| |
| Autor |
Mesaj |
Capii
Data înscrierii: 14/Dec/2016 Mesaje: 12
|
Trimis: Mie Dec 14, 2016 6:40 am Titlul subiectului: Boxe Golf 5 |
|
|
Salutari,din "pacate"vin si eu cu aceeasi intrebare pe care am vazut-o in alte topicuri legate de problema mea,insa nu am gasit solutia optima sa zic asa[inca]
Dupa cum am zis,masina este un golf 5 care a venit din fabrica doar cu boxele din fata[3/usa],ulterior au fost puse pe spate niste boxe alpine[nu mai stiu modelul dar calitatea lor cam lasa de dorit].Pe langa boxe,voi schimba curand si fetele de la usile din spate[trecand de la cele "simple"doar cu boxa mare, la aceasta
HU este un RCD 510 si nu doresc sa-l schimb,nici nu vreau sa adaug un amplificator/sub.
Din ce am vazut cam peste tot s-a recomandat Focal Auditor R-165S2...sa ma uit spre altceva sau acestea si-ar face treaba?
Pe langa acestea doresc sa izolez fonic si usile...
Bugetul de care dispun este de 600 lei,mai pot plusa cu un 50,100 lei daca "se justifica" |
|
| Sus |
|
 |
Bonefingers
Data înscrierii: 03/Dec/2016 Mesaje: 3
|
Trimis: Mie Dec 14, 2016 10:35 am Titlul subiectului: |
|
|
Salut,
Am facut si eu un topic pentru asta acum ceva timp dar nu am primit un raspuns concret. Si eu la fel am un RCD510, nu doresc amplificare, doresc sa schimb doar midbass-ul cu Focal R-165S2 pentru fidelizare. Bass-ul de la difurile stock se aude parca ai lovi o conserva goala...oribil.
Astept sa vad daca cineva a facut la fel si a simtit o imbunatatire. |
|
| Sus |
|
 |
Capii
|
Trimis: Mie Dec 14, 2016 11:18 am Titlul subiectului: |
|
|
@Bonefingers Eu personal sunt multumit[momentan] cu boxele stock de pe fata,vreau doar cele de pe spate sa le schimb fiindca bassul este mediocru iar de medii sa nu mai zic...poate ne pot lumina si pe noi cei care sunt documentati pe domeniul asta 
Ultima modificare efectuată de către Capii la Mie Dec 14, 2016 12:12 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
| Sus |
|
 |
Capii
|
Trimis: Mie Dec 14, 2016 12:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
@VanIIa chestia e ca eu ma plimb mai mereu cu masina pe distante mai marisoare[~300km] si am mereu macar 1 pasager in spate,de asta doresc ceva cat de cat decent si pe spate:) asta e cel putin in cazul meu,nu stiu ce sa zic in cazul lui bonefingers
Daca este sa vorbim si de un upgrade pe fata,asa fictiv,ce s-ar putea pune? |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mie Dec 14, 2016 1:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu am idee cum este construit sistemul la golf 5 dar din moment ce spuneti ca aveti 3 difuzoare/usa in fata inseamna ca este un sistem 3 way dar ce conteaza mai mult este daca are un mic amplificator instalat masina sau nu.
Ca upgrade se poate alege in functie de buzunar. Cu sau fara amp. Sistem pe 2 cai + o medie mica (nu stiu ce dimensiune) dar intervine problema filtrarii la medie. Nu stiu cum este facuta filtrarea la sistemul vostru, cel mai probabil cu condensatori.
Si da, ca upgrade pt. portierele spate se poate folosi sistmeul de la focal dar eu zic ca-i nenorociti pe pasageri cu inaltele daca folositi asa ceva.
O alta varianta ar fi:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HELIX/Blue/B-62C.2/ _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
| Sus |
|
 |
Bonefingers
Data înscrierii: 03/Dec/2016 Mesaje: 3
|
Trimis: Mie Dec 14, 2016 1:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sistemul stock in G5 e compus din 10 difuri, care 3 pe usa din fata si 2 pe usa din spate.
Din cate stiu eu difurile sunt Phillips dar nu am verificat si nici filtrarea nu stiu cum se face.
Petrec si eu destul de mult timp in masina, de aia vreu putin de fidelizare doar schimband midbass-ul pentru ca ala e cea mai mare problema ( nu are profunzime deloc ). In cazul in care diferenta nu e majora as renunta la idee. |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
Capii
|
Trimis: Mie Dec 14, 2016 2:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si in spate daca e sa raman cu fetele actuale[doar difuzorul de jos,fara si cel de la maner] tot focalul ar ramane sau ar fi mai bune helixurile?cum spuneam,nu prea ma intereseaza amplificarea
Legat de ce spuneti voi cu filtrarea,aici sunt total pe dinafara cu asta...
si eventual o recomandare de materiale pt realizarea izolarii fonice? |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
Capii
|
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
Capii
|
Trimis: Mie Dec 14, 2016 5:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Muzica nu se asculta la un nivel ridicat,din cand in cand se mai da cate un "impuls"mai mare la volum
Totusi chiar asa puternice sunt acele focal-uri? )iar chestia cu mila pt pasageri,nu e vina mea daca ei doresc 'mai tare"...mi s-a spus de atatea ori "da si tu mai tare:)"...daca tot vor tare,sa aiba ceva cat de cat acolo mai "dragut" )
ma gandeam daca pot rezolva si fata si spatele in 800 de lei...renuntand pt moment la materialul folosit pt insonorizarea usilor...adica gen sa las focal-urile pt fata si sa ma orientez spre altceva pt spate? |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
Trimis: Mie Dec 14, 2016 10:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
DacĂŁ nu se ascultĂŁ la un volum mare sunt ok.
Nu sunt puternice, sunt foarte proaste/stridente pe Ăźnalte. Vorba unui prieten, Ăźți iese sĂąnge pe urechi din cauza tweeterului dar eu ambele seturi le-am ascultat la volum mare, amplificate.
ĂntĂąi desfĂŁ ușa și vezi dacĂŁ chiar ai 3 componente pe fațĂŁ și cum se face filtrarea lor apoi vorbim de schimbat sĂŁ vedem exact de ce ai nevoie. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
| Sus |
|
 |
Capii
|
Trimis: Joi Dec 15, 2016 8:36 am Titlul subiectului: |
|
|
pe fata din ce stiu sunt sigur 3 per usa,pe spate am cate 1 difuzor pe ambele parti[cel putin momentan,sper sa gasesc si fetele de usi asa cum le vreau eu]
Iar cu filtrarea,cum am mentionat mai sus,sunt total paralel la ceea ce te referi,o explicatie daca se poate  |
|
| Sus |
|
 |
|