Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Boxe usi spate Nubira 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
cocosamba

Data înscrierii: 01/Sep/2010

MesajTrimis: Lun Noi 08, 2010 10:20 pm    Titlul subiectului: Boxe usi spate Nubira 2 Răspunde cu citat (quote)

Salutare tuturor!

Am o problema destul de mare cu instalatia audio. Ideea suna in felul urmator: pe masina am un HU Pioneer DEH-4000UB, 4x16,5 cm Mtx XT653 (2 in usi fata si 2 in polita), o statie Blaupunkt GTA 4 Special care le amplifica pe toate 4 si inca o statie 2x200 japoneza care imi amplifica 2 Magnat B30, condensator In Phase 1,2 F, cabluri 20 mm.

In urma unor comparatii(bancheta inchisa si bancheta rabatata) am ajuns la concluzia ca habitaclul este foarte izolat fonic fata de portbagaj si ca mare parte din sunet nu ajunge la mine.

Imediat mi-a venit ideea sa realizez o comunicare intre habitaclu si portbagaj ca sa imbunatatesc volumul si calitatea sunetului. Am consultat diverse posibilitati si am ajuns la concluzia ca trebuie sa realizez un fel de bass reflex, dar am renuntat rapid la idee deoarece polita este alcatuita din 2 straturi de tabla si e foarte greu de gaurit.

Mi-a venit alta idee si anume aceea sa mut boxele din polita in usile din spate ca sa nu mai tai polita si sa-mi ramana 2 gauri care erau deja facute. Am gaurit fetele de usa si am fixat bine difuzoarele. Nu a fost nevoie sa gauresc si tabla deoarece avea deja o gaura foarte mare( un dreptunghi cu dimensiunile aproximative 30Lx15l). Aici a aparut problema. Boxele montate in polita suna bestial, in schimb montate in usile din spate suna foarte incet (aproape la jumatate) si infundat.

Mentionez ca indiferent de locul in care au fost amplasate difuzoarele, setarile au fost aceleasi si la statie si la mp3 player. Din mp3 player am selectat HPF la 125Hz, deci nu ajunge foarte mult bass in ele (nici nu am nevoie).

Ce e de facut in cazul asta?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
eVo_Lazu
Priceput

Data înscrierii: 01/Apr/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Noi 19, 2010 10:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sall,
antifonarea usilor Wink

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum