| |
| Autor |
Mesaj |
mellocosmin
Data înscrierii: 01/Iun/2008 Mesaje: 5
|
Trimis: Dum Iun 01, 2008 8:56 pm Titlul subiectului: Ce boxe imi recomandati pentru mp3 player? |
|
|
| Salutare! Sunt nou pe forum si am vazut ca sunt aici multe persoane amabile si dornice sa ajute un novice. Am primit cadou un mp3 player LG LAC3800 si vreau sa il montez pe un Matiz. Pe fata am decis sa pun boxe de 10 cm iar pe spate 10x15, adica cele stas pentru Matiz. Pe mine ma nelamureste chestia cu RMS si W, adica pentru mp3 playerul meu (LG LAC3800), pe care scrie 4x50w, cati RMS trebuie sa aibe boxele maxim, pentru a se auzi bine fara distorsiuni. Ce boxe imi recomandati? Va multumesc anticipat! |
|
| Sus |
|
 |
Andry Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008 Mesaje: 426 Locație: Brasov
|
Trimis: Dum Iun 01, 2008 9:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Difuzoarele ti le putem recomanda in functie de buget, asa ca te rog sa ne specifici cat bani esti dispus sa investesti in sonorizare.
Ca sa le poate amplifica playerul indeajuns cat sa obtii un sunet placut, percutant si clar, ai nevoie de difuzoare cu puterea nominala de pana in 50-60W RMS. Bineinteles, difuzoarele au la randul lor si puterea maxima, dar pana la urma, daca vrei sa se auda tare, trebuie sa te indrepti spre o pereche de difuzoare care au nivelul decibelilor(dB) cat mai ridicat
Acei 4x50W RMS ai playerului sunt puterea maxima (peak power ) pe care o poate amplifica, puterea liniara ( constanta ) fiind undeva intre 15-20W RMS pentru playerul tau. _________________ RIP Peugeot...
Waitin` for the Volvo, a new chapter! |
|
| Sus |
|
 |
mellocosmin
|
Trimis: Dum Iun 01, 2008 9:49 pm Titlul subiectului: Bugetul ar fi cam de 2 mil |
|
|
Nu tin sa se aude tare, ma intereseaza foarte mult claritatea. Bugetul ar fi de 2 mil acum daca se mai depaseste cu cateva sute nu e problem.
Merci frumos pentru promptitudine! |
|
| Sus |
|
 |
Andry Priceput

|
Trimis: Dum Iun 01, 2008 10:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
fata : Coustic CX402 ( sau Magnat Classic 102 )
spate : Magnat CarFix 915 ( personal recomand Infinity REF 6422CF, dar nu le-am gasit pe be-loud ) _________________ RIP Peugeot...
|
| Sus |
|
 |
mellocosmin
|
Trimis: Lun Iun 02, 2008 11:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Pe fata tot la cele Coustic CX402 ma gandeam initial, dar cele de pe spate sunt problematice. Observ ca cele de la Coustic au 40 RMS, iar cele de la Magnat cate 35 RMS, asa ca te intreb daca nu afecteaza calitatea sunetului, in prmiul rand pentru ca au valori RMS diferite, iar in al doi-lea rand pentru ca mi-ai scris mai sus ca playerul meu scoalte undeva la 15-20w RMS. Deci nu o sa se auda distorsionat daca pun 35 sau 40 RMS?
Asa pana in 20 RMS am gasit http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Custom_Fit/SXE-4625S/ si http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-E/SPE-10C2/
Daca nu este problema cu cei 40 RMS as opta pentru cele Coustic sau MTX pe fata si Infinity pe spate (pentru alea infinity as face un efort).
Andry iti multumesc inca o data pentru promptitudine! |
|
| Sus |
|
 |
gigi_kent86 Priceput

Data înscrierii: 31/Oct/2006 Mesaje: 596 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Iun 02, 2008 11:45 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu are nici o treaba ca un dif are sa zicem 100 de W si tu ii dai 20W.
Doar daca ai un amplif de 200 de w pe canal si il pui pe un dif de 100W atunci poti sa ai probleme. _________________ Alpine 9886+Pxa-h100+Hertz Esk 163+Dub 2502+Soundstream XXX 6500D+DD 9518g+Kinetik HC2400 |
|
| Sus |
|
 |
mellocosmin
|
Trimis: Lun Iun 02, 2008 12:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am inteles acum! Mp3 playerul scoate cat poate el chiar daca boxele ar scoate mai mult si e problema atunci cand boxele scot mai putin. Partea asta e ok, dar daca pun pe fata de 40RMS si pe spate de 35RMS, atunci nu o sa fie probleme de sunet? Inteleg ca cei 40 sau 35 de RMS ar fi mai mult decat scoate mp3 playerul. Nu mi-o luati in nume de rau, dar vreau sa ma lamuresc 100%.
M-am hotarat la boxe recomandate de Andry, adica pe fata Coustic si pe spate Infinity. Oricum asta e bugetul maxim!
Gigi, nu ma asteptam sa-mi raspunda cineva atat de repede. Merci frumos! |
|
| Sus |
|
 |
gigi_kent86 Priceput

Data înscrierii: 31/Oct/2006 Mesaje: 596 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Lun Iun 02, 2008 1:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu conteaza ca sunt 40 sau 35 de W rms.
Player-ul tau oricum nu scoate mai mult de 22 de W.
Bine poate sa scoata si 30 dar cu distorsiuni de 10% sau mai mult.
iti recomand sa nu depasesti niciodata mai mult de 70% din volumul player-ului. _________________ Alpine 9886+Pxa-h100+Hertz Esk 163+Dub 2502+Soundstream XXX 6500D+DD 9518g+Kinetik HC2400 |
|
| Sus |
|
 |
mellocosmin
|
Trimis: Lun Iun 02, 2008 2:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Care ar fi solutia sa dau playerul la maxim si sa se auda fara distorsiuni? Sincer sa fiu, nu stiu cat de tare se aud boxele pe care le-am ales, sau ce calitate va avea sunetul. Si ar mai fi ceva. Am posibilitatea sa dau playerul meu LG Lac3800 pe un Alpine tot nou, si sa dau diferenta de 50 ron Ce imi recomandati? http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/ALPINE/CDE-9870R_-_RM/ |
|
| Sus |
|
 |
Andry Priceput

|
Trimis: Lun Iun 02, 2008 3:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mergi pe difurile pe care ti le-am recomandat eu. Le-am auzit, mi-au placut. Am ascultat multe difuri de la alpline, incepand de la cele de 80 lei pana la 400-500 si vreau sa spun ca nu mi-au placut nici macar un model, nici dpdv al sunetului, nici al look-ului ( pentru multi este si acesta un factor decisiv )
| mellocosmin a scris: | | Am posibilitatea sa dau playerul meu LG Lac3800 pe un Alpine tot nou, si sa dau diferenta de 50 ron Ce imi recomandati? [/url] |
Ce mai astepti? Daca e nou, merita! PS : vezi ca la Alpine volumul nu este rotativ  _________________ RIP Peugeot...
|
| Sus |
|
 |
|