|
Autor |
Mesaj |
catalin34
Data înscrierii: 08/Apr/2016 Mesaje: 18
|
Trimis: Dum Ian 28, 2018 7:10 pm Titlul subiectului: Amplificare 4 boxe |
|
|
salutÂ
am si eu nevoie de un pic de ajutorÂ
am un logan echipat cu:Â
2 JBL GTO938, 15X23 cm, 3 cai, 100WÂ
2 JBL GTO628 16cm 2 cai 70wÂ
1 Pioneer deh s3000btÂ
1 amplificator jensen invader 4000Â
poate cineva sa imi zica daca am nevoie pentru aceste boxe sa trec prin statie?Â
sau casetofonul poate sa le duca la putrea lor ?Â
si inca un mic ajutor despre cum ar trebui sa leg boxele la amplificator si ce intrari/iesiri sa folosesc ? o schema m-ar ajutaÂ
ma intereseaza ca boxele sa se auda cat mai clar cat mai putin distorsionat la volum cat mai mareÂ
si inca o chestie cand bag boxele la intrarea de rear nu se aud decat daca dau din setari subwoofer on daca e off nu se aude nimic asta e normal sau e defect al casetofonului ?
|
|
Sus |
|
 |
dieselstorm Pasionat

Data înscrierii: 22/Dec/2017 Mesaje: 127 Locație: Ialomita
|
Trimis: Dum Ian 28, 2018 10:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Player-ul nu duce nici jumatate din puterea lor. Pana aproape de jumatatea volumului vor suna ok dar dupa vor incepe distorsiunile si stresezi difuzorul.
Legi prin cabluri RCA (dublu ecranat de preferat) amplificatorul la player, apoi pui fiecare difuzor pe canalul lui (+ si -), asta in cazul in care il ai deja legat la baterie si masa pusa corect.
Sa inteleg ca le-ai pus deja pe amplificator din moment ce le-ai legat la rear? E normal sa se auda numai cand pui pe on pentru ca acolo se leaga subwoofer-ul (prin statie evident), daca ai doar o pereche de pre-out-uri in spatele player-ului.
Daca nu gresesc, amplificatorul e cam slab pentru difuzoarele alea (pentru toate 4). Eventual poti amplifica cu el doar JBL-urile GTO628, dar in cazul asta nu vei avea un sunet echilibrat daca lasi ovalele legate la player si nu renunti la ele.
Atasez mai jos o poza cu specificatiile amplificatorului.
Description: |
|
Filesize: |
68.79 KB |
Viewed: |
342 Time(s) |

|
_________________ Quality over quantity. |
|
Sus |
|
 |
catalin34
|
Trimis: Lun Ian 29, 2018 9:14 am Titlul subiectului: |
|
|
Sa inteleg ca teoretic trebuie sĂŁ iau 2 Y rca sa le bag in casetofon la front L si R sa plec din Y L Ăźn L fata L spate si din Y R Ăźn R fata R spate.
Si su toate astea nu duce amplificatorul puterea boxelor.
Dar nu poti iesi in nici un fel cu fiecare boxĂŁ pe partea ei sa pot lucra cu feederul nu? BĂŁnuiesc cĂŁ nu ma pot lega la ieșirea de boxe (nu rca ci mufa de boxe)a casetofonului Ăźn amplificator
|
|
Sus |
|
 |
dieselstorm Pasionat

Data înscrierii: 22/Dec/2017 Mesaje: 127 Locație: Ialomita
|
Trimis: Lun Ian 29, 2018 11:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Da, trebuie sa te duci cu L de la player la L de la amplificator, la fel si cu R.
Asa cum am zis mai sus, ar suna ok doar pe cele de 70w.
Nu face improvizatii. Dif-urile se leaga la statie cu plusul de la dif la plusul de pe canalul statiei si minusul la fel, la minusul respectiv de pe acelasi canal.
_________________ Quality over quantity. |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Lun Ian 29, 2018 12:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ai 2 perechi de rca, nu ai nevoie de Y, doar de 2 cabluri RCA. Mai studiazĂŁ manualul din player.
50w sunt ~ok. Depinde de preferințe... Ăn mod normal nu este de ajuns dar sunt șanse ca la final sa fi mulțumit. ProbeazĂŁ apoi trage concluziile.
_________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
Sus |
|
 |
catalin34
|
Trimis: Lun Ian 29, 2018 9:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am atasat 2 poze eu asa vad logica poate sunt eu batut in cap
Din moment ce pe casetofon scrie f adica front r/sw adica rear/subwoofer nu ar trebui sĂŁ scoatĂŁ si pe rear ?
Pe rear scoate doar dacĂŁ activez subwooferu sau are vre-un defect player?
|
937.36 KB |
308 Time(s) |

|
|
841.62 KB |