Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Boxe Active vs. Pasive
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa

Autor Mesaj
marius_blue

Data înscrierii: 19/Aug/2011
Locație: Hunedoara

MesajTrimis: Vin Aug 19, 2011 7:15 pm    Titlul subiectului: Boxe Active vs. Pasive Răspunde cu citat (quote)

Salutare!!!
Am si eu o nedumerire si va rog sa ma ajutati! Nu ma pot decide... Vreau sa ma apuc de sonorizat evenimente(majorate, botezuri, nunti-mai incolo) si nu pot sa ma decid in ceea ce priveste sistemul de sonorizare pe care sa-l cumpar! Voi ce propuneti? Boxe active sau pasive+amplificator?
Nu ma intrebati de buget, va rog...
Daca mai este vreun topic asemanator, indrumati-ma spre el, va rog...
MS!!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
JARRELL
Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Vin Aug 19, 2011 7:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Boxe pasive + amplif; cand ai de facut reglaje ce vei face? Te duci de fiecare data la boxa? E mai ok sa ai amplificator la pupitru!
Sus
marius_blue

MesajTrimis: Vin Aug 19, 2011 10:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Deci 1-0 pt. pasive... Very Happy
Sus
marius_blue

MesajTrimis: Mie Aug 24, 2011 12:24 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La pasive ramanem...
Ce ziceti de setul acesta?http://www.soundcreation.ro/sisteme-complete-de-sonorizare-cid104_1590/dynacord-xa-2-id7470.html
Merita?
Sus
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mie Aug 24, 2011 1:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

55 454.00 ron ????????
pai cu banii astia..........................
Sus
JARRELL
Audiofil

Data înscrierii: 23/Mar/2011
Locație: TG JIU

MesajTrimis: Mie Aug 24, 2011 8:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cam tot ce a scos Dynacord isi merita banii, deci si acestea! La pretul lor te-ai uitat cu atentie? Very Happy
Sus
Bibanu

Data înscrierii: 18/Mar/2011

MesajTrimis: Vin Aug 26, 2011 12:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut. si eu ma ocup cu asa ceva am facute 2 clone dupa 2 basi de la dynacord si 2 topuri fr difuzor de 15 si driver de 1. Sunt multe amanunte care trebuie puse la punct. in primu rand pe ce fel de evenimente vrei sa mergi. decat sa dai atatia bani pe sistemu xa sau cobra ti le poti face singurel. te ajut cu planurile. tre sa te decizi ce difuzoare vrei. daca vrei sistem asemanator cu cel xa iti trebe un difuzor capabil sa lucreze in incinta planar basii de la xa sunt fx20 si sunt planari iar topurile sunt hornuri fx12 nu orice difuzor se descurca. tre sa iei in considerare si filtrele pt medii inalte. neaparat un crossover pt basi cu highpass lowpass. amplificare sanatoasa 1 pentru basi 1 pentru topuri, mixer, crossover am precizat....daca mai vrei detalii contacteaza'ma
Sus
marius_blue

MesajTrimis: Dum Aug 28, 2011 2:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

JARRELL a scris:
Cam tot ce a scos Dynacord isi merita banii, deci si acestea! La pretul lor te-ai uitat cu atentie? Very Happy

Se pare ca nu m-am uitat cu atentie... Very Happy Am crezut ca-i vb de 55 mil vechi... era prea frumos, deja visam... Smile
In 5500 as gasi 2 boxe si un amplificator mai de Doamne-ajuta?
Sus
marius_blue

MesajTrimis: Joi Sep 01, 2011 10:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce ziceti de 2 boxe X15-250S, amplificator Behringer EP4000, mixer Yamaha MG82CX?
Sus
Bibanu

MesajTrimis: Joi Sep 01, 2011 11:46 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mixeru e ok in loc de Ep4000 care nu are nici pe departe puterea specificata de producator iti zic din experienta proprie bate vantu prin el iti poti lua la acelasi pret un Blue Tech MA600 2x600 8ohm 2x1050 4 ohm 1750 in punte pe 8ohmi si 2300 in punte pe 4 ohmi nerecomandat pe 2 ohmi. Cat despre boxe....ma cam bufneste rasu....nu mai zic nimic. cam asa arata ma600 fara capota
http://imageshack.us/g/842/140620111042.jpg/
Sus
marius_blue

MesajTrimis: Joi Sep 01, 2011 8:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bibanu a scris:
Cat despre boxe....ma cam bufneste rasu....

X15-600HD atunci???
Sau ce vrei sa spui cand zici ca te bufneste rasul?
Sus
Bibanu

MesajTrimis: Vin Sep 02, 2011 12:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai...daca vrei sa te convingi iti zic pe scurt.X15-250S- 15-PW4 difuzoru care este 250 de lei driverul de inalte D202Ti care este 180 de lei si filtrul care suna foarte prost dupa parerea mea este DNA XPRO 2. fa singur calculele pentru restu de diferenta. Colosal de mult. Daca nu esti convins intra pe forumurile vecine si ai sa te convingi.
Sus
Mihai Cimpoeru
Pasionat

Data înscrierii: 03/Mar/2011

MesajTrimis: Vin Sep 02, 2011 9:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bibanu a scris:
si filtrul care suna foarte prost dupa parerea mea este DNA XPRO 2

Sunt sigur ca tu ai ascultat varianta generica a acestui filtru si nu stii cum poate sa sune optimizat pt difuzoarele tale.

Citeste posturile de aici :
http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?f=51&t=11423&hilit=eminence
Sus
Bibanu

MesajTrimis: Vin Sep 02, 2011 10:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Probabil...desi nu acuza inainte sa intrebi gusturile nu se discuta. Sunt sigur ca pentru multi un c 12 sau SN cu un wnd72 ceva aruncate intr'o "lada" ...cu dna xpro si wow super sunt cele mai avanasate difuzoare de pe planeta care le crapa magnetii dupa o sonorizare:)) nu sunt proaste da raportu calitate pretz lasa de dorit si nu sunt singuru care spune asta. Descrierile lor sunt prea exagerate
Sus
Mihai Cimpoeru
Pasionat

Data înscrierii: 03/Mar/2011

MesajTrimis: Vin Sep 02, 2011 11:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca e sa o luam dupa gusturi nu ajungem nicaieri !

In fine ideea e ca marea majoritate a celor care isi fac boxele cu componente de la Paudio si nu numai, isi arunca in ele niste filtre generice , sau facute teoretic pt acele difuzoare si spun ca gata au boxe care intrec firme mari .

Ceea ce e o prostie ! O firma respectabila petrece luni de zile in proiectarea unui filtru care sa sune bine .

Uite eu de exemplu am 2 boxe cu difuzoare Paudio, la care am tot schimbat filtre pt ca nu imi placea cum sunau . Ultimele filtre au fost DNA-xpro care erau teoretic facute pt difuzoarele mele. Sunau mai bine ca celelalte de dinainte , dar tot nu eram multumit.
Asa ca am vorbit cu domnul Dan de la care luasem filtrele si am decis sa ii trimit boxele cu tot cu filtre , asta dupa ce am stat de vorba cu el si i-am explicat ce imi doresc de la boxe .

Dupa doua saptamani mi-am primit boxele inapoi cu filtrele modificate si am constatat ca omul intelesese ce imi doream eu sa aud de la boxe si facuse filtrele exact in felul ala .

Acum treaba asta merge si pe invers, daca un client vine la el si ii cere doua boxe si ii spune sa ii lase inaltele de peste 12 khz neateuate, la un driver de 112 db pus langa un difuzor de 98 db boxa aia o sa sune cam aiurea si multi o sa zica pfai ce boxe is astea ?

Toate firmele mari care fac boxele le fac intr-un anumit fel si nu fac pe comanda sa sune cum vrea clientul ci le fac standard dupa multe proiectari si testati de filtre.

Dar deja suntem offtopic .
Legat de intrebarea userului ce a deschis acest topic , daca vrei pentru evenimente mici uita-te la portabilitate , sa fie usoare si mici .
Pentru nunti , botezuri si majorate de pana in 150 de persoane e destul sa mergi cu doua boxe active, eventual si cu niste basi .

Daca vrei pentru evenimente mari sunt putine sisteme active si relativ ieftine pentru asa ceva. Deci trebuie sa te uiti la ceva pasiv . Xa 2 e un sistem bun daca ai banii aia, dar daca nu ai poti merge pe varianta DIY cu mentiunea ca e posibil ca la sfarsit sa nu fii multumit de doua chestii :
1 nu suna pe placul tau pt ca nu te-ai stresat foarte tare sa le faci
2 nu ai brand , ceea ce se cauta foarte mult la noi
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum