxiale JL Audio VR690-CXI [90W RMS la 4 ohm]
Sub-uri: 2 x JL Audio 8w3v3-4 [250W RMS la 4 ohm / bucata]

Amplificatoare
Fata + Spate: Focal Solid 4 [4x75W RMS la 4 ohm]
Sub-uri: Alpine MRP-M350 [1x350W RMS la 2 ohm]

Azi m-am pricopsit cu un Audison SRX5.1 care scoate:

4 Ohm: 4x55W + 1x185W
2 Ohm: 4x70W + 1x260W
4 Ohm / 2 Ohm: 4x50W + 1x260 W [asa ar avea sens la mine]
2 Ohm / 4 Ohm: 4x75W + 1x160 W

Intrebarea: merita sa folosesc Audison-u'? Sau e mai bine sa raman cu celelalte?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Marius_FTU
Pasionat

Data înscrierii: 04/Apr/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Noi 09, 2011 2:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Parerea mea e ca sunt slabe amandoua ca putere. Eu le-as vinde pe amandoua si mi-as lua ceva de genu http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/In_Phase/IPA2041/ cu un raport putere/pret destul de bun zic eu. Dar daca ar fi sa alegi strict intre cele doua as alege acel Focal
Sus
fxg
Pasionat

MesajTrimis: Mie Noi 09, 2011 4:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am deja toate jucariile astea.

Acel inPhase nu intra in discutie. Stiu modelu': urla, nu canta. Ma intereseaza calitatea...
Sus
soricelg
Pasionat

Data înscrierii: 08/Noi/2011

MesajTrimis: Mie Noi 09, 2011 3:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pentru calitate eu as merge pe audison
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Mie Noi 09, 2011 3:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sunt 110% sigur ca intr-un test, cu aceleasi difuzoare, aceeasi instalare, ambele amplifuri reglate la aceeasi putere, nu o sa isi poata da nimeni seama de diferente intre ele Rolling Eyes

Parerea mea, ramai cu Solid 4 + Alpine.

Pentru cei cu urechi de platina (ca deh, aurul e demodat), puteti castiga $10.000 reusind sa identificati 2 amplificatoare intr-un test A/B. Pana acum nimeni n-a trecut testul si e de multi ani deschis...

Sus
fxg
Pasionat

MesajTrimis: Joi Noi 10, 2011 1:21 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Singurul motiv pentru care am luat in considerare schimbarea este ca Audison are totusi o reputatie de SQ. Pe de alta parte, nici cu Focal nu mi-e rusine, iar acel Alpine o sa scoata ceva mai mult pentru doua sub-uri [desi nici ala nu e chiar suficient, da' merge pentru inceput].

Deci raman cu Focal + Alpine iar Audison o sa iasa la vanzare / schimb...

btw, care ar fi un pret corect pentru Audison SRx 5.1 ?

Mersi!
Sus
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Joi Noi 10, 2011 7:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

fxg a scris:
Audison are totusi o reputatie de SQ.

Cu o floare nu se face primavara. Pe langa asta, seria SRx e entry-ul...

SQ inseamna 5% produs, 90% instalare, 5% bere.

Sus
vasile0800

Data înscrierii: 30/Oct/2009

MesajTrimis: Vin Noi 25, 2011 11:05 pm    Titlul subiectului: ngyjhfj, Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:
Sunt 110% sigur ca intr-un test, cu aceleasi difuzoare, aceeasi instalare, ambele amplifuri reglate la aceeasi putere, nu o sa isi poata da nimeni seama de diferente intre ele Rolling Eyes

Parerea mea, ramai cu Solid 4 + Alpine.

Pentru cei cu urechi de platina (ca deh, aurul e demodat), puteti castiga $10.000 reusind sa identificati 2 amplificatoare intr-un test A/B. Pana acum nimeni n-a trecut testul si e de multi ani deschis...

Eu am trecut de multi ani acest test. Pur si simplu diferentele sunt notabile. Normal ca amplificatoarele in cauza erau din alta categorie pret/performanta fata de cea in care diferentele nu exista.
In aceasta dupa amiaza am facut iar un astfel de test la care au participat 5 persoane si culmea toate puteau castiga premiul cel mare. Nu stau sa prezint tot sistemul de pe masina, spun doar ca a costat in dur de 100mil. Statia de baza era un helix p400 si cea de test un nakamichi p304. Diferentele sonice au fost notabile si nu in favoarea amplificatorului care credeau toti cei 5 paticipanti la test. Motivul tine de educatia firmelor de consum propagat intentionat sau prin incompetenta.

p.s. procent de calificatv mai mare de 100% exista asa cum exista si acel premiu de 10mii eur.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum