|
Autor |
Mesaj |
hash
Data înscrierii: 03/Mar/2016 Mesaje: 19
|
Trimis: Joi Mar 03, 2016 6:51 pm Titlul subiectului: Aplif + boxe - pareri |
|
|
Salutare tuturor!
Sunt nou pe aici si cam nestiutor, asa ca va rog sa nu radeti prea tare daca zic tampenii
Vreau sa fac o imbunatatire sistemului audio al masinii recent cumparata, dar:
- nu vreau sa instalez subwoofer (cel putin nu deocamdata)
- nu vreau sa schimb cablaria
- nu vreau jdemii de watts
- nu vreau sa instalez un amplif sub scaune sau in portbagaj
Vreau sa obtin o imbunatatire a calitatii sunetului. Sistemul audio OEM este suficient de lesinat asa incat cred ca orice as face, voi beneficia de o crestere substantiala a calitatii. Sistemul audio OEM este compus acum din:
- HU despre care nu stiu mai nimic (putere, etc)
- boxe fata + tweetere (probabil niste componente de 2 lei) - 16.5cm
- boxe spate (probabil niste coaxile de 1 leu) - 16.5cm
In principiu, ce as vrea sa fac este:
- sa instalez un amplif compact 4 channels de tipul Pioneer GM-D1004 sau Alpine KTP-445U. Astea sunt suficient de mici incat sa incapa undeva in bord, in spatele head unit-ului OEM. Au amandoua 4x45W RMS
- sa schimb difuzoarele fata si spate
Pentru difuzoare m-am gandit la:
- Mac Audio Revolution X 2.16 (80W RMS) sau Mac Audio Performance X 2.16 (100W RMS) - pentru fata
- Mac Audio Revolution X 16.2 (70W RMS) sau Mac Audio Performance X 16.2 (80W RMS) - pentru spate
Intrebarea ar fi: vor merge ok difuzoarele astea de 80-100W RMS impinse de 45W RMS de la amplif? Sa pun difuzoare de putere mai mica? Sau mai bine zis, daca nu vreau sa-mi sara geamurile (adica un volum pana pe la jumatate) voi avea o calitate ok cu ceva bas si ceva inalte?
Merci tuturor pentru orice sfat.
H
|
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
Sus |
|
 |
hash
|
Trimis: Vin Mar 04, 2016 10:12 am Titlul subiectului: |
|
|
salut! masina e un Hyundai Tucson 2015. Playerul nu-l schimb, d-aia ma gandesc sa cresc puterea cu mini-ampliful ala...ce crezi de difuzoarele alea? sunt decente? puterea RMS e prea mare fata de ce trimite ampliful de 4x45W?
|
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
hash
|
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Vin Mar 04, 2016 1:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Amplif ala ktp de la alpine e pt playere alpine si nu ai cum.sa.l pui pe playerul tau.
Eu prima data am schimbat dif si le.am pus pe player stock si am constatat ca se aude mult mai bine. Poti sa faci si u la fel in prima faza. Daca tot nu vei fi multumit e clar ca trebuie sa schimbi.si playerul. Daca te incapatanezi sa nu.l.schimbi.atunci nu mai avea pretentii de sunet bun
Si sunet bun nu obtii cu mac. Eu m.as uita la focal..hertz..helix..dls..iar jbl sa zic asa minimul minimului.
_________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
Sus |
|
 |
hash
|
Trimis: Vin Mar 04, 2016 1:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
merci alecspc! si merci VaniIIa!
de alpine KTP stiu ca e facut in principiu pentru playere Alpine, insa vad ca au si o varianta 445U (Universal) care zice-se poate fi conectat la orice player. La fel pare sa fie si cu Pioneer.
Ok, m-am linistit cu Mac-urile crezi ca fac treaba cu difuzoarele alea JBL (sau alte marci din cele pe care le-ai mentionat tu) daca pun de 2Ohms pe playerul stock? 'Storc' mai mult din player sau nu-i nicio diferenta daca difuzoarele sunt 2 sau 4Ohms?
Playerul stock nu as vrea sa-l schimb ca e cu ecran de 8'', navigatie, etc...d-aia ma tot gandesc ce-as putea face sa imbunatatesc sunetul fara sa intervin prea mult.
|
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Vin Mar 04, 2016 1:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu suntem ĂÂźn mĂÆsurĂÆ sĂÆ-Ăâși dĂÆm sfaturi ĂÂźn legĂÆturĂÆ cu acel mini amp "minune" deoarece nimeni de pe aici nu-l deĂâșine, din cĂÂąte Ăâątiu eu.
CumpĂÆrĂÆ acum niĂâąte difuzoare bune, nu te mai uita la impedanta, singurele care chiar sunt pe 2 ohmi sunt k2 power 165 kr2 in rest e puĂâșin marketing. DacĂÆ pui 2 ohmi pe player se supra ĂÂźncĂÆlzeĂâąte Ăâąi existĂÆ posibilitatea sĂÆ-l arzi. A mai fost cineva cu problema asta pe Pioneer cĂÂąnd ii de ĂÂźncingea rĂÆu Ăâąi se oprea.
DecĂÂąt sĂÆ iei cutiuta aia scumpĂÆ mai bine aĂâątepĂâși sĂÆ iasĂÆ electrica maĂâąinii din garanĂâșie Ăâąi pui amp. BĂÆnuiesc cĂÆ ĂÆsta e motivul pt. care nu vrei sa sĂÆ umblii deĂâąi am impresia ca cĂÆ Ăâąi schimbarea difuzoarelor duce la anularea ei atĂÂąta timp cĂÂąt nu sunt montate la ei ĂÂźn service Ăâąi agregate ĂÂźn acelaĂâąi timp.
_________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg
Ultima modificare efectuată de către VanIIa la Vin Mar 04, 2016 2:18 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
hash
|
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Vin Mar 04, 2016 4:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu sunt f multumit de ele..au si bass. Inalte metalice asa cum prefer eu.
dif.de pe spate sunt.jbl cica sunt pe 2ohmi dar le.am masurat si au 4ohmi. si alti colegi de forum le.au avut si masurat si tot 4ohmi le.au dat si lor.
Ca dif ar ma fi hertz dieci merg cel mai bine pe player..helix blue..sunt care au si helix.espirit pe player si sunt ff multumiti. Helix espirit daca ai putea sa pui pe fata ar fi bine..suna fff bine. Daca vrei un sunet doar decent spre bine.ai dieci..auditor..seria blue.de la helix. depinde de.banii dispusi
_________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
hash
|
Trimis: Vin Mar 04, 2016 5:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
uh...acum cand ma hotarasem si eu ce sa cumpar, imi ziceti ca focalurile alea au inalte metalice din ce am citit pe net, lumea nu se plange de inaltele focal-urilor.
|
|
Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
dragosdls Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2013 Mesaje: 354 Locație: Prahova
|
Trimis: Sâm Mar 05, 2016 9:18 am Titlul subiectului: |
|
|
O alta optiune este dls b6a. Au un sound "domol" si chiar stiu sa cante. Problema este ca player-ul de fabrica nu te ajuta prea mult.
_________________ Kmm361, Dls A4, Micro-Precision 7.16, 5.8 |
|
Sus |
|
 |
|