Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

ce difuzoare merg cel mai bine?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
ionut.tanase
Pasionat

Data înscrierii: 28/Sep/2007
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Joi Sep 04, 2008 10:21 am    Titlul subiectului: ce difuzoare merg cel mai bine? Răspunde cu citat (quote)

Am cumparat un Radio CD auto Pioneer DEH-3000MP si l-am montat pe masina. Masina are deja 4 boxe stock montate in usi (Ford Focus Hatchback). Ma intereseaza ce difuzoare as putea sa montez in spate pe tavita aceea astfel incat sa obtin un sunet de calitate, mai exact ce boxe ovale s-ar potrivi cel mai bine la acest player.
Va multumesc !

PS: ca pret ... nu stiu ce sa zic; intai sa vedem ce modele s-ar "pupa" cel mai bine la player si apoi vb si de pret Wink

Sau sa ma orientez la:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/mac_Audio/MAC_Power_Bass_1/
S-ar "intelege" playerul cu SW si statia de mai sus??
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ionut.tanase
Pasionat

MesajTrimis: Mie Sep 10, 2008 6:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

s-ar potrivi astea?
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JVC/_CS-V6935/
Sus
ursachemihai
Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2007
Locație: Piatra Neamt

MesajTrimis: Mie Sep 10, 2008 9:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai pune ceva si ia astea http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Coaxiale/DB_69.1_Dark_Blue/
ionut.tanase
Pasionat

MesajTrimis: Joi Sep 11, 2008 8:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

CS-V6935
difuzoare coaxiale cu 3 cai
dimensiuni: 15x23cm (6x9")
putere RMS: 55W
putere Max: 290W
impedanta: 4 ohmi
raspuns in frecventa: 28Hz - 25KHz
sensibilitate: 93dB

DB 69.1 Dark Blue
difuzoare coaxiale pe 3 cai
dimensiuni: 6 x 9 inch
putere: 50W RMS (100W max)
raspuns in frecventa: 35 Hz - 22 kHz
sensibilitate: 92dB (1W/1m)
impedanta: 4 ohmi
adancime instalare minima: 81 mm

Din caracteristici reiese ca ar fi mai bune JVC-urile, sau ma insel??
Mi-am adus aminte de difuzoarele astea (JVC) ca le-am auzit pe un logan si am "cautat" subwooferul vreo 20 de minute prin masina si nu l-am gasit Wink ... asa bass au. Aaaa .... si boxele erau legate direct la player.

Este cineva care are boxe JVC pe masina?
Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Joi Sep 11, 2008 10:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

n-ar trebui sa crezi tot ce se scrie Laughing

numai cand am vazut 290W putere max mi-a fost clar cata vrajeala (scuze marketing) e in specificatia aia

cat despre frecvente si cat de mult coboara un difuzor, trebuie sa-l si instalezi corect sa aibe performantele acelea... as pune pariu ca in setup-ul tau (insurubate intr-o polita) nici mama ovalelor nu coboara sub 50 Hz (si sa nu uitam si ce semnal le dai).
e exact aceeasi treaba cu consumul unei masini dat de un producator...

incearca sa asculti si helix-ul...

ionut.tanase
Pasionat

MesajTrimis: Joi Sep 11, 2008 10:41 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

helix-ul ce fel de sunet are? are bas clar, putenic? poti sa detaliezi putin?
Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Joi Sep 11, 2008 11:18 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu am ascultat ovale de la helix pentru ca nu m-au interesat vreodata ca tip de difuzor, ca sisteme insa suna bine, daca-s instalate corespunzator. si au si bass, clar.

de-asta am zis sa incerci sa le asculti, in fond urechile tale fac diferenta.

am zis ca specificatiile la jvc sunt umflate ca la orice brand de consum si cunoscand alte produse helix (brand german oarecum orientat catre high end audio si competitii, desi acest lucru nu prea conteaza la difuzoarele entry level pe care le vrei tu) nu cred ca sunt mai proaste decat niste jvc-uri. parere personala, dar ma pot insela!

ps si cand alegi un difuzor nu te lua dupa specificatii, urechea-i baza.

ursachemihai
Priceput

MesajTrimis: Joi Sep 11, 2008 1:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am ascultat si am montat pe masina proprie si a unor prieteni...mai multe tipuri de difuzoare de la Helix....numai ca cele montate de mine au fost din seria Esprit..... DB-urile nu suna mai prejos decat Esprit...puse direct pe player....asa ca...alegerea e a ta.....incearca sa le asculti.
Despre sunet pot spune ca au un bas clar , prelung.Stau foarte bine si pe partea de medii.
Daca te ajuta o comparatie...Helix se aud mai bine ca Coustic....vorbesc de cele ovale, mai ales pe partea de bass.

ionut.tanase
Pasionat

MesajTrimis: Joi Sep 11, 2008 2:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Faza cu basul prelung s-ar putea sa atarne greu in luarea unei decizii si asta pt ca urasc basul scurt gen Sony Explood sau altele asemanatoare ...
Intr-adevar ... vreau un bass prelung si clar, bine definit si fara distorsiuni.

Si mai cred ca Pioneerul pe care il am este capabil da asta.
Voi ce ziceti?
Sus
ursachemihai
Priceput

MesajTrimis: Joi Sep 11, 2008 10:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

distorsiuni o sa ai ...si nu datorita boxelor...ci playerului....mai ales ca in general lumea asculta Mp3-uri .Oricum distorsiunile apar pe la 75-80 % din volum la majoritatea playerelor....asa ca nu-ti fa iluzii ca o sa scoti toata puterea din el si sa ai 100 w curat......no way.
Dar iti garantez ca daca iei un sistem bun pe fata....+ ovalele pe spate...o sa fii inconjurat de vreo 60 w curati..zic eu...si credema...e de ajuns!

Si ca sa fii multumit......sa stii ca distorsiunile se vor auzi foarte mai putin la cele ovale.
Prinderea sa fie buna....ca o sa-ti vibreze polita aia...chiar si la 18 w cat scoate playerul.

revenind la difuzoare....helix-urile stau bine la capitolul raspuns...asta pentru ca au si membrana moale. Plus ca materialele folosite sunt de calitate(nemteasca).

CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Joi Sep 11, 2008 11:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ionut.tanase a scris:
...
Intr-adevar ... vreau un bass prelung si clar, bine definit si fara distorsiuni.

Voi ce ziceti?

Eu zic asa : tu stii ce vrei? bas prelung ,clar si bine definit Confused
sony-urile nu au bas scurt si definit,au suspensiile tari ca sa tina la tavaleala si sa xplood cat mai tare.CA sa faci ceva sa coboare in frecventa si sa sune si corect trebuie 'motor',adica stiinta si materiale,nu pamant la kil

Interesanta si caracterizarea lui mihai cu membrana moale.
Nu mai zic mai departe ,ma abtin ca iar va suparati.Dar sunt frumoase povestioarele Embarassed

Calitate nemteasca ,dar made by Mad ...polipropilena,fibra colorata,...super calitate(nemteasca)
Cat despre diferentele intre exprit si DB,no comment,adevarul ca nu toti avem 'inspiratie' ca sa le auzim,desi ele sunt f evidente

Mai nasol prinzi niste panarame sa vezi ca bine o sa te simti inconjurat de cei 60w cand pleci cu un spl de 80 si gauri prin medii cat casa

Ionut,eu zic sa nu-ti faci prea mari sperante,HU nu este chiar cum iti inchipui
Mai bine incepi cu niste difuri pt fata si lasi oavalele pe alta data
Direct pe player cred ca ar suna mai bine astea decat DBlue
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MTX_Audio/THX693/
Sus
Andry
Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008
Locație: Brasov

MesajTrimis: Joi Sep 11, 2008 11:46 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pe un player ca al tau am ascultat o pereche de Pioneer TS-A6911 ( 80W RMS ) si zdruncinau bine masina ( VW Polo '03 ) . Deci se aude bine si pe dif de 80W. Concluzia Laughing

Waitin` for the Volvo, a new chapter!
Sus
CBI
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2007

MesajTrimis: Vin Sep 12, 2008 12:12 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pionerurile din gama asta de pret,ma refer la ovale,au bas mult si 'moale'(in traducere lenes )
Buba lor e partea de medii inalte,care suna dezatruos,nu au detaliu si coerenta.As putea spune chiar infundat,pt ca la radio cu greu se intelege ce se 'zice' la stiri
Au pe 'parul' acela central un fel de tweter mai mare din plastic care incearca sa redea de toate(dar nu reuseste),din pacate nu este echilibrat la spl cu woferul(problema f intalnita la ovale,chiar si cele cu tw textil (dar cu sunet tot chinezesc)).
Supertw ala este de fapt un piezo mic cu un plastic peste care nici macar nu se aude ,fiind pus mai mult de abureala
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum