|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
cosmin.ardelean
Data înscrierii: 28/Noi/2006 Mesaje: 6 Locație: Zalau
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 10:12 am Titlul subiectului: Ce difuzoare sa aleg in Passat? |
|
|
| Buna ziua. Sunt nou-venit pe acest forum. Am si eu urmatoarea dilema: Am un Passat B5 din 2000. Inainte am avut un CD player Pioneer, acuma am pus un MP3 Sony XPlod CDX GT300. Problema mea e ca am difuzoare din fabrica doar pe fata, pe spate am doar locurile cu capace. Dimensiunile sunt 16,5-17 cm pentru woofer si vreo 3,5 cm tweetere. Si pe fata si pe spate am aceleasi dimensiuni. Vreau neaparat saptamana asta sa montez si pe spate difuzoare si nu stiu ce marca sa aleg. Vroiam tot Sony Xplod, dar am citit pe-aici ca sant cam naspa. Pe mine ma intereseaza sa am un bass clar si adanc, si sa nu am sunetul ala de "oala". As vrea sa in investesc in jur de 3 milioane in setul de difuzoare (2 woofere + 2 twetere) si eventual in viitor sa le schimb si pe cele de pe fata. Va rog sa-mi spuneti ce sa aleg. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
|
| Sus |
|
 |
cosmin.ardelean
|
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 11:48 am Titlul subiectului: |
|
|
| da bun....si tu vrei sa pui difuzoare de 100-120W rms pe amplificare de 25W? ce ai ales tu sunt difuzoare care-si ating potentialul pe amplificatoare, in nici un caz pe player. daca vrei si amplificator, zi asa si se schimba datele problemei. dar pentru player, cele enumerate de mine se vor auzi mai bine. si nu-ti mai fa iluzii ca vei auzi ceva sub 80Hz din difuzoare de 16,5 mai ales neamplificate, si fara o insonorizare a portierelor. vrei basi, iti iei subwoofer, nu difuzoare de 16cm |
|
| Sus |
|
 |
cosmin.ardelean
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 12:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pai inteleg cum se pune problema, dar spre exemplu un vecin de-al meu a facut o investitie minima in Dacia lui, a luat un Player Sony exact ca al meu si doua difuzoare Sony Xplod ovale, ceva pe la 3.700.000 pe care i le-am montat eu in spate si vreau sa zic ca stai pe scaunul din fata in masina si tremura scaunul cu tine. Nu exagerez. Si nici nu ia volumul decat pe la 15-20 din 30 si ceva, ce stiu eu cat are. Nu vreau mai mult, dar macar ca la el sa se auda, ca altfel mi-e rusine, doar aia e Dacie si eu am Passat. Ca doar are acelasi player ca al meu si in specificatile lui spune 4x50W MOSFet Amplifier. Si daca bine am inteles difuzoarele Sony sunt cam de cacao. Astea s-or auzi mai fain? |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 12:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
| stai linistit. daca chiar vrei sa te iei dupa specificatii, vezi ca privim 2 categorii diferite de producatori. producatorii recomandati de mine au "prostul obicei" (dpdv al marketingului) de a declara parametrii reali, fata de mac, jbl, magnat etc, care mai au obiceiul de a inflori caracteristicile. cat despre amicul tau...daca-ti place cum suna difuzoare sony, o sa adori cum suna un sistem bunicel gen mtx-ul de mai sus. dar daca totusi vrei sa faci treaba calumea pana la capat, ia in calcul si un mic amplificator, si abia atunci te vei putea uita la niste difuzoare superioare. |
|
| Sus |
|
 |
cosmin.ardelean
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 12:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu, nu vreau sa ma "adancesc" chiar asa tare in muzica. Vreau doar sa am o muzica clara, cu basi frumosi, inalte pe masura si sa pot privi cu un aer usor superior la Dacia lui. Si inca ceva: Bass-ul sa se auda frumos si la nivele de sunet mai scazut. Asta banuiesc ca e "vina" woofer-ului. Deci vrei sa zici ca MTX se aude mai bine decat Magnat sau Mac Audio? |
|
| Sus |
|
 |
cosmin.ardelean
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 12:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu, nu vreau sa ma "adancesc" chiar asa tare in muzica. Vreau doar sa am o muzica clara, cu basi frumosi, inalte pe masura si sa pot privi cu un aer usor superior la Dacia lui. Si inca ceva: Bass-ul sa se auda frumos si la nivele de sunet mai scazut. Asta banuiesc ca e "vina" woofer-ului. Deci vrei sa zici ca MTX se aude mai bine decat Magnat sau Mac Audio? Ca eu nu le-am auzit nici pe una din ele, de aia intreb. In ce masura conteaza materialul din ce e facuta membrana? Ca vad la unele difuzoare materiale mai lucioase, la altele mai dure, si ma gandesc ca asta e un semn de cat de rigida e membrana lor si reproduce mai frumos frecventele. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 12:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
din pacate...daca dupa calitate umblii, ai din start de pierdut din cauza playerului. in 2 ani am avut vreo 6 playere...pot spune ca sony are unul dintre cele mai "scazute' sound-uri dpdv calitativ. dar totusi, pe iesirea RCA si prin amplificator suna acceptabil. cel putin ia in considerare sfatul meu de a investi, pe langa difuzoare si intr-un amplificator. difuzoarele astea: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/DLS/Sisteme/Classic_C6A/ chiar daca in specificatii apar de la 50Hz in sus, crede-ma ca acei 50Hz sunt cat se poate de prezenti. C6A merge si pus direct pe player, dar daca vei lua si asa ceva, http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/BLAUPUNKT/GTA_275/
vei avea un sound net superior atat ca decibeli cat si ca si calitate, fata de orice difuzor pus direct pe player. si ca un top, pe aici pe la noi sunt foarte apreciate DLS-urile, apoi infinity, magnat, jbl etc. iarasi am auzit lucruri bune despre coustic. mai exact:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Coustic/CS652/
astea din urma ar merge si pe player, dar ar merge si mai bine pe ampliul de mai sus. |
|
| Sus |
|
 |
cosmin.ardelean
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 1:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Interesant ce spui ... Ma uit la DLS-urile de care zici, dar mie imi ridica semne de intrebare marginea de cauciuc a difuzorului. La unele difuzoare am vazut acea membrana mai lata si mai moale. Ma ganesc ca asta s-ar traduce implicit prin sensibilitate crescuta la nivele mici de semnal si la bass mai puternic. Am dreptate? Eu nu ascult muzica la volum prea mare dar imi place sa am bass puternic si la volum mai mic. Iar playerul l-am luat si pentru design si potrivire cu bordul masinii.
Am mai vazut si asta. Ce stii de ele?
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/mac_Audio/Audio_DVD/Audio_DVD_2.16/
Imi inspira incredere membrana cu titan si marginea din cauciuc mai lat, sau ce-o fi. Acuma sper ca nu te superi ca framant atata problema, dar eu sant din ala care vreau sa fiu sigur ca am facut o investitie cat se poate de buna. |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 3:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
deci am mai spus mai sus...nu poti avea pretentii de woofer de la un difuzor de 16,5 cm. vad ca designul e important pentru tine, dar nu-l fa mai important decat calitatea sunetului. te asigur ca membranele dls-ului sunt cat se poate de flexibile. difuzoarele DLS sunt cunoscute pentru promptitudinea basilor, calitatea sunetului, dar e adevarat, mai putin pentru frecvente extrem de joase. la fel e valabil si pentru gama entry de subwoofere dls. daca nu-ti inspira incredere (totusi ti-as sugera sa asculti unul inainte sa te pronunti), cauta ceva si de la infinity. apropo de DLS, administratorul forumului, mihai, participa saptamana asta la emma, un concurs in domeniu, exact pe categoria SQ (pe calitate), ghici cu difuzoare din ce brand? exact, DLS. si nu mai stiu exact ce difuzoare dar parca chiar C5, adica surorile mai mici, de 13cm ale C6A...asta spune ceva. sincer, si eu tot pe DLS imi planific upgrade-urile. . oricum, tu iti poti alege orice difuzoare vrei de pe site, dar sfatul meu este sa te uiti dupa sensibilitate cat mai mare, o putere moderata (max 60W rms, mai mult deja e clar ca sunt facute ptr amplificator si nu mai suna cum trebuie pe player), si o impedanta de 4 ohm. bafta la ales. |
|
| Sus |
|
 |
iceteam Priceput

Data înscrierii: 20/Iul/2006 Mesaje: 443 Locație: Constanta
|
Trimis: Mar Noi 28, 2006 3:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca nu ma insel parca produse mac audio nu se mai importa de o vreme.... mai multe stiu mihai si silviu _________________ without a car..... |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Mie Noi 29, 2006 5:19 am Titlul subiectului: salut |
|
|
nu vrei tu niste sisteme originale de audi a6..? le-am avut eu pe fata
nu stiu de ce, dar sunt facute asa de bine, incat pe un simplu cass suna de parca ar fi amplificate. asta mi-au spus baietii cand am vrut sa le schimb: "ce-ti mai trebuie? astea de pe audi au aplificatoare integrate." sincer, nu aveau!
Am si un prieten care are passat si pe boxele originale a pus un mp3 sony de 3, 5 mil, se aude bestial.
0724750503 |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|