Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

ce-mi trebuie pt. a conecta boxe mic. si instrument la pc?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa

Autor Mesaj
bogdan_bp

Data înscrierii: 04/Aug/2013
Locație: Galati

MesajTrimis: Dum Aug 04, 2013 10:01 pm    Titlul subiectului: ce-mi trebuie pt. a conecta boxe mic. si instrument la pc? Răspunde cu citat (quote)

Salut! Am de rezolvat o problema destul de intortochiata. Mai pe scurt trebuie sa conectez cateva boxe microfoane eventual si ceva instrument la pc doar ca eu sunt total pe langa subiect si am nevoie de foarte mult ajutor.

O sa incerc sa structurez post-ul in mai multe parti, sa fie mai usor de urmarit.

1. Ce am -2 boxe ce erau conectate la o combina una este Samsung iar
cealalta Sherwood una are 50W si cealalta 150W nu mai stiu
exact care si cum. cablurile nu au mufe, se conectau la niste
clapete de plastic.
-2 boxe Philips identice nu stiu cati W au, si acestea provin
(probabil) tot de la o combina, cablurile nu au mufe (au doar
niste captete de cablu de 2-3 cm iesite afara)
-resurse de piese modeste + alte boxe functionale si
nefunctionale cateva combine cd playere si alte chestii de genul
pe care le pot folosi sau din care pot lua piese daca e nevoie sa
mesteresc ceva
-un electrician foarte bun dar care nu prea vrea sa ma ajute
decat daca-i dau totul "mura-n gura" (il pot folosi daca trebuie
sa adaptez piese, sa construiesc amplificatoare etc. Smile) Smile) Smile) )

Ce (cred ca) imi trebuie:
-2-3 microfoane
-amplificator, mixer si alte chestii de astea

Obiectivul: -Un fel de statie audio (sau ceva de genul) cu care sa pot
asculta muzica de pe pc, sa pot folosi microfoanele live
impreuna cu un eventual instrument, sa pot inregistra sunetul
de la microfoane si instrument pe pc.

Buget: Cateva sute de lei. Creste (nu prea mult) in functie de ce-mi ofera
sculele pe care arunc banii.

As prefera sa-mi dati solutii homemade (ca-s mai ieftine) insa doar in
cazul in care sunt sigure, n-as vrea sa economisesc 100 lei cu vreo adaptare care sa-mi strice pc de 4000 sau alte scule din dotare Smile .

Nu pot spune ca-s complet paralel dar nu prea am cunostinte in domeniu asa ca explicati-mi ca la copii mici ce-mi trebuie ca sa nu ma duc ca prostul prin magazine fara sa stiu ce cumpar.

Nu ma astept la performante extraordinare de la statia asta audio, insa sper la sunet decent, va fi folosita doar acasa.

P.S. Nu vreau sa aud comentarii de genul "dai pe pc cat pe-o masina si te zgarcesti la niste boxe" m-am saturat de raspunsuri de genul asta primite pe alte forumuri, de asta am venit aici pe forum de profil. Deci daca puteti ajuta eperfect, daca nu, va rog sa va abtineti de la alte comentarii.

Multumesc!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
radu_

Data înscrierii: 21/Dec/2007

MesajTrimis: Mar Aug 20, 2013 7:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bun...deci sa o luam de la inceput...ai cateva boxe provenite de la cateva combine, combinele le mai ai? daca da, cel mai simplu si ieftin ii sa modifici combina si sa ii pui intrare de semnal pe un cablu RCA (te ajuta electronistu) si asa rezolvi treaba, daca nu te pui si cauti un amplificator, is destule de vanzare pe net, ori noi ori second
Microfonu se leaga direct la placa de sunet din calculator
Instrument? aici nu am nici o idee, ce instrument ai?
Bafta
Sus
Razvy_Zeus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007

MesajTrimis: Mie Aug 21, 2013 12:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu ma gandesc la urmatorul sistem :

-primul pas este sa cumperi un mixer de genul asta : http://www.behringer.com/EN/Products/Q802USB.aspx - Cu el poti sa inregistrezi piesele in calculator. Vine chiar si cu un soft inclus. Urmeaza sa introducem si noi pe site aceste produse. Daca te intereseaza poti sa ne contactezi pe e-mail.

-cauti un amplificator SH care sa suporte o impedanta mai scazuta (4 sau chiar 2 ohmi) si sa aiba protectie. Din primul mesaj inteleg ca nu cunosti impedanta boxelor pe care le ai si daca vrei sa le legi pe toate la acelasi amplificator trebuie sa ai grija sa nu reiasa o impedanta mai mica decat suporta el.

- microfoanele ... aici trebuie sa te gandesti cat de performante vrei sa fie ... de obicei cu cat sunt mai scumpe cu atat sunt mai bune ... poti eventual sa incepi cu unul mai ieftin 150-200 lei si sa vezi daca esti multumit. Mixer-ul recomandat iti permite sa conectezi doua microfoane. Daca vrei sa conectezi mai multe trebuie sa mergi pe un mixer mai performant (evident si mai scump). In plus la microfoane exista variante pentru voce , pentru instrumente, pentru stiudio .... deci este mai complicata alegerea microfonului.

Sper ca am reusit sa te ajut putin.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Boxe pentru acasa Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum