|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
lazyboy
Data înscrierii: 11/Iul/2006 Mesaje: 1
|
Trimis: Mar Iul 11, 2006 2:12 am Titlul subiectului: Calitatea sunetului |
|
|
Salut, am si eu o nelamurire un din caracteristicile unui difuzor este acel :"raspuns in frecventa [ ex. 45 Hz - 23 kHz ] ". Acum intrebarea este, un difuzor ca sa aiba un un bass profund si de calitate trebuie sa aiba un raspuns de la o valoare cat mai jos posibila? sau depinde de structura si materialul folosit ? ( sincer doresc sa achizitionez o pereche de difuzoare pentru un Opel Astra si doresc un sunet de calitate, referindu-ma la difuzoarele mid-bass range cea mai joasa frecveta pe care am vazut-o este de la 25 Hz - ..... kHz [ Sony si nu numai ] insa uitendu-ma la difuzoarele JBL (care totusi au un renume si care cred ca sunt net superioare celor de la Sony ) am constatat ca majoritatea au acel " raspuns in fracventa " [ 45 Hz - ... kHz ]. Daca ma putetzi ajuta as fi recunoscator  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mar Iul 11, 2006 2:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Aveti dreptate, raspunsul in frecventa exact asta reprezinta, gama de frecvente ce poate fi reprodusa de un difuzor.
Problema este insa cum masoara fiecare producator acest interval si pe aceasta tema se poate discuta ore in sir... In principiu, specificatiile date de DLS, JBL, Infinity si alti producatori consacrati de difuzoare auto sunt mai apropiate de realitate decat specificatiile date de producatori consacrati de electronice cum ar fi Pioneer, Sony etc.
Noi va recomandam o pereche de difuzoare DLS, JBL sau Magnat Xcess cu un pret de aproximativ 300 ron sau peste (sistem de difuzoare, 16 cm) pe care sa le amplificati corespunzator si veti obtine un bass multumitor. Nu va asteptati insa sa va apropiati de performanta unui subwoofer, nici un difuzor nu se poate compara cu un subwoofer dedicat. |
|
| Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Mar Iul 11, 2006 9:41 am Titlul subiectului: |
|
|
mihai am vazut eu defapt avea un prieten de la mine din bloc 2 blaupunkturi destul de mari pe spate si il auzeai pe om de la 100 de metrii. prima oara am zis ca are subwoofer ceva dar l-am prins odata in parcare cand repara la mashina si m-am uitat sa vad ce subwoofer are si cand sa vezi nu era nici un subwoofer, poate vreun amplificator ceva dar oricum stiu ca acele blaupunkturi se auzeau marfa rau de tot echivalentul unui subwoofer la bass |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mar Iul 11, 2006 11:52 am Titlul subiectului: |
|
|
Poate vecinul tau renuntase la woofer intre timp
Si eu am ascultat Magnat Xcess 693 si dadeau un bass incredibil pentru niste difuzoare... De aia am si zis ce am zis mai jos. Cu niste difuzoare bune si cam scumpe se poate reda un bass multumitor... insa nu pot egala un subwoofer. |
|
| Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Mar Iul 11, 2006 3:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mihai a scris: | Poate vecinul tau renuntase la woofer intre timp
Si eu am ascultat Magnat Xcess 693 si dadeau un bass incredibil pentru niste difuzoare... De aia am si zis ce am zis mai jos. Cu niste difuzoare bune si cam scumpe se poate reda un bass multumitor... insa nu pot egala un subwoofer. |
defapt mi-a facut si proba sa imi demonstreze ca nu are subwoofer in mashina  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|