Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Ce credeti,astea chiar sunt frecventele reale? Audi_A6,Assus

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
themichael
Pasionat

Data înscrierii: 15/Ian/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Sâm Feb 03, 2007 6:09 pm    Titlul subiectului: Ce credeti,astea chiar sunt frecventele reale? Audi_A6,Assus Răspunde cu citat (quote)

Daca sunt reale,inseamna ca sunt mult peste cele Infinity,nu?

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Magnat/Sisteme/PRO_2160/

Reamintesc cele infinity,iata frecventele http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Infinity/REF_6010cs/

Ce credeti?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Dum Feb 04, 2007 1:40 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut! magnat inca nu am cunoscut, in schimb am avut mare incredere in mac audio, deoarece facusem cunostinta cu un difuzor mac prin germania si mi-a placut cum suna, asa ca luasem mac olimpyc 2.16 si erau fantastice, spun ca luasem, deoarece le-am vandut (nu intrau de magneti)
cat despre infinity, pot spune cat de cat ca le cunosc, deoarece am jbl si se aud foarte bine si pe frecvente de mai jos de 50hz, dar asa nu merge sa dai in ele foarte tare..

daca ai loc sa montezi niste boxe bune, eu zic sa mai astepti pana se reimporta mac audio sau daca nu cauta blaupunkt velocity, costa putin peste 4 milioane si au 100w, dar totusi, mac-urile aveau 160w!!

magnat nu am cunoscut sa-mi dau cu parerea, dar totusi sa iei in considerare ca platesti si valiza in care sunt ambalate:)
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Dum Feb 04, 2007 2:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ai dreptate,nu ma gandisem la faza aia,ca si ambalajul costa. Rabdare nu mai am,ca stii cum e(sau cel putin asa e la mine),cand ti se pune pata atunci trebuie sa le iei.Tot am asteptat ca nu ma pot hotara deloc,adica orice model imi place de pe aici de pe site nu prea il gasesc undeva sa il si aud,astfel ca ma bazez numai pe sugestii si pe datele oferite de producator care nu sunt intotdeauna adevarate,asa ca sunt foarte indecis.Adica ma hotarasem oarecum la Infinity alea pt ca imi convenea si pretul si faptul ca aveau 90W rms,apoi le-am vazut pe cele Magnat care cu 300mii in plus mai aveau 20,30w in fc de model,plus ca aveau frecventele mult mai bune,cel putin asa zic producatorii ca se lasa pe bass pana la 32hz si pe inalte pana la 32000Hz,pe cand cele Infinity se lasa pe bass pana la 53Hz iar pe inalte pana la 21hz. Deci daca ma iau dupa producatori avantajul este major la Magnat(frecventa,putere). Eu am auzit Magnat,dar subwoofer si se aude foarte bine.Nu stiu ce sa zic. Inaltele nu ma intereseaza chiar asa de mult,as vrea cat mai mult bass! Zici ca la Infinity alea nu crezi ca pot sa dau prea tare? Distorsioneaza repede sau ce? Nu se aude destul de clar? M-am uitat si de alea dar sunt cam scumpe pentru mine(Blaupunkt si Mac Audio Olympic). Sper sa mai imi raspunzi. Merci frumos!
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Dum Feb 04, 2007 6:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Difuzoarele nu se judeca dupa puterea suportata sau dupa raspunsul in frecventa cat mai larg. Difuzoarele se judeca dupa cat de bine reproduc sunetul! Asta vrem de la ele, nu?
Magnat exagereaza cu raspunsul in frecventa dar asa fac toti producatorii, fiecare are metoda lui de masurare. Puterea unui difuzor nu arata cat de tare suna ci doar ce gen de amplificator ar fi potrivit pentru acele difuzoare.
Uita-te la astea:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Polyglass_165_V1/
Doar 70W si de la 60Hz in sus pentru pretul ala? Pai da... pentru ca de fapt nici un difuzor nu coboara sub 60 Hz. Si asta numai in conditii optime, instalare de calitate si amplificare.
Tu ai zice ca astea sunt mai slabe decat magnat sau infinity? Nu sunt.
DLS si probabil si alti producatori nici nu mai comunica raspunsul in frecventa, e o fantezie pura... rezultatul depinde de instalare.\http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_PS6A/
Astea sunt niste difuzoare foarte bune, cu toate ca suporta doar 50W. Dar 50W DLS, nu 50W JBL, ok?
Smile
Sus
Sociopatul Tandru
Pasionat

Data înscrierii: 20/Dec/2006

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 3:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am ascultat eu Magnat intr-u Opel Astra si pot spune doar atat "alea nu <este> difuzoare"

Am ascultat BlauPunkt Velocity pe Opel Kadet si... "alea <este> difuzoare"!

Despre Infinity (alias JBL) am eu, si le-as vinde cu placere la orice ora din zi si din noapte, sunt slabe!

DLS n-am auzit, dar daca toata lumea le lauda, atunci o fi ceva de capu' lor!

FOCAL kick asses! Mergi pe un brand celebru si recunoscut, nu te mai pierde in porcariile astea.

Despre faza cu frecventa pot sa confirm ce a spus colegul mai sus.

Ia un generator de frecvente si joaca-te cu el. Poti sa faci orice difuzor sa lucreze in orice gama de frecventa.
Eu am stricat odata niste chinezarii la modul asta cu un generator software. Am pus eu 10Hz (asta inseamna 10pulsatii/secunda)... bateau saracele la 10 pulsatii pe secunda. Se si auzeau (niste armonice si niste zgomote mecanice din ele). Pot spune ca difuzorul ala nu lucra la 10Hz? Lucra!
Dar auzeam eu 10Hz? Nu, pt ca in primul rand sunt limitat de urechi si in al doilea rand... desi scoteau frecvente de 10 Hz, le scoteau atat de jos (--db) incat nu erau utile chiar daca le-as fi auzit.

Pe undeva pe aici se invart toate ideile.

Priveste o curba de raspun in frecventa a unui difuzor si o sa vezi ca ce pica sub linia de -3dB nu se mai ia in considerare ca frecventa utila.

Poate ne explica si noua Mihai Site Admin, de ce nici un difuzor nu coboara sub 60Hz ca eu nu cred asta.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 4:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

hai ca-ti spu eu de ce. difuzoarele cu adevarat potente (gen ultimate iridium DLS, focal utopia, JL XR etc) au frecvente declarate mult mai ridicate decat cele....mai putin potente, dar costa mult mai mult. de ce? unu la mana producatorii nu au interes in a umfla aceste frecvente la produsele high level, (ca si sensibilitatea de altfel) ele fiind adresate in special celor cu cunostinte in domeniu, care oricum nu pun "botul" la frecvente gen 35 Hz si alte prostii. in al doilea rand, difuzoarele astea nici nu sunt facute pentru astfel de frecvente, ar fi destul de greu de realizat un difuzor cu un -3db pe la 35 Hz si capabil sa urce sus, pana pe la 1000hz, si sa si pastrezi o calitate adecvata. astfel de difuzoare, (ma refer la exemplele de mai sus) sunt facute sa faca parte dintr-un sistem care sa contina un difuzor dedicat acelor frecvente (subwoofer), bineinteles unul pe masura lor. cu toate ca instalate adecvat, amplificate corespunzator, pot fi capabile si singure sa asigure un sunet superb, dar bineinteles fara a cobori in frecventele caracteristice subwooferelor. chiar si cele pe 3 cai care-si impart frecventele mai bine, nu pot asigura o calitate si un SPL adecvat la frecventele prea joase. vorbim de difuzoare care, pentru a ajunge acolo, trebuie instalate in incinte bine acordate, tunate corespunzator, cam greu in cazul instalarii in portiere. deci da, e cam dificil (nu imposibil, dar cu costuri mari si rezultate poate care nu merita investitia) sa poti obtine rezultate deosebite sub 50-55 Hz de la difuzoare de 16-16,5 cm.
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 5:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am inteles,deci nu sunt bune nici infinity. Acum chiar ca nu mai inteleg nimic. Auzisem ca se aud bine astea infinity,m gandesc ca poate ale tale sunt mai slabute sau nu stiu. Asa e? Sau sunt considerate performante si totusi nu iti place cum se aud? Nu au bass?claritate? sau ce nu iti place? te intreb pt ca eu vroiam sa mi le iau pe astea si acum nu stiu ce sa mai zic. http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Infinity/REF_6010cs/ sau pe astea,mi-e indiferent ca oricum nu stiu care s-ar auzi mai bine. stiu decat ca astea http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Infinity/REF_6510cs/ sunt de 16,5 iar primele de 16. La mine incap amandoua.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 5:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am mai spus, totul depinde de gusturi. si eu le consider slabute (mai ales cele entry) dar gusturile mele pot fi total diferite de ale tale. foarte multa lume le apreciaza. totusi domeniul asta e un domeniu in care urechile fac toata treaba, si urechii tale nu e obligatoriu sa-i placa ce-i place urechii mele. dar sa nu uitam de raportul calitate/pret, care e deosebit de important. la banii lor, suna chiar ok, nu poti avea mai multe pretentii decat iti permite buzinarul.
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 5:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De exemplu,din cate am inteles,Focal sunt super-smecheri,nu? Adica se vede si la preturi. Tu ai ascultat vreodata Focal? Astea s-ar auzi mai bine crezi decat Infinity alea care le vroiam eu? http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Access_165_A1/ . Au 30W mai putin si sunt cu 6-7sute mii mai scumpe. S-ar auzi mai bine,mai tare ca alea? banuiesc ca daca ajung la pretul ala,mai bine le iau pe astea: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_R6A/. Adica de astia chiar toata lumea zice ca sunt smecheri ca firma si au si 20w in plus.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 6:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vorbim deja de alte clase. Focal e Focal...bineinteles ca am ascultat si suna foarte bine, dar totusi, acces sunt entry level. daca iti poti permite polyglass, atunci nu sta pe ganduri. am auzit numai de bine de ele, dar recunosc ca nu am pus inca mana pe un polyglass. R6A de la DLS iara sunt excelente, dar vezi cu ce le amplifici. valabil si pentru focal de altfel. poti lua in considerare la un pret mai mic, PS6A de la DLS. cum zicea si Mihai nu demult, unii sunt 50W de la DLS si altii sunt 50W de la jbl/infinity si altii Very Happy
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 6:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu practic ma tot gandesc: oare se merita sa imi iau dls doar pentru ca e cunoscuta?! adica ma gandesc oare chiar difuzoarele lor de 50w se pot auzi mai tare ca cele de la infinity de 90w?! Poate un pic mai clar da,dar cat de mare sa fie diferenta de claritate ca sa ma multumeasca diferenta de putere care banuiesc ca este totusi in favoarea lui Infinty. Sunt totusi 40w diferenta,nu?
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Lun Feb 05, 2007 10:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

themichael, ne-am incurcat in topicul asta..
Noi vorbim de care difuzoare suna mai bine si tu vorbesti de difuzoare care suna mai tare.
1.
"Bine" nu este acelasi lucru cu "tare" pentru unii dintre noi Smile
Infinity / JBL suna mai tare decat DLS la aceiasi bani asa ca din punctul tau de vedere se poate spune ca JBL/Infinity sunt foarte bune.
2.
Puterea aia in Wati nu are legatura cu sunetul produs de difuzor. Acel numar reprezinta puterea ce poate fi disipata de bobina fara a se topi. Bobina e o rezistenta prin care trece curent si se incinge... unele se incing mai tare, altele mai incet... unele difuzoare sunt construite astfel incat miscarea conului sa produca un curent de aer care sa raceasca bobina etc... Cand nu mai pot, pocnesc. Asta inseamna Wattii aia din specificatiile difuzoarelor. Aceea este puterea la care bobina nu mai face fata dpdv termic.
Bobina asta produce un camp magnetic cand trece curent prin ea. Acel camp magnetic interactioneaza cu campul magnetic permanent al magnetului si impinge conul in sus si in jos.. Aceasta miscare a conului produce sunet.
Daca bobina suporta mai multa putere nu inseamna neaparat ca si conul se va misca mai repede sau mai mult astfel incat sa sune mai tare. Acest lucru depinde de multi alti factori.
In practica, un difuzor de 100W alimentat la un player de 25W va suna in general mai incet decat un difuzor de 35W care insa a fost proiectat pentru a functiona bine cu puterea redusa a unui player.
In concluzie, nu mai compara difuzoare dupa Wattii declarati de producatori... Uita-te ce specificatii au difuzoarele de zeci de milioane si compara-le cu cele ale difuzoarelor de 2-3 milioane dar produse de alte firme mai putin serioase.

Sociopatul Tandru> dupa cum explicai chiar tu, un difuzor poate sa functioneze si la 10 Hz, dar asta nu inseamna ca produce sunet de 10Hz.
Rezultatele pe bass depind foarte mult de incinta si de amplificator nu numai de difuzor.
Eu personal am auzit o masina care suna foarte bine fara subwoofer si obtinea frecvente joase bune de la difuzoare... E adevarat, nu foarte tare, nu tremura masina dar pentru o auditie de calitate la un nivel mediu era super OK.
Difuzoarele erau Focal Utopia (model de acum 2 ani, pret de lista pe la 2000 de euro)
Player-ul era Pioneer P90RS (pe la 2000 de euro impreuna cu DSP-ul asociat)
Statiile erau din seria Audison VRX (tot 4 cifre in euro), sistemul era amplificat independent si pe basi se baga multa putere...
Usile erau antifonate si rigidizate, operatiune complexa realizata in mai multe etape.
Dupa toate astea s-a obtinut un sistem care putea cobora in frecventa suficient de liniar pentru o auditie de calitate la nivel mediu spre ridicat. Pe anumite portiuni de bass simteam pantalonii vibrand putin... deci ceva bass era.
In conditiile date s-ar putea spune ca DA, se poate obtine muzica < 60 Hz din difuzoare... Dar eu imi mentin parerea de mai sus Smile
Cu difuzoare normale in conditii normale nu se poate obtine muzica sub 60 hz... Daca obtii macar 70-80 Hz e foarte bine pentru ca poti taia woofer-ul la 50Hz si vei avea sound stage corect, bass-ul va fi perceput ca venind din difuzoare, din fata.

In alte masini de pe la noi nici cu difuzoare high end de 20cm in usi nu s-a putut renunta la subwoofer.
Sus
Audi_A6
Audiofil

MesajTrimis: Mar Feb 06, 2007 6:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da si eu as vinde cu mare placere sistemele jbl gto! si de ce spun asta, pai simplu:

am unele montate in portierele fata si se aud bine pe medii si niste inalte care fac doar sa tiuie!...si inca ceva, comparativ cu mac olimpic2.16 sunt niste prastii...adica sunt bune doar sa consume curentul din amplificator si eficienta slaba...slaba pe bass!...de ce? pt ca conul lor este facut sa nu oscileze prea tare si cu toate astea nici cine stie ce sunete frumoase nu reproduc...in SCHIMB:

Am fost foarte multumit de ele cand le-am montat prima data, ca se auzeau foarte tare, spe deosebire de niste sisteme originale in care nu puteam sa bag mai mult de 20w.. atat de multumit, incat am mai cumparat unele pe spate..si dupa 2 ore de ascultat muzica pe ele, deoarece erau noi(membrana nelasata) s-a dezlipit bobina de membrana Very Happy inca sunt in garantie
daca gasesc sa le vand, le vand pe toate 4 (sisteme)

ideea este urmatoarea: cumpara niste boxe de care sa nu-ti para rau, si nu cauta neaparat SPL ci mai degraba claritate...adica modul in care sunt reproduse sunetele.
in general, cat dai, atata face! de-asta ti-am zis sa iei in calcul si ambalajul..deoarece nu le faci cadou Very Happy
Sus
Audi_A6
Audiofil

MesajTrimis: Mar Feb 06, 2007 6:50 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mihai, aveai dreptate, ca am eficienta maxima si claritate zero!
Sus
Sociopatul Tandru
Pasionat

Data înscrierii: 20/Dec/2006

MesajTrimis: Mar Feb 06, 2007 5:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Fratilor sa fim foarte bine intelesi.
Am zis eu ca la 10Hz auzeam sunet? Nu cred! In primul rand nu coboara urechea mea atat, iar ce auzeam eu in ele erau zgomote produse de parte mecanica in oscilatie, armonice la 10Hz si asa mai departe.

Tocmai de-aia am si spus povestioara asta! A se reciti!

Din punctul meu de vedere, repet: difuzoarele fac toti banii iar JBL (desi ma incanta ca idee la inceput) lasa de dorit pe toate planurile.
Am vazut subwoofere de la JBL care se auzeau decent, nu fantastic.
Amplificatoare iar am vazut decente, dar descurajez difuzoarele Infinity si JBL ca apartin in fond de Harman.

Ca sa fie mai evident: observati ca si Infinity si JBL s-au trecut la 2 ohm pe difuzoare cam in aceelasi timp?
Asta are multe zis!

Eu zic asa: nu te zgarcii! Eu am facut asta si acum imi pare rau pt ca trebuie sa-mi cumapr alte difuri si nici de alea nu pot scapa!
Mai astepata si ia-ti ceva de firma.
DLS nu stiu ce sa-ti spun ,dar toti le lauda, asa ca e ceva de ele nu?
Focal da, Polyglas cel putin.. asta nu inseamna ca te pun sa-ti iei Utopia Be, cum ma invta un coleg de forum pe mine, mai mult cred in gluma!

Si despre putere confirm ce au zis si cei de mai sus.
Pe vremuri se bagau in radiourile alea rusesti si mari difuzoare ca la nebuni, de 50W 100W! Chiar eu am vazut un astfel de radio sovietic, dar nu cred ca se aude nici pe sfertul unui difuzor modern de 20-30W!

Asta ar trebui sa te clarifice cu puterea.

Depinde si de gusturi dar eu unul prefer SQ in locul SPL. SPL are si Gigel pe Dacia, care si-a bagat foarte multe castroane JING YONG din piata!

Salutare
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum