Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

CE conteaza la un sub ? NU db ??
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
neuron
Priceput

Data înscrierii: 27/Dec/2006
Locație: bucuresti pe stanga

MesajTrimis: Vin Feb 29, 2008 5:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am si eu o intrebare , poate off topic...dar ma risc...
mihai avea/are un sub mic mic...stie cineva ce este???sunt tare curios ca era tare mic si desztul de vioi

o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Vin Feb 29, 2008 6:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cred ca mihai avea Helix W8 Box (8")
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Vin Feb 29, 2008 11:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g a scris:
EmiL a scris:

CONSUMUL EXCESIV DE BASS DAUNEAZA GRAV SANATATZII ... Mr. Green

am de unde pt ca nu fumez...deci se compenseaza Laughing

ssrli iti dai seama de ce senzatii ai parte la asemenea concursuri...10-20hz nu ii auzi, dar te lovesc... Rolling Eyes

oricum, ca sa fiu si on topic, parametrii scrisi pe hartie sunt una, realitatea e alta...
pe grafice ar fi mai multe de vazut, dar astea sunt cam rare...

Singurele grafice care ma intereseaza ar fi cele de raspuns in frecventa a altora decat a subwooferelor. As prefera sa mai vad cate un Klippel pentru subwoofere Very Happy

Scoruri obtinute cu 2 subwoofere de 12 inch, intr-un sistem normal, as zice :
40Hz= 140.3dB
33Hz= 140.0dB
25Hz= 141.2dB
20Hz= 142.7dB

10Hz= 130.7dB

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Sâm Mar 01, 2008 1:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ssrli a scris:

Scoruri obtinute cu 2 subwoofere de 12 inch, intr-un sistem normal, as zice :
40Hz= 140.3dB
33Hz= 140.0dB
25Hz= 141.2dB
20Hz= 142.7dB

10Hz= 130.7dB

iti dai seama ca incinta aia era acordata la 20hz Laughing saracul difuzor...ala e chin curat pt scule,dar satisfactie totala pt cei care isi permit sa forjeze asa difuzoare de multi bani...

ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Sâm Mar 01, 2008 2:01 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bandpass de ordinul 6, cu 1.2kw pe 2 difuzoare de 500w rms fiecare.
Sus
providius
Priceput

Data înscrierii: 20/Aug/2007
Locație: oradea

MesajTrimis: Sâm Mar 01, 2008 2:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce n-as da sa stau in una din masinile alea masurate sub 30 hz.frumoase masuratori Cool
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Sâm Mar 01, 2008 3:07 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu timpul ,daca aveti noroc si mintea deschisa,poate o sa va educati urechea si o sa vedeti ca muzica nu consta in spl si nici in cutremur Cool
vad ca mai toti vreti tare si jos,nu vreti deloc sa treceti la urmatoarea faza Cool si sa aveti grija de sanatatea vostra,urechea este un organ fin
Degeaba va uitati la parametrii si masuratori,nu exista nimic care sa va spuna exact cum suna un difuzor
tot ce este in categoria entry level sunt difuri chinesti,fara prea mari pretentii de calitate ,manopera sau performanta
ca treaba sa fie completa,da,exista,si inca destule,difuri scumpe care nu-si merita banii,sau suna slab asa zisele tzepe audiofile,firme renumite prin 'nume' datorita vanzarilor sau marketingului intensiv

Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Sâm Mar 01, 2008 12:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

providius a scris:
ce n-as da sa stau in una din masinile alea masurate sub 30 hz.frumoase masuratori Cool

zici asta pt ca nu stii ce inseamna
dar dupa o experienta de genul ala - iti garantez ca n-o sa-ti mai doresti
Sus
providius
Priceput

Data înscrierii: 20/Aug/2007
Locație: oradea

MesajTrimis: Sâm Mar 01, 2008 6:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adi_0106 a scris:
providius a scris:

zici asta pt ca nu stii ce inseamna
dar dupa o experienta de genul ala - iti garantez ca n-o sa-ti mai doresti
nu vreau sa incep o discutie despre ce gusturi am eu,nu isi are rostul,poate ne vom intalni si discuta si atunci o sa va faceti o parere despre mine si gusturile mele,pana atunci te inseli in ce ai afirmat mai sus Laughing,stiu ce inseamna si imi doresc din tot sufletul sa pot asa ceva.asta nu inseamna ca nu vreau sa aud decat asa ceva ci am o predilectie spre un sunet foarte puternic foarte jos de la care nu ma doare deloc capul....nu imi plac discutiile de genul asta asa ca nu o sa ma mai implic in ea,bafta cu sistemele voastre si sa ne vedem cu bine.eu unul voi merge la 4tuning si mi-ar place sa mai cunosc cativa dintre voi,ne vedem pe acolo Wink
doggovy
Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mie Mar 05, 2008 1:31 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Toata lumea (dar mai sunt si exceptii) vrea o turma de decibeli la la frecvente cat mai joase, daca se poate si sub 20 hz ca sa ii simta "daca" nu ii poate auzi. Pai fratilor here is the news: astia de pe discovery au facut un test sa vada de ce lesina oamenii din primele randuri pe la concerte?. Pai treaba e simpla cica....... la 17hz si la vreo 130db creierul cedeaza si rezulta o frumusete de lesin/coma si toate astea se intampla din cauza lipsei unui amarat de subsonic. Si atunci ne intrebam de ce lesinau gacicile la concertele cu Michael Jackson? Pai d'aia.... ca stateau in fata, ca in spate nu lesina nimeni.
Si acum sa vedem cine mai vrea frecvente sub 20hz la 180db
Vrea sa vada cineva cum este intr-un pat de fier si conectat la o gramada de aparate medicale care sa te tina in viata? Very Happy

purebhp
Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mie Mar 05, 2008 4:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

doggovy a scris:
Toata lumea (dar mai sunt si exceptii) vrea o turma de decibeli la la frecvente cat mai joase, daca se poate si sub 20 hz ca sa ii simta "daca" nu ii poate auzi. Pai fratilor here is the news: astia de pe discovery au facut un test sa vada de ce lesina oamenii din primele randuri pe la concerte?. Pai treaba e simpla cica....... la 17hz si la vreo 130db creierul cedeaza si rezulta o frumusete de lesin/coma si toate astea se intampla din cauza lipsei unui amarat de subsonic. Si atunci ne intrebam de ce lesinau gacicile la concertele cu Michael Jackson? Pai d'aia.... ca stateau in fata, ca in spate nu lesina nimeni.
Vrea sa vada cineva cum este intr-un pat de fier si conectat la o gramada de aparate medicale care sa te tina in viata? Very Happy

Ma lasi ... atunci la aeroport, cand "super-mega-extra-starul" a coborat din avion tot din cauza sunetelor sub 20Hz lesinau? Lesinau pentru ca erau niste lesinate ... oricum, nu vreau sa ma bag intre voi atotstiutorii (aia care dau sfaturi aiurea ... fara sa stie despre ce e vorba - de dragul numarului de posturi) dar aici toata treaba cu lesinatul si cu rezistenta la presiunea acustica e relativa - din punctul meu de vedere o persoana supusa unei asemenea presiuni (fara a sti ce inseamna aceasta, fara a fi supusa unei incrementari in pasi destul de mici) are sanse sa lesine (destul de mici, totul e subiectiv) datorita adrenalinei (sperietura creata de un sentiment necunoscut anterior) si, in nici un caz, datorita "cedarii creierului" (celulele nervoase - neuronii - nu se regenereaza adica, din spusele tale, lesinul ar insemna moartea sau, in cel mai bun caz, coma)

Ai fost foarte perspicac cand ai tras concluzia cu gagicile, concertele, statul in fata si Michael Jackson si cand ai gasit un nou avantaj filtrului subsonic ... ar trebui sa scrii o carte : "Folositi subsonicul ca sa nu lesinati!"
Sus
ice

Data înscrierii: 10/Feb/2008
Locație: Brasov

MesajTrimis: Mie Mar 05, 2008 8:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

CBI a scris:
....
tot ce este in categoria entry level sunt difuri chinesti,fara prea mari pretentii de calitate ,manopera sau performanta
ca treaba sa fie completa,da,exista,si inca destule,difuri scumpe care nu-si merita banii,sau suna slab asa zisele tzepe audiofile,firme renumite prin 'nume' datorita vanzarilor sau marketingului intensiv

Cine imi poate spune daca :
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Ground_Zero/Radioactive/GZRB_10BT/
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Ground_Zero/Titanium/GZTB_30MK2/
sunt chinezisme?

Si inca o intrebare, care sunt punctele tari si slabe la un BR fata de un SEALED ?
Desi sunt incepator, eu sunt mai tentat de sunet de calitate si nu de zgomot .
Sus
baubau
Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006
Locație: timisoara

MesajTrimis: Mie Mar 05, 2008 11:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu as vrea sa lesin(sa experimetez) o presiune de 130 de db la 17 hz :).

parerea mea la faza cu lesinul , e doar un mit , nu am vazut nici o femei lesinand la steve meade , ho problems ... (masinile lor fiind capabile de presiuni mari pe muzica) ...a si mai era cineva care a dat inspre 160 de db pe beats4myvan si culmea nici el nu a lesinat :)).

http://www.youtube.com/watch?v=HonVeNrAVYE&feature=related

nu cred ca este concert in care sa nu fie activat un subsonic la peste 35-40 de hz .

o fi avut michael la concert asa ceva????

MAMA TUTUROR LINIILOR AUDIO.jpg
 Description:
 Filesize:  136.37 KB
 Viewed:  247 Time(s)

MAMA TUTUROR LINIILOR AUDIO.jpg

Sus
_vrx_
Priceput

Data înscrierii: 17/Apr/2007

MesajTrimis: Mie Mar 05, 2008 1:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

baubau a scris:
o fi avut michael la concert asa ceva????

greu de spus...oricum la primul concert a sunat mult mai binee Wink

doggovy
Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mie Mar 05, 2008 11:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

purebhp a scris:
doggovy a scris:

Ma lasi ... atunci la aeroport, cand "super-mega-extra-starul" a coborat din avion tot din cauza sunetelor sub 20Hz lesinau? Lesinau pentru ca erau niste lesinate ... oricum, nu vreau sa ma bag intre voi atotstiutorii (aia care dau sfaturi aiurea ... fara sa stie despre ce e vorba - de dragul numarului de posturi) dar aici toata treaba cu lesinatul si cu rezistenta la presiunea acustica e relativa - din punctul meu de vedere o persoana supusa unei asemenea presiuni (fara a sti ce inseamna aceasta, fara a fi supusa unei incrementari in pasi destul de mici) are sanse sa lesine (destul de mici, totul e subiectiv) datorita adrenalinei (sperietura creata de un sentiment necunoscut anterior) si, in nici un caz, datorita "cedarii creierului" (celulele nervoase - neuronii - nu se regenereaza adica, din spusele tale, lesinul ar insemna moartea sau, in cel mai bun caz, coma)

Ai fost foarte perspicac cand ai tras concluzia cu gagicile, concertele, statul in fata si Michael Jackson si cand ai gasit un nou avantaj filtrului subsonic ... ar trebui sa scrii o carte : "Folositi subsonicul ca sa nu lesinati!"

Nu ma dau a tot stiutor pentru ca nu sunt si daca exista cineva care se crede sa ridice doua degete sa le vedem si noi (omu' cat traieste invata).
Si nu am facut altceva decat sa explic ce am vazut la un documentar pe discovery. Testul s-a efectuat cu un difuzor special construit de 1 metru si ceva diametru si atarnat in mijlocul unei scene dintr-o sala de opera. Dar ma rog poate discovery vorbeste prostii.

PS. Difuzorul nu era cel din emisiunea MythBuster (pentru cei care se mai uita si pe discovery stiu despre ce vorbesc)

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum