|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
lucian
Data înscrierii: 29/Aug/2006 Mesaje: 5 Locație: localitatea Dragos-Voda, judetul Calarasi
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 9:46 am Titlul subiectului: Ce inseamna crossover? |
|
|
Salutare! Am si eu un Alpine 9855R cu crossover si niste boxe DLS, de asemenea si ele cu crossover! Ce legatura se poate face intre acestea?
Ce inseamna crossover?Imi trebuie cabluri speciale? |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 9:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Crossover-ul din player este digital high pass si low pass si cred ca este destinat iesirii pt subwoofer a aparatului. Boxele DLS au crossover pentru a separa semnalul spre difuzor (bass) si inspre tweeter (inalte) pentru a nu arde tweeter-ul. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
Lucas Pasionat
Data înscrierii: 04/Iul/2006 Mesaje: 97
|
Trimis: Mie Aug 30, 2006 2:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si, nu. Nu iti trebuie cabluri speciale.  |
|
| Sus |
|
 |
Vladutz Priceput
Data înscrierii: 11/Iul/2006 Mesaje: 493
|
Trimis: Joi Aug 31, 2006 4:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Ca sa concluzionam ...
La difuzoarele tale, prin crossover se intelege "cutiuta" venita in pachetul de vanzare (2 buc). Acest device urmatorul rol - din aparat sau din amplficator iti vine semnal cvasi-full range (in functie de eventualele limitari sau taieri pe care le-ai facut din setarile amp sau player). Crossover-ul intervine si imparte acest semnal in frecvente inalte pe care le directioneaza spre tweetere si frecvente medii si joase pe care le directioneaza spre woofere (difuzoare). Toate cablurile de care ai nevoie pentru conectare le ai in pachetul de vanzare.
La nivelul aparatului prin crossover se intelege o functie a acestuia care iti asigura posibiliatea de a face anumite "taieri" la anumite frecvente. La majoritatea aparatelor care beneficiaza de crossover, taierile se pot face doar pe subwoofer. La aparatele de top insa, taierile se pot face pe toate canalele. Daca nu ma insel, 9855 se numara printre aparatele ce au crossover si pe cele 4 canale de difuzoare, nu doar pe cel de woofer. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|