|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
lucianu
Data înscrierii: 02/Dec/2006 Mesaje: 5
|
Trimis: Vin Ian 12, 2007 2:44 pm Titlul subiectului: calitatea sunetului lasa de dorit......help me pls! |
|
|
Salutare.....pls ajutati-ma si pe mine sa inteleg unde sau cu ce am gresit!Am achizitionat de curand un CD_Player_MP3/Pioneer/DEH-P6800MP/.de care ma declar super multumit+un JBL GTO 1202D amplificat de o statie MAGNAT RX 44 condensator US Blaster USB 5483 1,5F si cabluri "no name dar sunt destul de groase".problema cea mai mare e ca nu pot avea un bass clar si puternic in subwoofer!Am incercat sa o reglez in fel si chip,am dat toate regaljele statiei la minim,mediu,maxim....permutari intre regalje...am pus subwooferul legat la statie 4 ohmi in punte: 2 x 325W RMS....am incercat si pe 4 canale sa ma leg 4 ohmi, 4 x 125W RMS...si tot degeaba se aude rau.Acum sa nu credeti ca nu exista bas in cilindru ca am uitat sa zic ce fel de subwoofer...dar exista o anumita frecventa de bas care nu e redata clar ci cu "baraieli"..in loc de bum face brrrrr!Am incercat si din player sa reglez frecventa la bas...tot degeaba...nu pot scapa de acel brr!Chiar si cand ascult muzica mai incet, in ansamblu nu e un bas clar, se aud mici distorsiuni care la volum mai ridicat...va dati seama ca nu sunt placute.Sunt exasperat,am 3 zile de cand ma chinuie talentul neprofesionist....si apelez la voi sa ma ajutati cu idei!Am incercat si alte subwoofere de pe alte masini in care se aud bine dar la mine ba!Sa fie statia devina sau poate cablurile ...?
p.s. ma scuzati dar nu am stiut sa fac acest mesaj sa te trimita la produsele mentionate  _________________ FEEL THE SOUND |
|
| Sus |
|
 |
dorian Priceput
Data înscrierii: 03/Noi/2006 Mesaje: 221
|
Trimis: Vin Ian 12, 2007 3:57 pm Titlul subiectului: Re: calitatea sunetului lasa de dorit......help me pls! |
|
|
in loc de bum face brrr! esti tare .....
gto1202d am si eu si planific sa cumpar rx44 sa vedem daca se va auzi fain la tine daca nu merg pe jbl 75.4
SUCCES si rabdare il reglaje |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Vin Ian 12, 2007 4:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
1. nu poti amplifica cele 2 bobine independent, adica cu canale separate ale statiei. ele trebuie legate ori in serie ori in paralel. Intre amplificator trebuie sa existe o singura pereche de fire, nu doua. RX44 este o statie pe 4 canale, tu trebuie sa legi cele 2 bobine in serie pentru a obtine 4 ohmi si vei folosi 2 canale ale statiei legate in punte. 2 iti vor ramane libere.
2. in ce incinta este difuzorul? tub cumva? daca da, e vina tubului. pune difuzorul intr-o cutie bass reflex din MDF cu dimensiuni si port dupa indicatiile JBL si vei vedea o diferenta enorma. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Vin Ian 12, 2007 6:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mie-mi suna a incinta prost tunata. e facuta dupa parametrii? |
|
| Sus |
|
 |
lucianu
|
Trimis: Sâm Ian 13, 2007 9:04 am Titlul subiectului: |
|
|
Legaturile intre subwoofer si statie au fost facute ca la carte...adica macar atata stiu si eu sa fac.....!Dupa cum am zis am incercat si cu alte subwoofere facute de constructor(SAL XC-10/PRO),(mac audio MX REFLEX 300) si tot la fel de prost se aude:(.Bineinteles ca fac parte dintr-o gama inferioara JBL cred....dar cine stie!probabil e vb de reglaje!
Ma gandeam sa incerc pe 2 ohmi,adica sa leg in serie cele doua bobine...credeti ca pot rezolva ceva sau poate deveni subwooferul mai pretentios(sa se arda mai repede daca il forjez,sau statia)?Asta nu am incercat ca nu vreau sa ard ceva.....astept parereri!
P.S. am uitat sa va zic ca masina e un OPEL ASTRA BREAK si de aia e sensibila urechea la bass,daca era cu borbagaj(fara haion)se auzea bine sigur _________________ FEEL THE SOUND |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Sâm Ian 13, 2007 9:25 am Titlul subiectului: |
|
|
| stai ca ma pierzi...cum ai legate bobinele acum? in paralel? pai in cazul asta ai o impedanta de 1 ohm. sau tu ce...doar nu ai amplificat fiecare bobina separat, doamne fereste...deci, normal e sa legi bobinele in serie, si sa conectezi la UNA din puntile amplificatorului. in paralel, unesti + cu + bobinelor si - cu - si ai o impedanta totala de 1 ohm. apoi legi la amplificator, dar nu la asta care-l ai, ci la un monobloc. la RX44 nu poti lega pe punte o sarcina mai mica de 4 ohm. |
|
| Sus |
|
 |
lucianu
|
Trimis: Sâm Ian 13, 2007 2:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
mda am fost inteles gresit pana la urma sau m-am exprimat defectuos...oricum am masurat impedanta la subwoofer si e de 4 ohmi de legat e legat bine,e pus in punte pe statie...cred ca reglajele sun devina si poate si incinta!Ma descurc eu pana la urma sa ii dau de capat!
Doamne fereste ....cum sa leg fiecare bobina in parte cu canalul sau ar fi culmea !Cate ceva mai stiu si eu .....oricum ca o concluzie cred ca e devina incinta (cilindrul)..asta e!ms mult pt informatii _________________ FEEL THE SOUND |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Sâm Ian 13, 2007 5:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca zici ca barie, sigur nu ai legat bine amplificatorul, la sursa de curent, adica nu are suficient curent.
1 daca distorsioneaza si la volum incet, atunci, sunt de vina RCA-urile
2 daca distorsioneaza la volum mare, atunci sunt de vina cablurile de alimentare, prea subtiri...
totusi eu tot nu inteleg cum poti lega un sub cu 2 bobine pe 4 canale,..dar in fine
bobinele trebuiesc legate in seie, si puse in punte la amplificator. punte =325w, 4ohm
oricum fa urmatoarele reglaje acolo unde legi sub-ul:
-subsonic filter la 30hz
-hp filter la 80hz, sau mai jos
-GAIN undeva pe la jumatate, sau peste |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Sâm Ian 13, 2007 5:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu sunt de parere ca este vina incintei care inteleg ca este un tub.
tuburile suna mai OK la putere mai mica, da statia mai incet si vezi cum e.. s-ar putea sa nu mai baraie pe acele frecvente.
Audi_A6, nu putem estima niste reglaje doar pe baza specificatiilor statiei. De unde stii ca gain-ul ar trebui la jumatate sau peste?
Reglajele trebuie facute cu sculele in fata, nu pe forum. Si eu am mai dat un sfat sau doua de genul asta dar numai pentru combinatii statie+woofer pe care am pus mana. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|