Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

bp sau br

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
dorian
Priceput

Data înscrierii: 03/Noi/2006

MesajTrimis: Mar Noi 14, 2006 12:25 am    Titlul subiectului: bp sau br Răspunde cu citat (quote)

sal , am un jbl gto 1202d cum se aude ami bine bp sau br ??
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mar Noi 14, 2006 6:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poti incerca sa ii faci o cutie de 50l cu tub de ras brfeex de 10cm in diametru si 26cm lungime.
e pacat sa ascunzi un asa dif aratos in band-pass
Sus
o_kh3
Priceput

Data înscrierii: 29/Iun/2006

MesajTrimis: Mar Noi 14, 2006 10:30 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca ai nise plexiglass la indemana.... ar iesi ceva frumos .. si cu o iluminare cu neo..... dar ce sa zic si eu merg tot pe BR..... daca ai talent si plexiglass fa un band pass ... sa semene cu cel oferit de jbl Wink
TWISTER
Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006

MesajTrimis: Mar Noi 14, 2006 11:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Incinta band-pass trebuie e foarte sensibila la abaterile de proiectare/constructie. Daca ai gresit fie si cu putin dimensiunile o sa-ti rezoneze aiurea, la frecventa de lucru.
Cand vine vb de band-pass, prefer incintele "prefabricate" de brand-uri bune: JBL, Magnat, Infinity etc. Bricolajul poate sa nu dea rezultatele asteptate.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mar Noi 14, 2006 11:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si in plus, diferenta de efort in construirea unui bandpass fata de un bass reflex, chiar nu se merita, mai ales in cazul lui 1202D. il avem ca exemplu pe 1204BP, care nu suna ce stii ce in plus fata de 1204BR.
Sus
dorian
Priceput

MesajTrimis: Mar Noi 14, 2006 3:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sal , hmm ma mai gandesc orcum am sa pun o poza la final
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mar Noi 14, 2006 4:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pana la urma faci br, nu ? sa pui ce imbinari silicon sau alt adeziv ca altfel nu iasa cum tre.
asteptam si poze Very Happy ...
Sus
dorian
Priceput

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 3:05 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sal, nu am putut sa ma decid ce sa fac bp sau br asa ca am facut o cutie cu ponoul frontal detasabil care se poate monta inauntrul cutie rezultant un bp este ceva unic si cred ca a iesit bine maine precis am sa o termin si postez cateva poze .

inca ceva la imbinari am folosit niste imbinatoare de fier la 90 de grade are ceva ???
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 3:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

la imbinari sa pui neaparat silicon ca altfel "resufla" pe acolo si fasaie...

nu prea am inteles cu cutia cum ai facut,dar astept pozele sa ma lamuresc Cool
Sus
dorian
Priceput

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 4:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pe dinauntru dupa ce am pus silicon cu ce so o captusesc capitonez izolez ,.... am burete de 3 cm grosine ce ziceti ?? sau pun mocheta ???
Sus
o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 4:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pune buretele pe fiecare baza a subwooferului .... foloseste prenadez pt a-l prinde ...
widoo

Data înscrierii: 13/Noi/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 5:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu pune fonoabsorbant la voia intamplarii!!
Buretele trebuie sa fie cofrat, adica cu adancituri in el, nu trebuie sa fie burete normal, neted, fiindca nu sunt bine absorbite undele stationare.
Cel mai bine ar fi sa folosesti un strat cam de 3-4cm de vatelina.
Mocheta se pune pe dinafara incintei.

o_kh3
Priceput

MesajTrimis: Mie Noi 15, 2006 5:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

widoo a scris:
Nu pune fonoabsorbant la voia intamplarii!!
Buretele trebuie sa fie cofrat, adica cu adancituri in el, nu trebuie sa fie burete normal, neted, fiindca nu sunt bine absorbite undele stationare.
Cel mai bine ar fi sa folosesti un strat cam de 3-4cm de vatelina.
Mocheta se pune pe dinafara incintei.

hmm buretele are un aspect mai placut..... vatelina in timp se va dezintegra ... plus ca este foarte greu de prins vatelina de de lemn.... de ce sa cumperi vatelina si sa pui un strat de 3-4 cm cand omu are burete acasa de 3 cm.... eu nu am simtit nici o diferenta intre burete si vatelina... doar chestia ca dupa ce am dat drumu la un subwoofer m-am uitat in el si desi am prin vatlina cu cuisoare si niste saibe de carton tot s-a desprins si arta ca dracu Smile

dorian
Priceput

MesajTrimis: Vin Noi 17, 2006 9:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am pus burete necofrat dinasta am avut acasa si lam prins cu un capsator de prins in lemn sta f bine sper sa se si auda fain ...

momentan nu am cablu de date dar fac eu cumva si am sa pun poze pana luni
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum