Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Boxe in bord

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
montego

Data înscrierii: 09/Mai/2007

MesajTrimis: Joi Aug 02, 2007 7:09 pm    Titlul subiectului: Boxe in bord Răspunde cu citat (quote)

A pus cineva difuzoare, sau sistem in bord la vreo masina (cum ar fi la Mercedes-urile acelea mai vechi, care au boxe de 10cm puse in partile laterale ale bordului)? Merge pus un sistem de 10cm fara sa nu vibreze tot bordu?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dorin
Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Aug 02, 2007 7:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De la ce te gandesti ca ar vibra bordul? sper ca nu de la difuzoarele alea de 10 cm Smile. poti monta linistit, nici nu o sa le simti vibratiile
Sus
montego

MesajTrimis: Joi Aug 02, 2007 7:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma gandeam ca de la un sistem ca http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_PS4A/ spre exemplu ar vibra.
Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Joi Aug 02, 2007 9:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

depinde cum sunt facute prinderile pentru difuzoare, dar tine cont ca bordul nu e chiar tabla; cred ca mai degraba ar interesa incinta, la 50W rms as zice ca totusi conteaza pentru calitatea sunetului;

am pus niste dls classic 424 pe un c1 in bord {aceeasi pozitie ca la cielo}, cu un pio 4800 si nu mi-au placut cum sunau , din fericire proprietara a fost foarte multumita Razz .ca fost proprietar de cielo nu incurajez montarea de boxe prin bord DECAT daca portierele n-o permit.

montego

MesajTrimis: Vin Aug 03, 2007 3:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In cazul meu ma gandeam ca o pereche de coaxiale pe spate, sub luneta si niste tweeter-e in fata, in loc de dif-urile de 10 ar merge acceptabil.
Dar un sistem cu woofer-ele in spate si tweeter-ele pe fara cum ar suna Confused ?
Sus
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Vin Aug 03, 2007 4:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

parerea mea, prea departate acele woofer-e... vrei sa le faci incinte?

chiar nu ai loc in portiere?
daca ai avea un HU cu reglaje de time alignment si 3 way network poate ai reusi sa pacalesti sistemul propus de tine si sa sune bine, dar insemna bani pe scule, inclusiv amplificare full active si reglaje ... cred ca mai usor "construiesti" o incinta in usa.

montego

MesajTrimis: Vin Aug 03, 2007 5:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu vreau sa gauresc usile si nici nu am pretentii la cine stie ce calitate.
Sa zicem in comparatie cu majoritatea sistemelor stock cum s-ar auzi ?
Dar varianta cu coaxiale pe spate si tweetere pe fata se va auzi mai bine ?
Sus
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Vin Aug 03, 2007 7:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu n-am ascultat un astfel de setup , poate ceva asemanator pe cielo sau pe c1 si aygo dar in loc de tweeter-e in bord erau coaxiale de 10 sau chiar de 13 {la cielo} ... cu coaxialele era acceptabil, nu stiu daca inlocuindu-le cu tweeter-e obtii vreo imbunatatire majora, sincer n-as fi prea fericit sa-mi bazaie in fata numai khz din tweeter-e, cred ca-s de preferat coaxialele sau o combinatie midbass in bord cu tweeter-e pe bord si woofer-e in spate...dar iar ne complicam, trebuie filtre pe 3 cai... etc

era totusi pe 4 tun parca de vanzare un sistem pyle pe 3 cai la un pret acceptabil...

montego

MesajTrimis: Vin Aug 03, 2007 7:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu ma astept la imbunatatiri majore daca pun numai tweetere pe fata in loc de coaxiale. De altfel nici daca as pune sistem cu woofereele pe spate si tweeterele pe fata nu astept rezultate uimitoare. Ce ma intereseaza este sa nu se auda (mult) mai prost, fata de un sistem normal din portiere si eventual coaxiale spate.
Sus
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Vin Aug 03, 2007 7:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu zic sa nu te deranjeze prea multe inalte ... pana am invatat sa butonez la alpine-ul meu era cam nasol sa merg cu volumul dat tare, de-asta ziceam coaxiale in loc de tweeter-e.
montego

MesajTrimis: Vin Aug 03, 2007 7:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cred ca se poate modifica din reglaje. Un simplu fad +x pe spate cred ca ar imbunatati sunetul. + ca eu oricum ascult cu inaltele mai jos Very Happy .
Sa inteleg ca varianta cu coaxiale spate + tweetere fata ar fi o alegere buna?
Sus
bezz
Audiofil

MesajTrimis: Vin Aug 03, 2007 9:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu. coaxiale fata + woofere spate Laughing

dar prin incercari ajungi la ceea ce-ti doresti...asculta, experimenteaza.

montego

MesajTrimis: Vin Aug 03, 2007 9:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok. Ms pt. ajutor.

Dar totusi, ca idee Very Happy, ar fi mare diferenta intre woofer+tweetere si coaxiale+tweetere.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum