|
|
|
Autor |
Mesaj |
ath
Data înscrierii: 30/Mai/2007 Mesaje: 10 Locație: Constanta
|
|
Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Vin Iun 01, 2007 12:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
ce masina ai? vad ca ai pus la bataie doua dimensiuni...de-asta te intreb. in general kapa se aud mai bine, iar dc nu ai bani de kappa, cumpara pe 2 ohm, au basul mai puternic. |
|
Sus |
|
 |
ath
|
Trimis: Vin Iun 01, 2007 2:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am Nubira 1, pe spate 16,5-17cm iar in fata 15 stock, dar am inteles ca intra si boxe 16cm. Am modificat linkul cu perechea Kappa, dar ce ma interesa pe mine sunt diferentele ce apar de la 2 la 4 ohmi si daca pe iesirile mele de 50w la 4 ohmi pot lega boxe de 2 ohmi (ce riscuri sunt? si avantaje), sau daca trebuie sa fac vreo modificare (punte, boxe in serie, in paralel) ca sa pot pune boxe de 2 ohmi pe iesirile de 4 ohmi. La putere se modifica ceva? Se poate arde amplificatorul pe boxe de 2 ohmi?
Multumesc anticipat _________________ nice.... |
|
Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Vin Iun 01, 2007 5:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
1 nu ai 50w ci 60w la 4 ohm
2 boxele de 2 ohmi vor primi mai multa putere de la amplificator...in cazul tau in jur de 90w, asta e un lucru bun
3 boxele pe 2 ohmi au un sunet mai intepat sa zic asa....basii sunt mai rapizi, mai multe medii, inalte..nu mai zic, cat cuprinde
eu zic sa mergi pe boxe infinity, chiar kappa-dar de care iti trebuie?
nu cumva sisteme?...daca nu iti trebuie sisteme inseamna ca scapi mai ieftin  |
|
Sus |
|
 |
_vrx_ Priceput
Data înscrierii: 17/Apr/2007 Mesaje: 551
|
Trimis: Vin Iun 01, 2007 10:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
dupa cate stiu eu nu e nici o diferenta 2oh /4 oh...problema e la amplificator pe 2 ohmi putere mai mare dar si distorsiuni mai mari:( |
|
Sus |
|
 |
ath
|
|
Sus |
|
 |
Zdrang Pasionat

Data înscrierii: 16/Feb/2007 Mesaje: 112 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm Iun 02, 2007 5:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand, vrei sa le pui pe spate sau pe fata?
Pentru ca pe fata mai bine ai lua un sistem de difuzoare, nu coaxiale, parerea mea umila. Si pe spate cam degeaba pui, cel mai indicat ar fi sistem pe fata si subwoofer+amplificator in portbagaj (soundstage ideal). _________________ Sound Stage 1 - completed and sold
Sound Stage 2 - ...in uĂŁrc... |
|
Sus |
|
 |
ath
|
Trimis: Sâm Iun 02, 2007 6:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
@Zdrang multam pentru sfaturi.
Intentia mea este sa pun fata si spate (daca nu ambele odata, pe rand, pt. ca pe nubira intra in usile din fata boxe de 16,5 (cu cateva conditii, e adevarat: adancile maxima 5,5 cm, diametru magnet max 9 cm si diametru interior=diametru gaura in tabla de 13,5 cm).
Antifonajul (adica materialul din care e facuta bancheta) e foarte bun la la nubira, si pe langa bancheta propriu zisa, mai are si tabla despartitoare, deci un subwoofer instalat in portbagaj ar da 60% din bass in exterior. Cel putin asa crd, si chiar as vrea sa ma corecteze cineva daca gresesc. De aceea as fi preferat varianta cu 2 perechi de boxe pe 16,5 cm instalate in spate si in usi si ambele amplificate, fara subwoofer. Am inteles ca pe fata este mai bine sa pun componente si nu coaxiale, deci pe fata am sa pun componente. Pe spate se merita tot componente sau mai bine sa pun coaxiale?
Are cineva asa ceva? Imi puteti spune care ar fi neajunsurile unei astfel de configuratie a difuzoarelor? _________________ nice.... |
|
Sus |
|
 |
Zdrang Pasionat

Data înscrierii: 16/Feb/2007 Mesaje: 112 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm Iun 02, 2007 6:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
ath a scris: | Antifonajul (adica materialul din care e facuta bancheta) e foarte bun la la nubira, si pe langa bancheta propriu zisa, mai are si tabla despartitoare, deci un subwoofer instalat in portbagaj ar da 60% din bass in exterior. Cel putin asa crd, si chiar as vrea sa ma corecteze cineva daca gresesc. |
Sunetele joase nu sunt blocate asa usor de antifonaj, daca ar fi asa s-ar rezolva foarte usor problema numarului zdranganitor la bass
Daca orientezi cum trebuie subwooferul (cu membrana inspre botul masinii), procentul de bass va fi pe la 80-90% Iar bassul scos de boxele obisnuite, oricat de potente ar fi, nu coboara asa mult in frecventa ca la un subwoofer. Parerea mea. Stiu pentru ca am avut sub, l-am dat, e adevarat pentru ca vreau ceva mult mai puternic, dar asta e din manie pura Dar nu poate fi compensat si plang in fiecare zi dupa aia 250-260W de sunete joase de calitate. Dupa ce l-am scos sa-l vand, mi se parea ca sistemul audio se aude ca o jucarie (no joke here).
Sub-ul are un rol foarte important, nu vei putea sa-l suplinesti prin niciun model de boxa, fie ea si de 16.5  _________________ Sound Stage 1 - completed and sold
Sound Stage 2 - ...in uĂŁrc... |
|
Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
Trimis: Sâm Iun 02, 2007 7:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
parerea mea: u sistem bun pe fata de la infinity...unul care sa intre este kappa, au magnetii foarte mici, dar eficienti in acelasi timp,..iar conul este foarte usor si creeaza mult bas, sunt si pe 2 ohmi...eu zic ca la fix.partea proasta e ca costa destul de mult, dar merita!
pe spate, ai dreptate si nu prea ai, dar si eu am renuntat la subwoofer din acelasi motiv, DAR poti pune niste boxe coaxiale de la jbl seria P si vei avea bass.....DESTUL
si ca sa-i satisfacem si ideea lui zdrang, poti seta amplificatorul sa mearga ca si pt un subwoofer pe boxele spate, astfel nu vei mai auzi voci si nici inaltele din spate, ci vor completa basul celor din fata
boxe fata: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/GTO/GTO607C/ m-am razgandit, sunt mult mai ieftine si le-am avut...se aud foarte bine pe blaupunkt au adancime de montate 53mm!!
si boxe spate: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/Power/P6552/ pe care le poti folosi cum am zis mai sus...pe post de sub  |
|
Sus |
|
 |
ath
|
Trimis: Sâm Iun 02, 2007 7:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
@Audi_A6: 10x for new dates
Intr-adevar amplificatorul are o setare prin care scoate doar ca pe subwoofer si se aude binisor, avand in vedere sa am testat pe niste SAL 3 cai de 30W.
Din pacate bugetul meu 500 ron e sub suma celor 2 perechi si ma intereseaza daca sa pun 2 perechi de GTO 607 sau sa mai astept si sa pun 1 pereche GTO 607 si una pereche POWER P6552 ? Va fi semnificativa diferenta?
@Zdrang
Sunt de acord cu tine ca o boxa nu poate inlocui un subwoofer, chiar daca e prinsa in incinta spate a masinii, dar nu sunt cel mai mare fan al acelui bass de 20-25 Hz, mai ales ca lucrez in domeniul Protectiei Muncii si nu sunt un mare sustinator al expunerii "gratuite" la frecvente joase cu decibeli multi. Lasand gluma la o parte, chiar nu pot suporta acei basi. Multumesc pentru sfaturi si pentru promptitudine
Apropos, INFINITY vs JBL? Care mi-l recomandati la aceeasi bani din cele 2 marci, din ce a-ti avut voi, pt Blaupunkt GTA 4? _________________ nice.... |
|
Sus |
|
 |
sckump Pasionat
Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 139 Locație: Iasi
|
Trimis: Mar Iun 05, 2007 11:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Diferenta intre 2 si 4 ohmi la boxe ar fi cam urmatoarea:
La 2 ohmi vei avea prin boxe la acelasi volum un curent dublu fata de boxele pe 4 ohmi. AStfel statia de amplificare e solicitata mai mult (finalii statiei care in general sunt foarte sesibili la scurt circuite si implicit la curenti de valori mari ). Daca statia permite si boxe pe 2 ohmi nu e mare problema doar ca tocmai din cauza curentului dublu fata de 4 ohmi vor aparea si distorsiuni mai mari, desi intradevar poti obtine o putere mai mare cu aceeasi statie decat pe 4 ohmi. Dar F MARE ATENTIE CA STATIA SA SUPORTE BOXE DE 2 OHMI CACI ALTFEL RISTI SA ARZI FINALII STATIEI. |
|
Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
|
|
Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Dum Iun 10, 2007 2:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Audi_A6 a scris: |
mid-bassii ii pui pe spate, coaxialele pe fata si inaltele le folosesti si pe ele legate in paralel cu coaxialele.
asa te si incadrezi in pret si ai si mai multa claritate si mai mult bass.
grabeste-te! |
vai vai vai
cum sa puna midurile pe spate?
midurile ar fi venit pe fata, in sistem cu tweeterele si pe spate coaxiale, in configuratia ta numai claritate si bass n-ar fi obtinut.
nu ma crezi? cand mergi la un concert stai cu spatele la orchestra {este exact efectul pe care il obtii punand difuzoarele mai puternice in spate, vorbim de MID-Bass nu de subwoofer}
in plus il bagi intr-o cablare complicata tweeter+mid+filtre, unele in usa fata, altele in spate
oricum superoferta s-a incheiat...
@ath uita/sterge sfatul lui audi_a6 cu coaxiale pe fata, compromiti grav sunetul asa, chit ca vii cu tweet-erele in completare. _________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
Sus |
|
 |
ath
|
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|