|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Professional
Data înscrierii: 10/Oct/2008 Mesaje: 6 Locație: Baia Mare
|
Trimis: Vin Oct 10, 2008 11:27 am Titlul subiectului: Audio Logan (claritate inainte de toate) |
|
|
Buna-i ziua...
Am sa intru direct in subiect. Pe masina din dotare un Logan 1.5 DCI (desi nu prea coonteaza motorizarea), pana in momentul de fata am urmatoarele componente audio:
Player - Panasonic CQ-C1312NW (4 X 50W MOS-FET)
http://www.carsound.ro/product_info.php?products_id=534
Boxe fata - Sony XS-F 1325 (cam nasoale parerea mea)
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/SONY/XS-F_1325/
Bun, sa reluam un pic problema... Dorinta mea este sa obtin in masina sunet clar, fidel, natural, ca atunci cand de exemplu asculti o piesa de la Iris sa se auda cat mai multe instrumente si anume reproducerea sunetelor cat mai aproape de natural (asta ar fi ideal), de aceea as urmarii acoperirea unei benzi cat mai largi de frecvente (asta mi se pare cel mai important si determinant in alegerea noilor componente) si nu neaparat VOLUM XXL pt. ca vreau sa ascult eu, nu toata strada.
Daca arunci o privire rapida pe acest site poti sa observi foarte usor un sistem ideal pt. ceea ce doresc eu si anume:
Fata - http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Panasonic/CJ-DA1323N/
Spate - http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Panasonic/CJ-DA1733N/
Raspuns in frecventa extraordinar, putere muzicala buna, SPL de exceptie, asta in cazul in care specificatiile tehnice ar fi foarte reale, testate si garantate, ceea ce eu personal ma cam indoiesc... de aceea deocamdata nu vreau sa fac eu primele propuneri, desi as avea cateva, deci cer parerea avizata a celor care au ascultat, testat, etc...
A si foarte important. Nu as vrea amplificator + sub ca in curand urmeaza "copil" si treaba cu portbagajul se complica (carucior, tricicleta, poseta nevestiiiiiiiiii, etc, cei care cunosc stiu despre ce vb ), iar legat de buget nu as putea sa spun ceva foarte exact, oricum in jurul a 600 - 700 RON, pt. ca oricum nu am sa cumpar tot sistemul din prima ci pe rand.
OK, in speranta fructificarii acestui forum cu mai multa stiinta si experienta va multumesc anticipat celor care vor pune osul acestui subiect.
Have a nice day... |
|
| Sus |
|
 |
moga_mihai Priceput
Data înscrierii: 19/Iul/2007 Mesaje: 685 Locație: Bucuresti !
|
|
| Sus |
|
 |
Professional
|
|
| Sus |
|
 |
AlexBanu Priceput

Data înscrierii: 18/Iul/2008 Mesaje: 402 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 10, 2008 4:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am ascultat ambele seturi de difuzoare dar nu pe acelasi player.
Cele de la Helix le-am ascultat pe un Alpine CDE-9843 si sunau destul de ok mergeau cam 3/4 din volum fara distorsiuni.
Cele de la DLS le-am ascultat pe un Clarion DXZ588RUSB si cam pe la 23 volum din 35 incepeau distorsiunile.
Vorbesc numai de dif pe 16.5. Nu are rost sa pui difuzoare si spate daca pui un sistem componente fata si mai ales daca il si amplifici chiar si cu un amplif ieftin gen MacAudio MPX2500. Te incadrezi in 10 mil daca iei un set de componente 16 pt fata, inele de MDF, amplif, si un player decent. NU sh daca iti mai raman bani si pt un kit de cabluri.
Cred ca ar tb sa le asculti pe aman2 ca e vb de gusturi. Mie unul imi place setul de la Helix dar parerile sunt impartite. _________________ Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD |
|
| Sus |
|
 |
Professional
|
Trimis: Vin Oct 10, 2008 5:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiu de ce sustineti ideea de a pune boxe doar pe fata, mie mi se pare ca in acest caz pe locurile din spate nu se mai aude chiar ce ar trebuii si mai mult de atat unde mai e chestia cu distribuirea egala a sunetului?!?
Boxe de 16.5 pe fata nu as vrea sa-mi pun deoarece nu vreau sa "scobesc" in usa sau sa pun inele MDF, mi se pare cam inestetice, as dori sa las pe usi aceasi aspect, acoperit de grilajul din fabrica. De aceea optam pt boxe de 13 pe fata, desi ma tem ca nu prea voi simtii diferenta fata de cele pa care la am acum
Mai astept pareri si discutii... |
|
| Sus |
|
 |
Professional
|
Trimis: Mar Oct 14, 2008 10:03 am Titlul subiectului: |
|
|
Alte pareri, nimik?!?
Astept unele pareri si de la alti useri care au logan (sau nu) si care au sau au ascultat un sistem amplificat doar de HU.
UP! |
|
| Sus |
|
 |
Vladutz Priceput
Data înscrierii: 11/Iul/2006 Mesaje: 493
|
Trimis: Mie Oct 15, 2008 4:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
In conditiile in care vrei un sunet cat mai natural, dar cu restrictiile specificate de tine (fara inele, fara decupari, buget, etc) recomandarea mea in bugetul stabilit este urmatoarea:
Sistem fata - MbQuart FSA213 - 314.9Lei, detalii la http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MB_Quart/Sisteme/Formula_FSA216/
Coaxiale spate - MbQuart FKA113- 199.9Lei, detalii la http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MB_Quart/Coaxiale/FKA_113/
Ca sa te lamuresc pe scurt legat de afirmatiile care s-au facut pe topicul tau, iata cateva aspecte demne de luat in seama:
1. Problema 16.5 pe inele de MDF - clar un difuzor de 16.5cm fixat pe inel de MDF va suna mai bine decat unul de 13cm fixat pe suportul de fabrica. Cu toate astea, in conditiile in care nu vrei sa modifici nimic la usa, poti merge fara probleme pe un sistem de 13cm.
2. De ce doar boxe pe fata? Pentru ca la un concert, orchestra, solistul, MUZICA vin din fata. Este vorba despre corectitudinea reproducerii inregistrarii, care poate fi compromisa de montarea unor difuzoare spate. Repet, si te rog sa retii, nu este vorba neaparat despre placerea resimtita la ascultare ci de corectitudinea pasajului ascultat in raport cu ceea ce a fost inregistrat. AlexBanu, cu ceva trecut prin competitiile de car-audio de pe meleagurile noastre, ti-a propus varianta corecta. Intr-adevar, amplificarea unor difuzoare de calitate montate pe fata va genera rezultate, in opinia mea, superioare celor generate de difuzoare fata/spate duse de player.
3. Radio-CD. Difuzoarele pot suna bine pe player-ul pe care il ai, insa in mod sigur alegerea unui radio-cd superior din punct de vedere calitativ (studiaza ofertele Alpine, Clarion si Pioneer) va genera un plus de calitate al auditiei.
In speranta ca te-am lamurit, inchei aici. Pentru alte intrebari iti stam la dispozitie aici, pe forum, sau la numerele de pe site. |
|
| Sus |
|
 |
Professional
|
Trimis: Mie Oct 15, 2008 7:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vladutz, ai multa dreptate in ceea ce ai zis si acum am inteles de ce doar boxe pe fata.
Pana la urma am facut o alegere, nu stiu cat de buna va fi ea dar le-am cumparat deja, am luat doua perechi de http://www.dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_50 am incercat si cu minim de modificari au sa intre si pe fata (desi trebuie sa renunt la ornamentu original), asa ca am sa le montez chiar Sambata si am sa vin cu impresii despre sistem.
Apreciez efortul depus de cei care au participat pana in prezent acestui nou topic si va multumesc.
Have a nice day. |
|
| Sus |
|
 |
Vladutz Priceput
|
Trimis: Mie Oct 15, 2008 7:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Alegerea ta nu e rea deloc, cu o singura mentiune. Pe spate ai cam dat degeaba banii pe sistem, pentru ca tweeterele din sistem pe spate nu ajuta nimanui (pasagerii locurilor spate nu vor percepe o diferenta sensibila fata de difuzoare coaxiale iar nu in fata clar nu vei percepe vreo diferenta in cazul masinii tale; la alte masini poate fi mai rau, in sensul ca vei percepe o diferenta, dar in sens negativ). Cu investitia in 2xB6 ai fi putut merge pe un sistem C6 si un set de coaxiale spate gen 126 sau 226, sau, fara modificari 125 sau 225.
Totusi, daca ai achizitionat B6, iti sugerez sa ai mare grija la montajul difuzoarelor fata intrucat fixarea lor fara inele de MDF va avea ca rezultat un sunet muuuuuuult sub ce pot aceste difuzoare. De fapt, orice difuzor de 16.5cm fixat pe Logan fara inele MDF va suna net inferior unuia similar de 13cm datorita fixarii neadecvate (fixare pe fata de usa). Ia in calcul confectionarea sau achizitionarea pana la data montajului a unui set de inele intrucat ar fi pacat sa nu te bucuri de difuzoare la adevarata lor valoare. |
|
| Sus |
|
 |
Professional
|
Trimis: Mie Oct 15, 2008 8:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vladutz, eu m-am gandit ca am sa las acea protectie de plastic pe care o are loganul pe fata (ca sa nu ajunga apa la difuzor), doar ca am sa mai tai din chestiile de pe margine ca sa intre perfect in locas + ca difurile se monteaza cu acel capac sub laterala difuzoruui si apoi se pune grilajul, astfel marginea de la capac + marginea de la plasticul de protectie vor avea o grosime de circa 5 - 6 mm si deci difuzorul nu-l voi monta direct pe fata interioara de usa, consideri ca mai e nevoie si de inele de MDF in acest caz sau e deajuns sa le prind doar asa.
Mercik... |
|
| Sus |
|
 |
Vladutz Priceput
|
Trimis: Mie Oct 15, 2008 9:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Sincer, recomandarea mea ramane la montajul cu inele MDF. Incearca eventual maniera ta de montaj si, in cazul in care nu esti multumit de sunet, incearca si un montaj pe inele de MDF. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|