| |
| Autor |
Mesaj |
soosy Pasionat
Data înscrierii: 16/Ian/2014 Mesaje: 68 Locație: Timis
|
Trimis: Joi Ian 16, 2014 1:27 am Titlul subiectului: Alpine?Ground Zero?sau tot Hifonics |
|
|
buna all
am si eu 2 intrebari daca puteti sa ma ajutati va rog...
in primul rand care din cele mentionate mai sus,sunt mai de calitate(woofer)
si mai apoi pareri despre seria D de la Alpine,as fi tentat sa cumpar un asemenea dif
momentan am un hifonics titan de 400 rms si as vrea un upgrade sa zic asa,si as merge pe Alpine
caut ceva 5-600w rms
rog sa ma ajutati,cu pareri,experiente si etc
multumesc _________________ music rulz...bass bass... |
|
| Sus |
|
 |
catageo_81 Pasionat

Data înscrierii: 23/Mai/2013 Mesaje: 77 Locație: ploiesti
|
Trimis: Joi Ian 16, 2014 9:59 am Titlul subiectului: |
|
|
| incearca un R-type de la Alpine, eu am unul pe 10'' si sunt foarte incantat de el |
|
| Sus |
|
 |
soosy Pasionat
|
Trimis: Joi Ian 16, 2014 8:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu m-am gandit la alpine 1222D...
oricum ideia ar fi daca este mai ok sa merg pe alpine sau hifonics ii mai bun sau chiar si Grounz zero...?! _________________ music rulz...bass bass... |
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
Data înscrierii: 18/Noi/2009 Mesaje: 414 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Joi Ian 16, 2014 9:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si un JBL P1222 ar fi o idee, un subwoofer destul de potent...
Pe Mac-ul tau sa stii ca se misca chiar foarte bine! |
|
| Sus |
|
 |
soosy Pasionat
|
Trimis: Joi Ian 16, 2014 10:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
| cynegeticos a scris: | Si un JBL P1222 ar fi o idee, un subwoofer destul de potent...
Pe Mac-ul tau sa stii ca se misca chiar foarte bine! |
sincer am 2 obiectii
in primul rand jbl nu imi pare mie in primele 3 pe lista,totusi merg pe alpine sau ground zero,cel mai rau caz raman la hifonics
mai apoi avand 400 rms,din cate am observat,nu isi are rostul schimbarea ca nu cred ca da randament mai bun decat hifonics in general si mai apoi ca si titan si modelul dat de tine
in principiu sunt in dilema cu alpine-ul daca merita,daca o fi mai ok
iar daca pica atunci clar un hidrogen de la gz sau next level de la hifonics(brutus....atlas..) _________________ music rulz...bass bass... |
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
|
Trimis: Joi Ian 16, 2014 11:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| soosy a scris: | | mai apoi avand 400 rms,din cate am observat,nu isi are rostul schimbarea ca nu cred ca da randament mai bun decat hifonics in general si mai apoi ca si titan si modelul dat de tine |
Este o diferenta uriasa fata de Hifonics-ul ala al tau clar in favoarea JBL-ului P1222, nu te lua dupa firma, acest model chiar a facut o impresie foarte buna atat calitativ cat si cantitativ!
Nu are nici o relevanta ca "are 400w rms", acest difuzor te asigur ca suporta 700-800w rms si canta fara nici o problema si la o putere dubla fata de ce declara producatorul! |
|
| Sus |
|
 |
soosy Pasionat
|
Trimis: Joi Ian 16, 2014 11:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
se poate nu contest
se poate ca fiind model mai nou de la jbl sa fie mai bun decat vechiul hifonics
eu ma refeream in special la brand
de altfel imi plac si mie jbl-uriile si mai ales la difuri pentru usi dar si wooferele,dar nu m-a surprins cum a facut-o alpineul(am auzit in golf4 la cineva si chiar suna excelent,un bass frumos curat,"adanc"....cum trebuie sa se auda calitativ)
si acest hifonics ce am suna ok,vibreaza tot,dar parca suna mai "gol" fata ce am auzit la alpine si acum cu asta sunt in dubiu(diferentele de putere nu era mare...alpine-ul fiind de 500 parca..) _________________ music rulz...bass bass... |
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

Data înscrierii: 03/Ian/2011 Mesaje: 487 Locație: Timisoara
|
Trimis: Vin Ian 17, 2014 1:00 am Titlul subiectului: |
|
|
| Eu nu as da p1222 pe nici o firma din alea 3.P1222 si seria WGTI sunt niste difuri superbe. |
|
| Sus |
|
 |
catageo_81 Pasionat

Data înscrierii: 23/Mai/2013 Mesaje: 77 Locație: ploiesti
|
Trimis: Vin Ian 17, 2014 8:44 am Titlul subiectului: |
|
|
| Am avut si eu P1222 si am ramas cu o impresie foarte buna. A trebuit sa renunt la el din cauza spatiului. |
|
| Sus |
|
 |
soosy Pasionat
|
Trimis: Vin Ian 17, 2014 11:39 am Titlul subiectului: |
|
|
| Bogdi24 a scris: | | Eu nu as da p1222 pe nici o firma din alea 3.P1222 si seria WGTI sunt niste difuri superbe. |
pe ce masina ai avut-p sau o ai?
din cate vad esti din tm,se poate sa aud si eu cum se comporta
nu am nimic inpotriva jbl....dar totusi eu zic ca ground zero si hifonics sunt cu mult peste ca si brand,acum depinde comparatia modelelor
de altfel,in mare ca oricum nu o sa ajungem la o concluzie ferma care ii top 3-5 branduri pentru woofere?ma refer la uz general,normal,nu de competitii(eu zica ca hifonics,gz,alpine si pentru restu de locuri ramase mb quart,helix,focal,jbl sau in phase).... _________________ music rulz...bass bass... |
|
| Sus |
|
 |
hexis Pasionat
Data înscrierii: 04/Noi/2013 Mesaje: 74 Locație: PLOIESTI
|
Trimis: Vin Ian 17, 2014 12:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
| soosy a scris: | eu m-am gandit la alpine 1222D...
oricum ideia ar fi daca este mai ok sa merg pe alpine sau hifonics ii mai bun sau chiar si Grounz zero...?! |
Hai sa te ajut eu.
am un Alpine swr-1222d un amplif dls ca23 cu 400w rms in punte.
incinta e una sealed dupa specificatii.
L-am luat second.
Pot sa spun ca are un bass superb.Puternic dar si de calitate.
Nu l-am pus in bass reflex ca deja e suficient.
Eu il recomand. |
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

|
Trimis: Vin Ian 17, 2014 12:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
L-am auzit la un prieten pe un Logan.Era un sealed.S-a auzit comparativ cu un Type-R mai precis,cu mai multa tonalitate,dar nu la fel de tare.
Nu exista cel mai bun woofer sau cel mai bun brand.Calitatea lui e direct proportionala cu folosirea de catre consumator.Mie de exemplu poate sa imi placa cum suna un SAL(sa zicem) si tie nu.Eu pot sa imi iau Morel Ultimo 12(un difuzor arhicunoscut ca fiind pure SQ) si sa-l amplific cu 4x50w dinaia:Shark,Tornado,Hurricane sau eu mai stiu ce amplificatoare de 2 lei.
Si chestia cu "haha are 400 de w RMS",prefer sa am un difuzor ce abia trage 400 de w si suna,decat unul care bagi watti in el si te chinui sa scoti decibeli.
Alpine am avut 3 serii de ele.Mi-au placut toate,sunt difuzoare bune.Ground Zero am ascultat doar un Hidrogen de 15.Se auzea bine.Hifonics inafara de amplificatoare stau destul de slabut.Ground Zero nu stiu,aici nu am ascultat nici unul.
Alegerea sta in mainile tale si tine de gusturile fiecaruia. |
|
| Sus |
|
 |
cynegeticos Priceput
|
Trimis: Vin Ian 17, 2014 1:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Depinde mult de amplificare si de incinta la amandoua din ele...
Am putut sa fac o oarecare comparatie intre swr 1222 si P1222 si din punctul meu de vedere (strict auditiv) mi s-a parut mult mai ok P-ul.
Oricum, amandoua sunt foarte ok in price range-ul lor, oricare dintre astea doua sunt un best-buy! |
|
| Sus |
|
 |
Bogdi24 Priceput

|
Trimis: Vin Ian 17, 2014 1:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Si eu am avut aceasi concluzie in legatura cu P1222 comparativ cu SWR.Bune difuzoare. |
|
| Sus |
|
 |
soosy Pasionat
|
Trimis: Lun Ian 19, 2015 12:11 am Titlul subiectului: |
|
|
dupa atata timp revin cu informatii
intre timp am luat un alpine type r
tot ce pot sa zci este ca sunt niste difuri ok,cu un bass profund si destul de tare
calitate as putea zice
chiar prea tare pentru masina mea,dupa aprox jumate de an am renuntat intrucat aveam nevoie si de alte investii(insonorizare...)si nu am vrut sa ma implic chiar asa
acum o sa fac o oarecare downgrade si merg pe max 3-400 w rms...insa nu stiu care ar fi mai ok jbl,mtx,pioneer sau hifonics
toate astea doar de la mama lor cu incinte originale sa zic asa _________________ music rulz...bass bass... |
|
| Sus |
|
 |
|