Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Boxe fata Logan nou

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
crystalmino

Data înscrierii: 03/Feb/2009

MesajTrimis: Mar Feb 03, 2009 4:25 pm    Titlul subiectului: Boxe fata Logan nou Răspunde cu citat (quote)

As dori sa montez pe fata la Logan o pereche de Hertz Dieci DSK165. Deocamdata se utilizeaza HU original (Blaupunkt) Iar boxele spate nu vor fi utilizate. Prefer sa nu utilizez amplificator si subwoofer.
Intrebari:
- Se vor observa evidente imbunatatiri privind calitate sunet ? Ma refer in special la joase, ca la inalte sunt sigur ca vor fi.
- Aveti alte variante de difuzoare recomandate si de ce?
- Insonorizarea si rigidizarea usilor este neaparat necesara, tinand cont ca nu ascult la volum mare (de regula)?
- La Be-loud gasesc si necesarele inele de MDF si la ce pret ?
- Acel SPL de 93 db la aceste difuzoare este real sau doar marketing ?
- De ce difuzoarele din imaginea de la pagina Be-Loud difera (la aspect) de difuzoarele prezentate in link-ul de la detalii produs din aceiasi pagina si care sunt in realitate cele comercializate de Be-loud ?

Multumesc pt raspunsuri.

product2879.jpg
 Description:
 Filesize:  11.99 KB
 Viewed:  1976 Time(s)

product2879.jpg

Untitled.jpg
 Description:
 Filesize:  11.1 KB
 Viewed:  1976 Time(s)

Untitled.jpg

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mar Feb 03, 2009 5:37 pm    Titlul subiectului: Re: Boxe fata Logan nou Răspunde cu citat (quote)

1. se va observa diferenta din cauza suprefetei mai mari a membranei, dar nu foarte mare din cauza playerului slab.
2. ti-as fi recomandat helix db sau dls dar nu mai au pretul de acum o luna
3. cat de cat da
4. 50ron perechea
5. aia este sensitivitatea (care se masoara de la 1m distanta la o putere de 1w), nu spl-ul (care se masoara la puterea rms), si nu este de marketing .
6. la asta nu am raspunsul
Sus
crystalmino

Data înscrierii: 03/Feb/2009

MesajTrimis: Mar Feb 03, 2009 7:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru raspunsuri.
2. Depinde care dls, de exemplu in alta parte, DLS Classic B6A sunt la pretul de 229 lei dar daca ma uit la caracteristici parca isi fac antireclama (50-18000 hz?). Stiu ca toti spun ca nu te poti lua dupa caracteristici dar cred ca macar firmele renumite ar trebui sa faca masuratorile in conditii identice asa incat sa poti face comparatii obiective intre ele, altfel ce rost mai are publicarea caracteristicilor?
3. stiu ce inseamna SPL (sound presure level) cand este vorba despre caracteristici difuzoare, eu nu i-as spune senzitivitate ci randament electro-acustic, dar intrebam daca este real, pentru ca in conditiile in care raman pe HU este evident ca ma intereseaza sa fie SPL cat mai mare, astfel pentru puteri mai mici ale iesirii HU obtin presiuni acustice (volum) mai mare. In felul acesta, atunci cand ascult ceva mai tare, evit intrarea amplificatorului in limitare si distorsiunile aferente. Corect sau nu? Asta e motivul pentru care caut difuzoare cu SPL mare, din cate stiu diferenta de 3dB inseamna dublarea puterii electrice necesare pentru a obtine aceiasi presiune acustica.
Sper ca nu gresesc.
Am citit pe aici ca Dieci ar fi concepute pentru legarea la HU si m-am gandit ca asta este parametrul caracteristic.

Din acest punct de vedere as dori si alte recomandari.
Intentionez ca dupa insonorizare si montare difuzoare, sa schimb si HU daca o sa simt nevoia.
Totusi eu stiu ca in domeniul audio sunt demult circuite integrate amplificatoare cu performante extrem de ridicate care se utilizeaza in aproape toate HU si drept rezultat in partea audio n-ar trebui sa fie mari diferente intre HU diverse (exclud varfurile de gama care de fapt cred ca sunt fara amplificatoare integrate).
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum