|
|
|
Autor |
Mesaj |
sorini55
Data înscrierii: 07/Aug/2017 Mesaje: 5 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Aug 07, 2017 3:24 pm Titlul subiectului: Alegere difuzoare auto |
|
|
Buna ziua!
vreau sa schim difuzoarele pe usile din fata.
Player-ul instalat pe masina este JVC KD R771BT si nu folosesc amplificator suplimentar. Pentru difuzoare vreau sa aleg intre:
1. VIBE SLICK C5-V7 (eventual C5-V3)
2. HERTZ DIECI DSK 130.3
3. CRUNCH GTi 2,5C
4. HERTZ UNO K130
Imi place sa ascult muzica rock, nu ascult la volum ridicat.
Cer fidelitate pe intreaga gama de frecvente 50 - 20000 Hz
Un bass cald, fara acele lovituri ca de ciocan, obtinute de la difuzoare cu memebrane dure.
Va rog, din experientele dumneavoastra, o recomandare.
Multumesc anticipat. _________________ sorini55 |
|
Sus |
|
 |
Motanelul
Data înscrierii: 27/Ian/2015 Mesaje: 20 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Aug 08, 2017 2:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut, ce ceri tu se cam bat cap in cap .......vrei raspuns la 50 hz din difuzoare de 13 neamplificate....vrei bass cald .....vrei sa asculti rock dar sa nu ai kick....hmmmmm......nu cred ca ai plecat in directia corecta...
Daca vrei sa asculti corect iti trebuie amplfiicare....sa stii ca un sistem puternic nu trebuie neaparat sa fie ascultat tare ca sa iti arate ce stie...iar fidelitate nu vei obtine niciodata din cei 12w ai playerului... |
|
Sus |
|
 |
sorini55
|
Trimis: Mar Aug 08, 2017 5:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, ai dreptate, multumesc de raspuns.
Difuzoarele pe care le-am mentionat pot cobora pana la 60 Hz, este OK. Acesta este locasul, ptr difuzoare de 130 mm, si din motive obiective nu vrea sa modific.
Mai trebuie si usa insonorizata, si aici este o problema, difuzoarele sunt montate pe fata de usa (cea din plastic) si nu pe dublura din tabla ca la alte masini.
Aveam in vedere si amplificator, dar in pasi, pun intai difuzoarele. din aceasta cauza am intrebat numai de difuzoare. Eu sincer as opta pentru sistemul VIBE, are calota tweeter din matase si cred ca nu va suna strident.
Inca o data multumesc de raspuns si daca mai ai sugestii te rog sa mi le spui. _________________ sorini55 |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
sorini55
|
Trimis: Mie Aug 09, 2017 9:19 am Titlul subiectului: |
|
|
Cei 60 Hz sunt declarati de producator in caracteristicile tehnice ale difuzorului.
Sigur producatorul nu da si caracteristica raspunsului in frecventa al difuzorului unde, de exemplu, se poate vedea ca (la dif in discutie) incepand de la 100 Hz curba de raspuns devine liniara, la valori sub curba prezinta atenuari ajungand chiar la -10 dB.
Calitatile, fidelitatea, fiabilitatea unui difuzor depinde de foarte multi factori in special constructivi:
- calitatea magnetului, intensitatea, uniformitatea si constanta in timp a fluxului magnetic si plasarea exacta a bobinei pe directia campului magnetic;
- materialul carcasei bobinei, a rasinii de impregnare, rigiditatea si greutatea acesteia;
- diametrul bobinei, cu cat este mai mare cu atat interactioneaza cu un flux magnetic de intensitate mai mare.
- materialul si forma centrajului si suspensiei membranei
- excursia membranei
- amortizarea asigurata de suspensie a miscarii membranei la sfarsitul cursei utile;
- rezistenta opusa de centraj si suspensie miscarii imprimate de deplasarea bobinei in campul magnetic;
- materialul si textura membranei;
- unghiul conului membranei si forma generatoarei acestuia (liniara, logaritmica, exponentiala)
- Rigiditatea membranei;
- constructiv modul cum este realizata racirea bobinei, stiind ca rezistivitatea conductorului bobinei creste o data cu temperatura acestuia, implicit curentul consumat, deci cere o putere mai mare de la amplificator, si poate scadea si fidelitatea;
- constructia sasiului, sa fie rigid si sa aibe o masa mare asigurand stabilitatea planului de referinta de la care membrana oscileaza.
Asta ca sa ne referim strict la calitatea difuzoarelor. Sigur ca intregul sistem (preamplificator, modulul de prelucrare al sunetului, amplificatorul, conductorii, armonice din tensiunea de alimentare, suportul difuzoarelor) trebuie sa corespunda unui anumit nivel calitativ, iar interactiunea dintre componente sa functioneze corect (unele din caracteristicile difuzoarelor pot fi compensate de posibilitatile de reglare la celorlalte componente de sistem).
Nu am vorbit si despre t
Din aceste puncte de dedere, si coroborat cu experientele acumulate in timp de dumneavoastra, dorea un raspuns la intrebarea referitoare strict la difuzoare, pusa in primul post din acest topic.
"Pentru difuzoare vreau sa aleg intre:
1. VIBE SLICK C5-V7 (eventual C5-V3)
2. HERTZ DIECI DSK 130.3
3. CRUNCH GTi 2,5C
4. HERTZ UNO K130 "
Inca o data astept un raspuns pentru care va multumesc anticipat. _________________ sorini55 |
|
Sus |
|
 |
Motanelul
Data înscrierii: 27/Ian/2015 Mesaje: 20 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Aug 09, 2017 1:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu iti voi face nici o recomdare ,ce cauti tu nu va fi indeplinit nici pe departe de ce ai pus acolo.....si ca sfat uita-te un pic la ce inseamna FS si ce valori au difuzoarele amintite de tine....bass nu vei obtine NICIODATA din difuzoarele alese de tine .....medii poate.....
Un exemplu Dieci are fs pe woofer 81....se recomda sa pleci cu crossoverul de la 2xFS........ |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
sorini55
|
Trimis: Mie Aug 16, 2017 10:48 am Titlul subiectului: |
|
|
Citat: |
Nu prea are relevanta. 10 mașini, 10 tipuri uși diferite, 10 incinte cu litraj și ermetizare diferitĂŁ. Același difuzor poate suna mirobolant pe un Audi a4 dar execrabil pe a5. Vezi cazul midbassilor micro precision seria 5.
Multumesc de raspuns, a fost util. dupa criteriile de mai sus, posibilitatile playerului si constructia usii masinii (SANDERO) am ales:
- sistem mid range, tweeter, filtre cross0ver;
- con mid range din hartie (celuloza) presata pentru reproducere sunet cat mai naturala;
- centraj si suspensie de calitate (spuma presata)
- calota tweeter din matase pentru evitarea sunetelor stridente;
- SPL (sensibilitate) cat mai ridicata;
- banda de raspuns a sistemului (54 - 23 000 Hz) [FS=frecventa de rezonanta a unui difuzor=frecventa la care impedanta difuzorului este maxima, la masurare in aer) si poate varia functie de masa sistemului mobil, montaj, etc]
- posibilitati de adaptare pe usa masinii (D = 165 mm), inca o data multumesc VanIIa;
=VIBE SLICK 6C-V7=
Pe usile din spate a ramas JBL coaxial D=130 mm, 35W rms, 60 - 20000Hz, pe care le voi monta pe un inel adaptor astfel incat difuzorul sa iasa la suprafata fetei usii si nu ingropat ca acum ( conteaza f mult).
Dupa instalare suna exact asa cum mi-am dorit.
|
_________________ sorini55 |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|