| |
| Autor |
Mesaj |
Bobolino
Data înscrierii: 19/Aug/2011 Mesaje: 4
|
|
| Sus |
|
 |
eVo_Lazu Priceput
Data înscrierii: 01/Apr/2008 Mesaje: 569 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Aug 19, 2011 10:05 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu-ti pune coaxiale pe fata,indiferent de masina.
Ps: buget????? _________________ Clarion DXZ 778 RUSB,SPL Dynamics aMp + subb ,Focal ,MaGnaT |
|
| Sus |
|
 |
Bobolino
|
Trimis: Vin Aug 19, 2011 10:11 am Titlul subiectului: |
|
|
| eVo_Lazu a scris: | Nu-ti pune coaxiale pe fata,indiferent de masina.
Ps: buget????? |
nu vreau scumpe ... undeva intre 140 - 180 lei
LE : la cielo sunt limitat de spatiu pentru ca dif sunt in bord ... |
|
| Sus |
|
 |
keddy_net Priceput
Data înscrierii: 27/Oct/2007 Mesaje: 482 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Aug 23, 2011 11:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
ia-ti orice, la banii astia oricum nu conteaza. mergi pe alpine _________________ Alpine CDA 9855r, DLS MS6A, DLS CA12, Dacia SuperNova. |
|
| Sus |
|
 |
Bobolino
|
Trimis: Joi Aug 25, 2011 9:44 am Titlul subiectului: |
|
|
| keddy_net a scris: | | ia-ti orice, la banii astia oricum nu conteaza. mergi pe alpine |
din ce spui tu toate sunt la fel in banii aia nu ? ... explica |
|
| Sus |
|
 |
keddy_net Priceput
|
Trimis: Joi Aug 25, 2011 12:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai te uiti cam la ce-i mai ieftin, nu prea exista selectivitate. Cum ziceau si colegii cauta sa mergi pe niste sisteme, e diferenta de la coaxiale la sisteme fiindca se imparte sunetul mai bine.
Incearca sa mai strangi niste bani si sa mergi pe:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/Dark_Blue_B52c/ _________________ Alpine CDA 9855r, DLS MS6A, DLS CA12, Dacia SuperNova. |
|
| Sus |
|
 |
Mihai Cimpoeru Pasionat

Data înscrierii: 03/Mar/2011 Mesaje: 140
|
Trimis: Joi Aug 25, 2011 1:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
In ce sens se imparte sunetul mai bine ?
In sensul ca la coaxiale filtrul este doar un condensator pe inalta, iar la componente se foloseste un filtru adecvat cu filtrare si pe woofer si eventual un l-pad ?
Pentru ca si marea majoritate a boxelor pe componente mai entry level au acelasi stil de filtrare !
Sau te referi la faptul ca suna mai bine avand tweeterul separat de medie ?
O chestie cu care nu prea sunt de acord !
De ce marii producatori de boxe se chinuie sa inghesuie difuzoarele cat mai aproape unele de celelalte , sa faca boxa sa sune ca si cand ar avea un singur difuzor ce emite toate sunetele din melodie ?
Problema la coaxiale este faptul ca dupa o anumita frecventa sunetul devine mai directional si cum difuzoarele din portiere nu bat direct spre ascultator apare problema lipsei inaltelor . Aici un sistem este in avantaj .
In masina mai apare si problema efectului stereo , care din reglaje se poate rezolva , dar doar pentru un singur ascultator .
Sa nu ma intelegeti gresit ! Si eu prefer boxele pe componente , din motivul de mai sus, pentru ca o boxa perfecta e o boxa ce are un singur difuzor ce reda toata gama de frecvente , desi in realitate e greu sa faci asa ceva . |
|
| Sus |
|
 |
keddy_net Priceput
|
Trimis: Joi Aug 25, 2011 2:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
in sensul ca mid basul iti va reda de la 80hz la 1000-2000hz
si twiterul de la 1000-2000hz la 16+khz.
Diferenta intre filtrarea printr-un condensator si filtrarea printr-un crossover este mare . Difuzoarele serioase vin cu crossovere.
Pur si simplu doar probeaza sa vezi un sistem si un coaxial si te vei convinge singurel, sa vezi ce de acord vei fi. _________________ Alpine CDA 9855r, DLS MS6A, DLS CA12, Dacia SuperNova. |
|
| Sus |
|
 |
Mihai Cimpoeru Pasionat

|
Trimis: Joi Aug 25, 2011 4:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
| keddy_net a scris: | in sensul ca mid basul iti va reda de la 80hz la 1000-2000hz
si twiterul de la 1000-2000hz la 16+khz.
|
Si in coaxial nu e acelasi lucru ? Sau tu cand zici coaxial te referi la difuzoarele cu con dublu ( dual cone ) ? |
|
| Sus |
|
 |
keddy_net Priceput
|
Trimis: Joi Aug 25, 2011 11:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
filtrarea printr-un condensator nu este precisa, plus ca e vb si de pozitionare. _________________ Alpine CDA 9855r, DLS MS6A, DLS CA12, Dacia SuperNova. |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Vin Aug 26, 2011 12:50 am Titlul subiectului: |
|
|
mihai , in ultimul timp ai inceput sa bagi in confuzie lumea cu informatii eronate. nu stiu de unde te-ai cultivat....
midbasi care redau de la 80hz in sus ? daca nu canta sub 80 deja il poti numi kickbass (dar sa cante cel putin pana la 5000hz.. ca altfel e un kickbass de 2 lei)
midbasi care redau pana la 1000-2000 ? pai ala nu mai e midbas.. e woofer
tweetere care redau de la 1000 ? alea deja sunt medii (niste medii proaste ) sau niste tweetere care se respecta....) |
|
| Sus |
|
 |
Mihai Cimpoeru Pasionat

|
Trimis: Vin Aug 26, 2011 9:28 am Titlul subiectului: |
|
|
| Citeste mai sus ca nu eu am scris astea ! |
|
| Sus |
|
 |
keddy_net Priceput
|
Trimis: Vin Aug 26, 2011 2:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
pigoo cu totii folosim sistemele componente cu hpf la 60-80 daca avem subwoofer. Iar daca te chinui dintr-un midbass sa scoti ceva din el sub 80hz, il stresezi, il fortezi, si nu vei capata mare lucru eventual niste distorsiuni, pt asta este subwooferul.
Frecventele scrise mai sus au fost cu caracter informativ, incercand sa explic faptul ca un set de difuzoare de 140-180 ron nu vor filtra exact, nu vor avea claritate, nu va avea sub 80 hz si poate niste peste 9000hz cum se intampla in majoritatea cazurilor.
salutare! _________________ Alpine CDA 9855r, DLS MS6A, DLS CA12, Dacia SuperNova. |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Vin Aug 26, 2011 5:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Mihai Cimpoeru a scris: | | Citeste mai sus ca nu eu am scris astea ! |
pe keddy il cheama mihai, scuze ca te-am bagat in confuzie |
|
| Sus |
|
 |
Bobolino
|
Trimis: Dum Aug 28, 2011 10:09 am Titlul subiectului: |
|
|
) si totusi si pentru mine un raspuns ? .. pentru ca nu am ce face daca imi iau componente , la mine dif sunt in bord nu sunt in portiere asa ca nu prea am spatiu, deci trebuie sa ma limitez la cele coaxiale . |
|
| Sus |
|
 |
|