Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Alegere difuzoare HELIX sau DLS. si mai nou SPL Dynamics
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
kmykze
Pasionat

Data înscrierii: 15/Ian/2008

MesajTrimis: Dum Mar 13, 2011 3:34 am    Titlul subiectului: Alegere difuzoare HELIX sau DLS. si mai nou SPL Dynamics Răspunde cu citat (quote)

Va salut,
vreau sa-mi schimb putin sistemul audio la opelasul meu astra G.
M-am decis deja sa iau http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/ALPINE/CDE-111RM/ pentru ca imi place cum arata, are destule functii si reglaje pentru urechea si priceperea mea si cel mai important un pret bunicel.
Acum partea mai grea, dupa cercetari si zeci de pagini de forumuri citite am ajuns la urmatoarele sisteme de difuzoare:

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Classic_B6A/
si
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/Dark_Blue_B62c/

Le-a auzit cineva pe amandoua? Pareri? pro si contra? Mentionez ca nu le amplific, usile vor fi insonorizate, o sa-mi bag un sub in portbagaj si deja am pe spate 2 Hifonics-uri coaxiale pe care le voi inlocui cel mai probabil cu varianta pe 13 a unui sistem dintre cele de mai sus.

Va multumesc si astept opinia Dumneavoastra.

L.E. Daca aveti alte recomandari in acelas pret (aproximativ) sunt deschis sugestiilor.

Ultima modificare efectuată de către kmykze la Mar Mar 22, 2011 3:10 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
kmykze
Pasionat

MesajTrimis: Lun Mar 14, 2011 12:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Au acelas pret aproape, le-a ascultat cineva???
Sus
leone
Priceput

Data înscrierii: 27/Feb/2007
Locație: Brasov

MesajTrimis: Lun Mar 14, 2011 2:59 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Helix am eu,sunt foarte ok,bine sunt amplificate dar sunt sigur ca isi fac bine treaba si pe player.DLS-urile sunt tot pe acolo.Daca iti pui subwoofer eu ti-as recomanda http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MB_Quart/Sisteme/Formula_FSA216/ nu se vor auzi la fel de tare ca si celalalte 2 modele dar vei avea parte de un sunet mai calitativ si de medii si inalte mai bogate.Daca esti din Bucuresti,mergi la sediul Be-loud si le poti asculta pe toate 3 pe masina ta.Asa poti decide singur care-ti plac.Ramane de vazut si ce au pe stoc pentru ca desi apar pe site e posibil sa nu le aibe.
Succes
Sus
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Lun Mar 14, 2011 10:05 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

le-am ascultat eu pe ambele

dls au
tweeter de 16mm din titan si
midbass cu membrana de carton

helix au
tw de 25mm cu membrana din matase si
midbass cu membrana din polypropylena

la inalte se vad diferentele clar, helixurile canta mai bine pe inalte si joase iar dls-urile canta mai bine pe medii (pe partea de joase e doar o mica diferenta)

totul depinde de genul muzical ascultat de tine
Sus
kmykze
Pasionat

MesajTrimis: Lun Mar 14, 2011 4:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am vazut ca Helix-urile au 85 DB, sicer am cautat Difuzoare cu SPL mai mare de 90 DB dasta le-am ales pe cele 2.
@ Pigoo si eu tot spre Helix inclinam.
Sus
kmykze
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mar 16, 2011 10:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am mai gasit ceva frumos, ce parere aveti de:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Infinity/REF_6520CS/

Cica sunt facute de Harman Smile
Sus
Tibitzu
Audiofil

Data înscrierii: 16/Feb/2009

MesajTrimis: Mie Mar 16, 2011 10:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu unul votez pentru HELIX...le-am ascultat si chiar mi-au placut...
Sus
kmykze
Pasionat

MesajTrimis: Vin Mar 18, 2011 3:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

M-am decis. Helix sa fie Smile

Cine ma poate ajuta si pe mine cu inele MDF pentru difuri de 16.5? Nu vreau sa iasa din usa sau ceva, sa fie ca cele din plastic de pe beloud dar din MDF.
Sus
kmykze
Pasionat

MesajTrimis: Dum Mar 20, 2011 8:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nimeni? Sad
Sus
kmykze
Pasionat

MesajTrimis: Mar Mar 22, 2011 2:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Intrebare intrebatoare, s-ar merita mai mult un SPL Dynamics SD-6.2 pe fata si un SD-5.2 pe spate? Spuneti-mi ca daca sunt mai bune sa le iau pastea sa nu fac vro prostie...

L.E. Amplificate si insonorizate (usile).

L.L.E. Nu le-a ascultat nimeni?

Uitati ce datasheet frumos au!

Crossover slope
12dB/oct
Frequency response
50 - 22 000 Hz
Magnet weight
10 oz
Mounting depth
66 mm
Mounting diameter
145 mm
Power handling RMS / max
80 / 160 W
Size
165mm ( 6.5" )
SPL (1W/m)
91 dB
Tweeter magnet
Neodymium
Tweeter size
25mm ( 1" )
Tweeter type
Silk dome
Woofer
Diecast basket Rubber surround
Sus
kmykze
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mar 23, 2011 11:32 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Plsss raspundeti-mi SPL Dynamics VS Helix pareri impresii voi ce ati alege? Vor fi amplificate cu un 4x100 si vreau SQ, stiu ca SPL sunt mai puternice insa nu ma deranjeaza sa tin amplifu la jumate numa sa seauda frumos.
Sus
Pigoo

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mie Mar 23, 2011 12:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

kmykze a scris:
......sa tin amplifu la jumate numa sa seauda frumos.

o gandire gresita
un amplif "tinut la jumate" nu inseamna neaparat ca poate face difuzoarele sa cante mai frumos decat pot ele . un amplificator trebuie reglat exact cum trebuie pentru difuzoarele alea... si atat .
Sus
kmykze
Pasionat

MesajTrimis: Mie Mar 23, 2011 2:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu vroiam sa zic asta, poate m-am exprimat gresit, vroiam sa zic ca nu tin neaparat ca difurile sa fie puternice, am vrut sa subliniez ca vor fi amplificate, pentru ca SPL-urile sunt mai puternice, vreau SQ (oarecum), vroiam sa stiu pareri de la cineva care le-a asculat pe amandoua.
Sus
keddy_net
Priceput

Data înscrierii: 27/Oct/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Mar 24, 2011 11:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pt helix si eu, e pacat daca insonorizezi si le lasi pe player. Playerul ti le gadila. Un amplif sh pt difurile astea se invarte undeva la 250ron. Apropo cu ce insonorizezi? Ai rezolvat cu inelele mdf ?
kmykze
Pasionat

MesajTrimis: Dum Mar 27, 2011 7:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da am rezolvat cu inelele MDF cu un coleg de pe forum.
Insonorizez toate 4 usile cu STP si amplific difurile cu un Peiying 4x120.

Proiectul o sa dureze ceva deoarece nu am toti banii si o sa le iau pe rand, lafel ma gandeam sa pastrez playerul original al masinii un VDO CDR500 si sa scot 4 iesiri din el pentru amplificator, este destul de bun.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum