Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Bass reflex sau incinta inchisa?
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
ksi

Data înscrierii: 23/Dec/2006

MesajTrimis: Sâm Dec 23, 2006 12:14 am    Titlul subiectului: Bass reflex sau incinta inchisa? Răspunde cu citat (quote)

Am o statie sony care scoate 170W rms in punte pe 4 ohm si o lada de bass reflex cu difuzor JBL GT4 12. Din cate am citit volumul ar trebui sa fie de 64 L dar la mine este mai mare~85-90 L (28 L incinta inchisa partea cu magnetu si restul pana la ~85-90 incinta unde este aerisirea ). Ceea ce ma deranjeaza la lada mea este volumul mare + GPL = porbagaj nimic. Crying or Very sad plus ca nu stiu exact cum ar trebui sa se auda dar imi vibreaza toata masina. M-am gandit sa tai din lada mea si sa las doar partea cu incinta inchisa ca are fix 28 L cat trebuie. Intrebarea este care e diferenta la sunet intre cum am acum si cum ar fi daca tai si las doar incinta inchisa? Pe mine ma intereseaza bass dar fara sa imi vibreze masina (VW jetta) asa tare. Merci,
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Sâm Dec 23, 2006 12:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tu ai cutie band pass din ce am inteles care e facuta total aiurea.
fa un bass reflex adica cutie cu aerisire de 65 de litrii si gata.
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Sâm Dec 23, 2006 12:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca ai 28lirtrii volum interior atunci poti sa folosesti linistit cu rezultate multumitoare si cu putin spatiu ocupat.daca consideri ca nu se aude suficient de tare atunci faci incinta bassreflex de ~65litrii.cauta pe forum ca ai un fisier .pdf cu specificatiile lui GT4 12.
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Sâm Dec 23, 2006 1:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da, si eu la bandpass ma gandesc citind ce zici tu.. Si imi inchipui ca suna total aiurea daca incinta nu a fost facuta special pentru acest difuzor.
Cea mai ieftina solutie e sa tai partea mai mare si sa lasi difuzorul la vedere cu incinta inchisa in spate. Va suna ceva mai incet dar muuult mai corect. Si volum de 28l pentru sealed mi se pare foarte bun, mai ales ca nu ai prea multa putere din statie.
daca nu vei fi multumit de volum, singura solutie e sa faci o alta incinta, bass reflex de data asta (adica cu port prin care sa "respire"). Bass reflex in general suna si mai corect decat bandpass, si mai tare decat sealed.
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Sâm Dec 23, 2006 6:20 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu consider ca acea laga, sa o folosesti la cu totul altceva, si sa-ti faci direct saled, deoarece va suna, zic eu, exact cum vrei tu. vei simtii acel bass, nu-l vei auzii, asta e diferenta intre saled si bass reflex

plus ca vrei spatiu!!
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Dec 23, 2006 7:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Audi_A6 a scris:
vei simtii acel bass, nu-l vei auzii, asta e diferenta intre saled si bass reflex

mare tampenie zici... Laughing
afla ca in cincinta bas reflex coboara mai jos in frecventa si obtii si cam 3db in plus fata de incinta inchisa.
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Sâm Dec 23, 2006 8:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O&g, incintele inchise coboara virtual oricat in frecventa. Doar ca redau acele frevente mult mai incet. In schimb, incintele bass-reflex sunt defapt un filtru subsonic, ele reducand in db frecventele de sub frecventa de tunare. (nr db / octava este determinat de cat de aproape este frecventa de tunare de frecventa de rezonanta a difuzorului Fs),

Ceea ce este adevarat e faptul ca incintele bass-reflex se aud mai tare decat cele inchise, asta pana in frecventa de tunare dar mai jos de acolo lucrurile se inverseaza.

Ksi, e solutie f buna daca ai reusi sa folosesti partea de 28L ca incinta sealed.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Dec 23, 2006 11:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Silviu a scris:
O&g, incintele inchise coboara virtual oricat in frecventa. Doar ca redau acele frevente mult mai incet

stiu Laughing
poate nu m-am exprimat eu perfect,trebuia sa zic ca incintele inchise nu coboara la fel de liniar in frecventa ca cele in bas reflex...asa e bine Rolling Eyes ?
Sus
Sociopatul Tandru
Pasionat

Data înscrierii: 20/Dec/2006

MesajTrimis: Lun Dec 25, 2006 4:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

O incinta inchisa e mult mai liniara decat una vented.Sunetul este mult mai exact, mai precis mai placut.
Excursia difuzorului e mai bine controlata, e mai usor de realizat. Oricat faci tu incinta aia dupa specificatii si executi si portul de bass niciodata nu o sa obtii o treaba cum trebuie daca nu ai deja cutia preparata de producator.

Fa-ti o incinta inchisa ca mergi la sigur cu ea si o sa fii multumit.
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Lun Dec 25, 2006 1:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de unde stii ca nu se pot face incinte mai bune decat cele ale producatorului?
se pot face chiar mai liniare decat cele ale producatorilor pentru ca majoritatea avand cutii mici le acordeaza sus in frecventa.
cat despre incintele inchise sunetul nu are delay , dar asta nu inseamna ca sunt liniare.
liniaritatea inseamna sa redea gama de frecventa 20-60hz la acelasi nivel sonor.
un subwoofer bun trebuie sa redea 20 de hz cu aceasi intensitate cu care reda 60 de hz.
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Lun Dec 25, 2006 1:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

alooo ... nu o dati in "Diverse" ... ca nu se mai intelege nimic.
Sus
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 6:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g a scris:
Silviu a scris:
O&g, incintele inchise coboara virtual oricat in frecventa. Doar ca redau acele frevente mult mai incet

stiu Laughing
poate nu m-am exprimat eu perfect,trebuia sa zic ca incintele inchise nu coboara la fel de liniar in frecventa ca cele in bas reflex...asa e bine Rolling Eyes ?

incintele inchise au o panta de coborare de 12db/oct sub frecventa de rezonanta si cele bass reflex de 24db/oct ! acum masina in general are o panta de ridicare de 12db/oct sub 50-60Hz adica pe unde e si rezonanta la majoritatea incintelor inchise ...

acum care ziceai ca e mai liniara ? Laughing eu cred ca cea inchisa ....

cred ca vorbim de incinte in masina ! altfel situatia se schimba ... in camera tot mai bun e un bass-reflex e mai liniar Smile

pe masini hatchback suna beton cele inchise ! pe sedanuri mai putin .... duc lipsa de SPL Crying or Very sad
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 11:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu am zis ca nu COBOARA in frecventa asa liniar, adica frecventele f joase, probabil sub ~35hz, sunt mai atenuate in incinta inchisa decat in br.
Smile
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 7:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

baubau a scris:

un subwoofer bun trebuie sa redea 20 de hz cu aceasi intensitate cu care reda 60 de hz.

sa-mi zici si mie cand descoperi acest subwoofer... Eu as zice mersi pentru unul liniar pana la 30 Hz Smile Hehe... de ce credeti ca s-au inventat DPS-urile si egalizatoarele parametrice?
Sus
baubau
Audiofil

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 8:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

T9512-44 intr o incinta de 70 de litrii acordata la 20 de hz din grafic arata ca e liniar pana la 20 de hz.
am dreptate?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum